Bias Amp Kullananlar Beri Gelsin.

Size tavsiye olarak features kısmından choptonesın amfilerini denemeniz. Şahsen bende matched olmayan amfiler dışında beğenemiyorum pek. Yapay geliyor. Fakat choptones amfileri iyidir. Çoğu higain gerçi ama denemenizde fayda var.

Hard rock, alternatif, temiz tonlar, yumuşak tarzlar tarafında Bias ürünleri bence başarılı. Ama diğer arkadaşların dediği gibi metal ritm tarafında bende istediğimi alamadım. Ezmix 2 ve Guitar Gods 3 (black friday indirimde çok komik bir rakama satın aldım) eklentisi bana çok daha başarılı geldi.

Bias Amp default tonları çok kötü. Bayağı bir kurcalamak lazım iyi ton alabilmek için. Hazır tonlar da bende hiç tutmadı nedense çünkü bu noktada tonu hazırlayan kişinin ekipmanlarının farklı olması gibi bir sürü etken var.
Onun dışında aranan tonlar noktasında albümlerdeki tonlar referans alınmamalı bence. En nihayetinde o tonlar bir ton işlemden geçiyor ve son hali ile kulaklarımıza ulaşıyor :)

Bu kriterler kapsamında hem mix ready tabir edilen noktada hem de kısa yoldan güzel tona ulaşma babında S-Gear'ı şiddetle tavsiye ederim. Denemeyenler full deneme sürümünü indirsinler mutlaka.

Aslında, aradığım tona en yakın olanını şu an Amplitube 3'te ayarlayabildim :) Bias'tan daha iyi değil belki ama...
 
Zaten olay da tam bu noktada patlak veriyor, kimisine göre AT3 çok eski ve geride kalmış modelleme teknolojisi kullanıyor olabilir ama sizi tatmin ediyorsa gerisi boş.

Ben Bias'ta güzel ton aldım ama dediğim gibi uğraştırdı biraz. Önceki mesajlarda bahsedildiği gibi preset peşinde koşmadım, gayet detaylı bir şekilde amfinin tüm katmanları ile uğraştım ve vakit aldı. Özellikle clean ton tarafında bunu yaşadım, kaldı ki bu benim için bir vst'nin kalitesini belli eden en bariz kriter. Ortaya güzel ton çıktı mı, bence çıktı. Ama aynı tonlara S-Gear ile çok daha kısa sürede ulaşmam kullanıcı tecrübesi açısından bende çok daha üstün bir izlenim bıraktı.
 
Geri
Üst