Turkrock Başkanlığa Ne Diyor? ( Anket )

Turkrock başkanlığa ne diyor?

  • Evet

    Oylar: 22 5.6%
  • Hayır

    Oylar: 357 91.1%
  • Fikrim yok

    Oylar: 13 3.3%

  • Toplam oy veren
    392
Daha yeni başladık, hep beraber gülmekten ölecez ...

Sen bi de dolar 5 olsun, zamlar başlasın o zaman gör dingilleri.
Din en büyük afyondur demiş Ulu Marx. Dolar 10 lirada olsa, 100 lira da olsa, bu millet açlıktan ölse de iflah olmaz. Bu adamlar eline Kuran'ı aldıkça, elhamdülillah dedikçe değişen bir şey olmayacak. Çünkü halkın %50 si artık ya müteahhit zihniyetinde rantçı ya da kafa kesecek kadar selefi duruma evrildiler. Her türlü memnun olacaklar yani. Rantçılara daha çok rant sağlanacak. Sözde "imanlı" nesil daha çok islam davasıyla avutulacak.
 
O değil de şayet başkanlık gelirse hem bu başlık hem bu başlıktaki userler gg olur demedi demeyin.
Ben cidden evet diyeceğim. Kendim için değil, sizin için değil belki gelecek için. Onlarla niye kalayım. Seve seve sizle gg olurum. Can havliyle son anda kıvırmamak için imzamı atayım da bu evet demiş sağa geç demesinler diye. Evet diyenlerin, bu duruma sebep olanların, bu durumun içinde olanların ta ..... Gerisi küfür işte. Hukuken de burdan kıvırma şansı bırakmayayım ne dediğim belli olmuyor belki ta gözünüzden öpüyim dedim kim bilir, yok yok küfrediyorum. Onlar koyuyor ya uzmanlar o konuda, ha ondan işte.

@xenrunner Jack Daniels'e buz olmaz tavsiyeni hatırlarım. Kesinlikle katılırım. Buzsuz çok lezzetlidir, bira yerine belki viski açar...

Sevgiler...
 
Ben cidden evet diyeceğim. Kendim için değil, sizin için değil belki gelecek için. Onlarla niye kalayım. Seve seve sizle gg olurum. Can havliyle son anda kıvırmamak için imzamı atayım da bu evet demiş sağa geç demesinler diye. Evet diyenlerin, bu duruma sebep olanların, bu durumun içinde olanların ta ..... Gerisi küfür işte. Hukuken de burdan kıvırma şansı bırakmayayım ne dediğim belli olmuyor belki ta gözünüzden öpüyim dedim kim bilir, yok yok küfrediyorum. Onlar koyuyor ya uzmanlar o konuda, ha ondan işte.

@xenrunner Jack Daniels'e buz olmaz tavsiyeni hatırlarım. Kesinlikle katılırım. Buzsuz çok lezzetlidir, bira yerine belki viski açar...

Sevgiler...
Harikulade bir yorum. Cengiz inşaat çok iyi bilir koymayı dostum. Başkanlıktan sonra faaliyetlerini bekliyoruz milletçe. Gözümüzden mi öper nereye ne koyar artık zaman gösterecek.
 
Şu anki anket sonucuna göre evet diyen 4 arkadaşımız onca yazılandan sonra umarım fikirlerini değiştirip hayır kervanlarına katılırlar. Kimse kusura bakmasın. İlk kez Şahsi olarak savunduğum partimin dahi anlayışına ters bir görüş ortaya koyacağım. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz diyoruz, herkesin kendine göre bir görüşü var diyoruz, bu ülkede düşünce özgürlüğü var diyoruz tamam da;
Ya arkadaşlar anayasa değişikliği denilse bunada eyvallahım, hala 82 anayasasını kullanıyoruz ciddi değişiklikler gerekebilir filan bunada tamam.

Fakat ülkede rejim değişiyor üstelik onlarca uslusüzlüklerin yaşandığı,
milyarlarca liraların peşkeş çekildiği,
paraların hortumlanıp isviçre bankalarına kaçırıldığı,
milyarları sıfırlayıp ayakkabı kutularına tepindirildiği,
fetö denen lanetin önce sırtını sıvazlayıp sonra kandırıldık denilerek ülke de osurulsa dahi fetönün üzerine atıldığı,
gaztecilerin tutuklandığı,
basın özgürlüğünün kafasının koparıldığı,
medyanın sindirildiği ve ayrıştırıldığı,
insanların kutuplaştırıldığı ve bizim gibi düşünmeyen bizden değildir görüşünün hakim olduğu,
önce 4 bakan için içimizdeki çürük elmaları ayıkladık deyip sonra balkon konuşmasın el ele tutuşulduğu,
kendi ağzıyla miting konuşmasında benim kriptolu telefonumu dinlemişler diyerek aslında babaoğul çıkan tapeleri gayetde kabul ettiği,
Yine bir miting meydanında şehit ailelerini yuhalatan,
Çiftçiye küfür eden,
Madenciyi tekmeleten,
Daha yüzlercesini sayabilirim. Bir gün söylediği ile başka bir gün söyledi hiç bir zaman tutmayan
Ve tüm bunları açık açık göz göre göre yapan bir adama siz tüm yasama yargıyı verecek ülkenin tek hakimi kılacak ve bu adamın bizi refaha taşımasını bekleyeceksiniz... Yazımın başında demiştim kimse kusura bakmasın ama evet diyenler diyecek olanlar benim gözümde cumhuriyet düşmanıdır ve vatan hainidir.
 
