Family Guy

Bu dizi ilk sezonlarından itibaren hep NBC'de mi yayınlanıyormuş merak ediyorum 2. sezon bölümlerinden birinde gördüğüm bir şeyden sonra. Zaten genel konsept olarak çok farklı yerlere çok korkusuz şekilde laf sokuyorlar ama bu gördüğüm bir başka geldi bana.. :D

NBC'nin ana binasını gösteriyorlar ve binanın biraz önündeki bir tabelada, "Eskiden Seinfeld'i yayınlardık, hatırladınız mı?" yazısı var. Acayip güldüm, yani kendi yayınlandıkları kanala "Seinfeld hariç bir hiçtiniz" lafını itelemişler çok rahat bir şekilde.. :D Yapımcısının bir röportajını izlemiştim; 2 kere filan yayından kaldırılmış zaten bu ince laf sokuşlar nedeniyle filan. Aslında ince de değil her zaman, baya yağsız kazık gibi sokuyorlar, çok da güzel oluyor. Yayından kaldırıldı dedim; ve dizinin tayfası tarafından hiç bir girişim yapılmadan tekrar yayına konulmak için teklif aldığını da ekleyeyim. Çünkü DVD satışlarında acayip bir patlama olmuş, bu konuda bir rekora sahipler ama tam olarak neydi hatırlayamadım; en çok satan DVD gibi bir şey olsa gerek.

Bu yüzden merak ettim; tüm sezonları boyunca, mesela 2. sezonda filan da NBC'de miydiler diye. Mesela bu bahsettiğim bölümde, Peter'ın sevdiği bir dizinin yayınının durdurulmasının ardından (İronik) kanalın binasına giderek yapımcıları ikna etmeye çalıştığı bir yer var, orada sırayla televizyonların önünden geçiyorlar ve her ekrana o kanalda olan programın görüntüsü koyulmuşken en sondaki kanalın (Tam hatırlamıyorum ismini) oraya bir tane bitki koymuşlardı.. :D

Vallahi bomba gibi gidiyor, televizyondakine her zaman yetişemiyorum salı ve haftasonu yayınlarına ama internetten idare ediyorum şahsen. Sanırım televizyondakiler ya 2 ya da 3. sezonun bölümleri olsa gerek; ben de baştan seyretmeye başladım 2. sezonun ortalarındayım.
 
Bana da Simpsons yayık ve kasma geliyor açıkçası. Bu dizi gerçekten süperdir.

Beni yerlere yatıran bir bölüm vardı. Köpek annesini buluyordu. :LOL: O bölüm süperdi. Hele trende yaptıkları o doğaçlama şarkı ... :D

Vallahi sürekli izleyemiyorum ama görsem izlerim TV de ... Velet şahane ... Köpeğe laf yok zaten. Toni Montanaya gönderme olayını hep yapıyorlar zaten hacı . :D Biraz dikkatli izle neredeyse her bölümde var bir şeyler ...
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Kıyaslamak saçmadır. İzlerken zevk alıyorsan bitmiştir.. Sonuçta iki taraftan birini haketmediği halde kötü gösterme ihtirasına tutulmak, gereksizin de gereksizi bir harekettir..

İki dizinin arasında bir rekabet olduğu gerçek. Hatta repliklerde laf soktukları da oluyor.. (Bakınız: Bart hatunun tekiyle boğuşurken birbirlerine hakaretler salladıkları sahnede, kızın Bart'a "Family Guy" demesi. Hakarete referans..)

Esinlenme/çalma bunlar da olmuş olabilir. Ama yine de kopya halinde olduğunu düşünmüyorum Family Guy'ın. Ve senelerdir Simpsons'dan aldığım hazzın kat kat fazlasını alıyorum.
 
Purgatory demiş ki:
Kıyaslamak saçmadır. İzlerken zevk alıyorsan bitmiştir.. Sonuçta iki taraftan birini haketmediği halde kötü gösterme ihtirasına tutulmak, gereksizin de gereksizi bir harekettir..

İki dizinin arasında bir rekabet olduğu gerçek. Hatta repliklerde laf soktukları da oluyor.. (Bakınız: Bart hatunun tekiyle boğuşurken birbirlerine hakaretler salladıkları sahnede, kızın Bart'a "Family Guy" demesi. Hakarete referans..)

Esinlenme/çalma bunlar da olmuş olabilir. Ama yine de kopya halinde olduğunu düşünmüyorum Family Guy'ın. Ve senelerdir Simpsons'dan aldığım hazzın kat kat fazlasını alıyorum.

