Marti Jonathan Livingston - Richard Bach

En yüksekten ucan marti, en uzagi görendir.

Yasamak icin ne cok neden var! Balikci teknelerinin etrafinda o rutin, sikici dönüp dolasmadan baska nedenler var yasamak icin. Cehaletimizi kirabiliriz,becerilerimizi, yeteneklerimizi ve zekamizi kullanarak kendimizi bulabilir, kendimiz olabiliriz. En önemlisi, özgür olabiliriz! Ucmayi ögrenebiliriz!


Cok sevdigim, yakin bir dostumun bana hediye ettigi bu kücücük kitap, okuyani etkileyebilen en büyük bir basucu kitabidir.

Hayallerde sinir tanimamak, toplumdaki siradanliga baskaldirmak, özgürlük ve basari üzerine yazilmis bu kisa öyküde, toplumun ve idealistlerin yasamlari martilara uyarlanmistir.

Kitap cok kücük olmasina ragmen vermek istedigi mesajlari vermistir. Siyah-beyaz marti fotoraflarinda kitabin iceriginde yer aldigi ve insanda adeta kanatlanip, yüksege, daha yükseklere ucma istegi uyandiran bu hazine degerindeki kitabin yazari Ricard Bach'a ve kendisinin bana hediye ettigi icin biricik dostuma sonsuz tesekkürler.

Aramizda baska Jonathan Livingston'lar oldugundan kesinlikle eminim. :)
 
Bünye ihtiyaç duydukça açar açar okurum.Bir kere okuduktan sonra rafta kaderine bırakılacak kitaplardan değil.
Ayrıca Martı'dan sonra Mavi Tüy adlı kitabıda iyi bir etki bırakacaktır.
 
:)

orta birde okulda kazandigim şiir yarismasi sonrasi hediye olarak vermişlerdi süper bir kitaptir o yasatki birine bu kitabı verdiğinizde ileride o insan nasıl biri olur tahmin edin dağcı oldum bende:):p
 
bir arkadaşımın tavsiyesiyle aldığım -iyi ki de aldığım- ve bir solukta bitirdiğim güzel kitap.okunması tavsiye olunur,yukarıda arkadaşlarımın da dediği gibi :)
 
Geri
Üst