Şu güne kadar 2 seçimde oy hakkı geldi bana ve ikisinde de oy kullanmadım. Nedeni hiç bir şekilde demokratik ortamın olmaması ve kendi görüşümü temsil eden bir siyasi partinin var olmayışıdır. Fakat bu referandum farklı. Bu referandum hiç bir siyasi görüşü temsil etmemekte. Ülkenin maalesef tüm bir geleceği bu anayasaya bağlı. Maalesef... O kadar problemin yanında birde bunu çıkartıyorlar başımıza. Hemde diğer problemleri büyütüp daha beterlerine yol açacak bir problem.

Hayır diyorum kardeşim dibine kadar HAYIR !.
 
evet diyenler diyecek olanlar benim gözümde cumhuriyet düşmanıdır ve vatan hainidir.
Zaten bu ülkede cumhuriyet rejiminin değişmesini isteyenler var ve dolayısıyla evet diyen cumhuriyet düşmanı çok. Burada hemfikiriz. Fakat söylemleriniz ne kadar haklı olursa olsun insanlara vatan haini demek haddinizi aşmak oluyor. Bu ibareyi kaldırmanızı rica edeceğim. Aksi takdirde rapor etmek mecburiyetindeyim. Kaldırmazsanız zira o zaman sizin de İstanbuldaki elektrik kesintisinde zarara uğradıklarını ve batacaklarını bakana mentionlayan sanayi esnafına, vatan haini diyen trollerden bir farkınız kalmaz. (Bilmeyenler için link atabilirim.)
 
Şahsi fikrimi belirttim. Biraz sert kaçmış olabilir. Fakat benim fikrim bu malesef. Neyse konuyu budaklamak istemiyorum. Bu son yazım olsun. Dahada yazmayacağım kendimi tutamıyorum çünkü :)
( bu arada moderatörler uygun görürse değiştirebilirler)
 
insanlara vatan haini demek haddinizi aşmak oluyor

Kimseyi savunmak veya yermek için yazmıyorum. Vatana ihanet nedir tartışılır.

Amma ve lakin memlekette kediye kedi demenin de zamanı gelmiştir.

Olabilitesini düşük görüyorum ama ola ki bu anayasa işi referanduma giderse lise ve üstü eğitim almış canım halkım içinde evet diyecek olanları asla affetmeyeceğimi, ve onları vatanını satmış sayacağımı söylemeliyim.

Bu tamamen kendi değerlerim ve vicdanım ile ilgili bir durum. Dediğim gibi vatana ihanet çok muğlak bir kavram, ama vatanı satmak hiç de öyle değil çünkü maddi olarak delillendirilebilir.
 
@zxcvbnm Demişsiniz ki şu ana kadar yazılanlar umarım fikirlerinizi değiştirmeye yardımcı olur.
@xenrunner Lise ve üstü eğitim almış evetçiler hakkında görüşlerinizi ifade etmişsiniz. Teşekkür ederim.
Açık açık beni hayır demeye ikna edin, "yardım edin" dedim. Bakın sokaktaki insanın kafasında mermer kırsan, entropiyi gereksiz arttırdın diye günah yazar sevapmetre. Ben agnostik biriyim. Dinlerim, değerlendiririm fikirlerimin değişmemesi için hiçbir sebep yok ancak muhabbet makaraya sardı. Evet dememi direten düşüncelerimi söyledim, yanlışsın diyen olmadı. Sizde de çareler tükenmiş olmalı.

Yazdıklarınız da %100 haklısınız. Bunu gören anlayan zaten hayır demeli değil mi? Gerçekleri yazmışsınız. Ama yazdıklarınız işin hükümet tarafı. Cumhur bu aralar ne alemde? Ve son söylediğiniz de sert mert anlamam. Hakaret görmedim, belki de vardır. Sizin fikriniz. Açık açık konuşamıyoruz toplumda burada konuşalım en azından. Ne güzel ki tartışabiliyoruz.

Evet diyeceğim ve cumhuriyet sistemine karşı değilim. Şuan sokağa çıktığımda gördüğüm cumhurun düştüğü hale karşıyım. Onları toparlamak akılla olacak iş değil. Ya faşist olacaksın yada bırak Darwin amca ayıklasın.

Batı Atatürk'ü kıskandıysa vizyonu ve karakteri yüzünden kıskandı. Onların millet olarak yıllarca savaş verip kazandığı eşitliği adaleti demokrasiyi BİR ADAM geldi ve biz Türklere sundu. Kıskanmamaları için hiç bir sebep yok. Bu zekada bir insan niye Türklere nasip oldu derler...

