Roland Duo Capture Ex Usb 3.0 Sorunu

Yeni aldığım Roland Duo Capture Ex model ses kartımı kullanamıyorum. Açıklamasında eğer yanlış tercüme etmediysem sadece USB 2.0 ile uyumlu olduğu yazıyor. Kullandığım laptopu ise 2013'ün başında almıştım. Windows 10 yüklü ve 4 adet USB 3.0 girişi var. Bu durumda bu USB portlarından birini 2.0'a döndürme şansım var mı? Driver bile yüklenmiyor. Bilgisayar ses kartını algılasa da driver yüklerken cihazı görmüyor. Eski bi ses kartı olsa anlarım ama 2013'te piyasaya sürülen bir ses kartının USB 3.0 desteklememesi gerçekten aşırı saçma olmuş, hiç aklıma gelmezdi böyle olacağı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Sorun birnevi kendiliğinden çözülmüştür. Benimle aynı sıkıntıyı yaşayanlar için: Cihaz USB 3.0 ile de gayet sorunsuz çalışıyor. Tek sorun olan şey ise Windows 10'un cihazın sürücüsünü update şeklinde vermesiymiş bu sabah geldi bana da ve sorun ses kartım gayet güzel şekilde çalışıyor. Roland sitesinde de neden Windows 10 driverını indirmeye çalıştığımızda sadece pdf dosyalarının indiğini anlamış oldum. Roland sitesinden Windows 8/8.1 sürücüsü indiği için bitek onla deniyodum o da uyumsuzmuş ki yüklenmemiş, Windows 10'u beklemek gerekiyormuş sürücü için. Aslında cihazla ilgili cins bir durum yokmuş, konu kapanabilir.
 
Selamlar. Ben de bu arayüzü almayı düşünüyorum ve bugüne kadar normal amp. haricinde hiç bu işlere bulaşmadığım için basit bir sorum olacak. Şu an Creative SB Audigy RX ses kartı kullanıyorum. Bu yada benzeri bir ses arayüzü alıp USB portundan bağladığımda, ses çıkışını yine Creative ses kartıma bağlı hoparlörlerden alabilecek miyim? Gördüğüm kadarıyla, bu arayüzleri kullanabilmek için denetim masasından, ses bölümünden hem record hem de playback için bu cihazı seçmemiz gerekiyormuş, bu durumda normal ses kartımız tamamen devre dışı kalıyor değil mi? Hoparlörleride mi bu arayüze bağlamamız gerekiyor? Mevcut ses düzenimi bozmak istemiyorum, bu tip arayüzler ile normal ses kartlarını birarada kullanabilmek mümkün mü?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Selamlar. Siteye uzun zamandır girmediğim ve bildirim de gelmediği için tesadüfen yeni görüyorum mesajınızı sorunuzun cevabını almışssınızdır muhtemelen ama bilmeyenler için yazmak gerekirse bildiğim kadarıyla sadece ses kartının Phones ve Audio Out girişlerine ses sistemini bağlayarak ses alabilirsiniz. Ama ses kartını sadece kullanacağınız zaman açarsanız hiç bir sıkıntı kalmaz. Çünkü ses kartı kapatılır kapatılmaz anında PC'nin ses kartı devreye giriyor.
 
aynı sorunu yaşıyorum roland duo capture ex ses kartını tanıtamadım bir türlü ve ses kartı sürücüsünü roland sitesinde bulamıyorum kuramadım bir türlü
 
Geri
Üst