gündüz konserinde pedal ledi sorunu

selam,

ben değişik bir konuda fikirlerinize başvuracağım.

geçenlerde açıkhavada gündüz güneş altında bir konser verdik. ben sahnede bcb-60 boardında analog pedal setup kullanıyorum. güneş ışığı tepeden vurduğu için pedalların ledlerinin yanıp yanmadığı belli olmuyordu ve sahnede bayağı bir tedirginlik yaşadım. parçalarda sık sık pedalları açıp kapatmam gerekiyor ve kendimi hep led ışıklarına bakarak çalmaya alıştırmıştım. kapalı konserlerde sahne ışığı altında sorun olmuyordu ama güneş altında büyük problem. tunerın ışıkları dahi görünmüyordu.

bu sorunu çözmek için önerileriniz neler olabilir. tecrübeli arkadaşlardan deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum.
 
Eğer pedalların ledlerinin verdiği ışık düşündüğüm aralıktaysa güzel bir güneş gözlüğü (aviator şart değil illa, camı güzel olsun yani :D ) takman işini baya kolaylaştırabilir. Rack tuner ile denemiştim bikere işe yarıyordu. Stompbox ledinde nasıl olur bilemem ama bi denersin işte.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
perfectioniste önerisi için teşekkürler, ancak led güneş ışığı altında aynen yanıyor gibi görünüyor. bir de güneş platformun arkasından geliyordu. boardın önüne gölge yapacak bir şey de koyamadım. bu konuda farklı önerileri olan varsa paylaşmak isterim.
 
Pedal ledini çok güçlü bir led ile değiştirebilirsiniz. Ama çok zahmetli bir yöntemdir.

5MM Super Bright Clear LED takıldığında Boss pedalın sonucu, fark edilmemesi imkansız:

cs3.jpg
 
Geri
Üst