Bias Amp Kullananlar Beri Gelsin.

Ben tüm positivegrid ürünlerini kullanıyorum ama amp mach nasıl yapılıyor bilmiyorum, hiç ihtiyacım olmadı. Elinizde iyi bir amfi var ve dijital kopyasını mı yapacaksınız?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Elimde hem tonunu hem kendisini çok sevdiğim bir şarkının sadece main gitar kaydı var. Gitarın kaydını amp matchingten uygulamak istiyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
İyi fikir ama kendi gitarınızla kopyalayacağınız amfide çalıyor olmanız gerekiyor diye biliyorum izlediğim birkaç videoda öyle yapılıyordu.
Yaptım. Becerdim. Fakat tam istediğim gibi olmadı ton reverbli olduğu için okuduktan sonra fuzzy oldu azıcık.

Ingilizce olsa olur mu? Baktin mi buna? Bir iki tane de video cikti ama isyerinde oldugum icin bakamadim. Ben de daha denemedim bu ozelligi Bias'da.

Amp Matching Step by Step Guide
Okudum da pek anlamadım. Aslında bendendün deneme yanılmayla yaptım bunu. Bence harika bir özellik hemde çok pratik. Tabi bazı koşullar var. Mesela atıyorum elimde lamb of god'un gitar kaydı var. Ona uygun bir amfi seçiyorum programdan seçtiğim amfiden match etmek istediğim tonu benzetmeye çalışıyorum. Kabataslak benzettik ya (misal mark2c+ amfisi yani gain ve ton seviyesi olarak.). Dawdan çtığımız kanala gitar sesini de yükledikten sonra Match işleminde ilk aşamada kendimiz gitarı çalıyoruz. Sample bittikten sonra 2. Aşamada kaydı dinletiyoruz biasa. 3. Aşama da match ediyor. Bence çok güzel ve çok basit. İlla gerçek bir amfi dinletmek gerekmiyor. Herhangi bir amfi kaydı da ya da sadece gitarın olduğu bir kayıtta işr yarayabilir. Bu arada match ettiğim ton Opeth - Ghost of Perdition. Hafif fuzzy olması dışında frekansları bire bir tuttu ki gain ve presence'i az kısınca fuzzdan kurtuldum :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Ses kartı : Roland UA-22 Duo Capture
Referans Monitör : Yamaha HS5
Gitar : Ibanez Grgr121Ex (Bi kaç aya modifiyeli bir Jackson Dk2 ana gitarım olacak)
Daw : Reaper
Bilgisayar : 8Gb ddr3 Ram, AMD radeon hd 7850 2gb 256 bit, 2133 lük anakart, intel i7 3770K işlemci.
 
Aktif başlıklarda "Bias FX" görünce aklıma geldi de, "Bias Amp ile ilgili bir başlık bulayım, yeniden açmayayım" diyerekten buraya yazmak istedim.

Geçenlerde bir BİM poşeti dolusu para verip Bias Amp Pro aldım.

Uygulama güzel. Oldukça fazla ve hassas ayar olanağı sunuyor. Lâkin amplifikatörler konusunda kullanımdan ziyade teknik anlamda da bilgim olmasına rağmen yine de doğru dürüst ton ayarlayamıyorum. Salak da olabilirim. Bilemiyorum.

Çevrimiçi ton havuzundan da epeyi bir şeyler (5153 modeli, Ola'nın modelleri vs.) denedim, yine sonuç hüsran. Açıkça söyleyeyim: EZMix'in pek fazla ayar olanağı olmamasına rağmen EZMix ile daha güzel ve doğal tonlar alıyorum. Oysa Bias Amp almamın nedeni, EZMix'teki gibi gibi tonlar alıp kontrolü biraz daha elimde tutumaktı.

Acaba gözden bir şey mi kaçırıyorum? "Şunu şunu yapman lazım" veya "Ya o programda şöyle bir şey var, onu şey yapman lazım." gibi bir şeyler mi söyleyeceksiniz?

Ekipmanlar da şöyle:
SLS C-7 (Nazgûl manyetik, akort: E A E A D F# B - evet, standarttan 1 oktav düşük)
Presonus AudioBox 22VSL
 
Size tavsiye olarak features kısmından choptonesın amfilerini denemeniz. Şahsen bende matched olmayan amfiler dışında beğenemiyorum pek. Yapay geliyor. Fakat choptones amfileri iyidir. Çoğu higain gerçi ama denemenizde fayda var.
 
Bias Amp default tonları çok kötü. Bayağı bir kurcalamak lazım iyi ton alabilmek için. Hazır tonlar da bende hiç tutmadı nedense çünkü bu noktada tonu hazırlayan kişinin ekipmanlarının farklı olması gibi bir sürü etken var.
Onun dışında aranan tonlar noktasında albümlerdeki tonlar referans alınmamalı bence. En nihayetinde o tonlar bir ton işlemden geçiyor ve son hali ile kulaklarımıza ulaşıyor :)

Bu kriterler kapsamında hem mix ready tabir edilen noktada hem de kısa yoldan güzel tona ulaşma babında S-Gear'ı şiddetle tavsiye ederim. Denemeyenler full deneme sürümünü indirsinler mutlaka.
 
Bias Amp default tonları çok kötü. Bayağı bir kurcalamak lazım iyi ton alabilmek için. Hazır tonlar da bende hiç tutmadı nedense çünkü bu noktada tonu hazırlayan kişinin ekipmanlarının farklı olması gibi bir sürü etken var.
.

Söylediklerinize katılmıyorum. Muhtemelen Presetlerde aradığınızı bulamamış olmanız ile ilgili bu düşünceleriniz. Ben çok kolaylıkla istediğim tonu ayarlayabiliyorum. Üstelik canlı sahne yapıyorum bu ekipman ile.
Hangi amfiyiyi nasıl boostlayacağınız, Drive ı ne seviyede kullanacağınız ve stompbox teknikleri, Ekipmanlar ile ilgili gerçek bir deneyime sahip değilseniz bu tip programlardan verim alabilmeniz mümkün değil. Preset peşinde koşarsınız. Onlar ise kişiye özel şeylerdir, hiç bir zaman sizin beklentinize uymaz.
 
Son düzenleme:
Hard rock, alternatif, temiz tonlar, yumuşak tarzlar tarafında Bias ürünleri bence başarılı. Ama diğer arkadaşların dediği gibi metal ritm tarafında bende istediğimi alamadım. Ezmix 2 ve Guitar Gods 3 (black friday indirimde çok komik bir rakama satın aldım) eklentisi bana çok daha başarılı geldi.

Ton yazmak gerçekten var olan bir şey. Ben belki o kapasitede değilim. Ama bu yazılımların bir amacıda presetler ile iyi tonlar alabilmek, işi kolaylaştırmak. Bias metal ritm tarafında bana bunu sağlamadı ama Ezmix 2+Guitar Gods 3 sağladı.
 
Apple storedan bias fxi para verip indiren varsa eğer belli bir ücret karşılığında ben de kullanabilir miyim acaba?Bildiğim kadarıyla paralı uygulamalar 5 cihaza kadar destekliyor iyi günler.
 
Geri
Üst