İzlerken zevk alındığı taktirde gerisini tartışmanın saçma olacağı fikrine katılıyorum. Bu tür çizgi dizilerde esinlenmelerin veyahut benzerliklerin fazla olacağı konusunda da hem fikirim - kaldı ki Simpsons kaç yıldır televizyonlarda ve istemeden de olsa diğer dizilerin Simpsons'da yapılmış bir şeyi tekrarladıkları olabilir. Hatta bu konu hakkında South Park'ın bir bölümü de vardı "Simpsons Did Everything" şeklinde.

Şimdi benim yukarıdaki mesajımdan Family Guy'ı karaladığım manası da çıkmasın, kaldı ki bölümlerini kaçırmadan izlerim. Ancak bu videodaki bazı benzerlikler bana çok rahatsız edici geldi, nitekim "esinlenme" veyahut "etkilenme" kısımları tamam ama birebir aparmalar bana doğru gelmiyor.

Ha yine oturur izlerim Family Guy'ı, belki bazen Simpons'ı izlerken güldüğümden de daha çok gülerim ama ikisini kıyaslamam bile. Zaten dediğin gibi, güzel vakit geçirdikten sonra gerisinin önemi yok.
 
Yok üstad senin karalama olayına girmeyeceğini bilen bilir zaten.. Family Guy fanatizmi yapıp "Esinlenmemiştir" demeye de gerek yok, zaten şahsen güzel ve başarılı olan bir şeyden yapılan esinlenmenin zaman zaman yol gösterici olabileceğini düşünüyorum ben.. İzledim linkleri ve abartıya kaçtıkları yerler de olmuş, özellikle Brian'ın tazının kıçından tahrik olup koşmaya başlaması filan..

Velhasıl, evden uzağım 2,5 aydır, bu süre içerisinde yanıma aldığım bölümler ile seyrede seyrede baya bir içine girmiş oldum ben dizinin. Ve anladım ki; Stewie, Kramer misali, sivri çıkışlarıyla/hal ve hareketleriyle insanları ilk olarak avucunun içine alan karakter. Ama ilerledikçe, dizinin Costanza'sının Peter olduğunun farkına varıyor insan.. Bu kadar diyeyim, bunu da anlayan anlamıştır zaten.. :)

Fekat ve fekat, Stewie karakteri replik açısından çok kafama girdi benim.. Ses tonunu çok güzel ayarlamışlar bence, annesine "Damn you vile woman!" şekillerinde seslenişleri, özellikle "Woman" kelimesinin vurgusu bitiriyor beni..
 
valla bence cnbc-e'deki bütün çizgi diziler çok kaliteli.family guy dışında simpson south park ve sünger bob da süper yani.ama bu dizileri izlemek için amerikan kültürünü bilmek konusunda pek bir fikrim yok.şayet doğruysa ben amerikan kültürünü yalayıp yuttum demektir.çünkü neredeyse bütün dizileri izliyorum.
 
geçen sene cnbc-e ilk kez reklamını verdiğinde simpsons benzeri olduğunu düşünmüştüm.Ama ilk bölümden itibaren yanıldığımı anladım. çok zekice espriler ve tv dünyasına göndermeler dolu. Emmy ödüllerinde stewie-brian griffin ikilisinin şovu vardı.
 
Dünkü sezon başlangıcı iyiydi... 3 tane karma şeklinde bir bölüm yapılmış... mutasyona uğraıp %1'lik iyi mutasyon geçirip müthiş özelliklere sahip olmaları ise çok ilginçti :D
 
Çok fazla izlemedim 2-3 bölüm izlemişligim var en beyendigim karekterde o küçük bebek ismi galiba stevie idi manyak ya :)

Bu arada simson ile kıyaslama yapmayın çok lüzumsuz.
 
Brian ve Stewie'nin Münih'te bir şehir turunda üzeri açık otobüste Alman bir rehber ile Nazi dönemiyle ilgili tartıştıkları bir yer var. Deli gibi orayı arıyorum, hasbelkader denk gelip de içinde bulunduğu bir link bulan olursa versin lütfen. Hatta yanlış hatırlamıyorsam o bölümde Peter ile Meg, KISS konserine gidiyorlardı da; Stewie'de bunu fırsat bilip TV idolü Jolly Farm stüdyosunu bulmak için İngiltere'ye gitmeye çalışıyordu.

Veyahut son kısmı ben çok fena karıştırdım.. : )
 
Zevkle izlediğim dizilerden biri. The Simpsons'a göre daha komik; ya da en azından benim mizah anlayışımı daha iyi yansıtıyor :) Stewie'nin mail adresine de ayrı bir bayılırım ya : [email protected] :)
 
Geri
Üst