Bize devrimler bir dahi tarafından sunuldu. Bu değerleri biz savaşıp kazanamadık, önümüze kondu ve yedik. Biz canımızı kurtarmak için düşmanla mücadele ettik ama kendimize dönüp bakamadık. Medeniyetin basamaklarını bu şekilde tırmanamayız. 100 sene sonra böyle tıkanırız. Evetçiler baskın gelir.

İzmir'de çoğunluğun (%70 neredeyse) CHP'ye oy verdiği semtlerde bulunuyorum. Bende onlardan biriyim, çare yok yanlışın yanında yer alamam. Ancak bu sefer yanlışın üstünü vurgulayacağım. Alakasız olabilir. Kapalı ortamda eşimle kahvaltı edeceğim. İki masa ötede sevgilisiyle bir vatandaş sigara içiyor. Diyorum ki senin içtiğin sigara yüzünden ben akciğer kanseri olmak istemiyorum kapalı ortamda da ayrıca yasak. Garson izin verdi diyor. Garsona sesleniyorum duvardaki tabelayı gösteriyorum bakıyor bana. Eminim o sigara içen arkadaş akşam haberlerde Erdoğanı eleştiriyor, oda çaresizce oyunu veriyor. Trafikte kornaya abanan mı ararsın, sinyal vermeyi bilmeyen, yaya geçidinde gazlayan mı ararsın, arka cama çakmışlar Mustafa Kemal Atatürk imzası. Benim hiç mi suçum yok, fazlasıyla var. Sonuçta ben de bu toplumun bir ürünüyüm.

Benim iddaam da şudur arkadaşlar. Toplumu belki bir asır belki birkaç asır sonra aydınlanmaya itecek hareketin başlangıcını sağlayacak bu fırsatı, kendinizi ve çocuğunuzu biraz daha yaşatmak uğruna, toplumdan almayın. Hayır demeyin. Yoksa cumhura cumhuriyeti gerçekten kazandıracak olan olaylar zincirini engellediğiniz için vatan haini olursunuz. Kısır döngüde patinaj yaptırmayın. Bu savım belki 1800-1900'lerde başarılı olurdu. Şuan ki ticaret antlaşmaları ile, istihbarat ile belki büyük ülkeler bizi bir çırpıda yerler bu yüzden de düşüncem çok riskli olabilir. Ancak hasta adamı aldık hala hasta adam olarak devam ediyoruz. Semptomları giderici ilaçları batı arada veriyor ancak iyileşmeyi öğrenemiyoruz. Ateşim geçti sanırım şimdi iyiyim, yok öyle...

Üzgünüm. Bizim için yolun sonu.
 
Açık açık beni hayır demeye ikna edin, "yardım edin" dedim.

Edeyim ... reislik sistemine geçildikten sonra olacaklarda tuzunuzun olduğunu bilmenin vicdan azabına katlanabilecek misiniz?

Cumhur bu aralar ne alemde?

Her zaman olduğu yerde; Kurtuluş Savaşı sürerken memlekette savaş olduğunu bilmeyen ciddi bir halk kitlesi vardı.

Ya faşist olacaksın yada bırak Darwin amca ayıklasın.

Aydın diktası senin istediğin, faşizm değil.

BİR ADAM geldi ve biz Türklere sundu

M.K. Atatürk bir sonuçtur, kendisi Mars'lı değildi; o sonuç ortaya çıkana kadar ne mücadeleler verildi. Jön Türk'leri (ki Türkiye'nin dünya çapında en çok bilinen markasıdır), Tevfik Fikret'i, 1908 devrimini, Resneli Niyazi'yi, Namık Kemal'i, Cebesoy'u, Çakmak'ı, M.E. Bozkurt'u ... nereye koyacağız? Savaşları komutanlar kazanmaz, askerler kazanır.

İzmir'de çoğunluğun (%70 neredeyse) CHP'ye oy verdiği semtlerde bulunuyorum. Bende onlardan biriyim, çare yok yanlışın yanında yer alamam.

Sıkıntı burada olmasın sakın? Çarşafa rozet takan adama oy vermek mi çare? Veya Ahmet Altan'ı, Nazlı Ilıcak'ı miting meydanında alkışlatan adama?

Toplumu belki bir asır belki birkaç asır sonra aydınlanmaya itecek

Toplumlar aydınlanmaz, aydınlar toplum içinde bir kesimdir, azınlık bir kesim. Sıkıntı varsa aydınlardadır, toplumda değil.

cumhura cumhuriyeti gerçekten kazandıracak olan olaylar zincirini engellediğiniz için vatan haini olursunuz.

Valla ısrarcı olursan senin hatırına EVET oyu veririm. 51 yaşındayım, çocuğum yok, ikinci pasaportum var ... anlatabiliyorum umarım.
 
Son düzenleme:
Bu konuda son sözüm: Emperyalizm böler ...

Şu anda cepheleşme kesindir; soru başkanlık vs. sorunu değildir. Emparyalist cephede* misin, vatan cephesinde misin?

* AKP emperyalist bir projedir. Devlet Bahçeli emperyalist ajanıdır, CHP emperyalizmin güdümüne girmiştir.
 
Geri
Üst