Evde Kayıt Için Gerekli Ekipman

sadece ses kartı al, parayı referans monitörü için biriktir. Amfi mikrofonlayıp iyi bir ton almak için çok fazla etken var. BIAS daha kolay bir şekilde daha kısa vakitte işinizi tamamlamanıza yarıyor. Referans monitörü olmazsa olmaz değil, olsa iyi olabilir.
 
Bende de aynı amfi mevcut bir de boss gt-8 var effect olarak. Size tavsiyem 4 kablo metodu ile bağlayın prosesörü amfiye. Amfinin kendi tonları gayet güzel. Prosesörden amfi modellemesi alınca ses dijitalleşiyor gibi geliyor bana. 4 kablo methodu ile prosesörü pedal board gibi kullanabilirsiniz. ( Google'a yazarsanız 4 kablo ile alakalı bir çok bilgi görebilirsiniz.) En tatmin edici kayıt Shure Sm57 mikrofon ile alınır diye düşünüyorum. ( Evde hardware sistem kurulu değilse tabi ). Guitar Rig, Amplitube gibi programlar da dijital ortam sonuç olarak. Cayır cayır tonlar yakalansa bile o lambalı amfinin sıcaklığını veremiyor bana göre. Benim yorumlamam bu kadar. Yaşasın lambalı amfi !
 
4 kablo bağladığım zaman pedalın amp modellermelerini kapatıyorum daha doğrusu iki türlüde kullanıyorum. bazı kanalları 4 kabloya göre ayarladım bazılarını amp modellemeleri ile. Aslında bu konuda ayrı bir muamma hiç bir zaman istediğim tonları alamıyorum prosessorde. GT6 patch de bulamıyorum eskidi geçen gün sinirlendim fabrika ayarlarına çevirdim belki kendi örnekleri daha iyidir diye onlarda dahada facia çıktı.
 
Ht5r'nin tonları baya güzel ben memnunum açıkçası. Prosesörü bilgisayara bağlarsanız daha kolay olacaktır. Fx Floorboard diye bir yazılım var sanırım bütün boss prosesörlerinde kullanılabiliyor. 4 kablo bağlayıp prosesördeki drive pedalları ve detaylı EQ ayarları ile farklı tonlar yakalayabilirsiniz. Tabi ki bütün bunlar da size bir süre yetecek sonrasında başka arayışlar mutlaka olacaktır, en azından bir süre oyalar :)
 
Selam arkadaşlar yaklaşık 3 aydır (tamamen zaman darlığı ,ihmal +ince eleyip sık dokumada sınırları zorlama) yaptığım araştırma geliştirme çalışmaları sonucu ekipman alma aşamasına geldim.

ses kartı olarak Presonus Audiobox itwo almaya karar verdim. sormak istediğim sorduda
bu ürünün kit halde satışa sunulan bir seçeneği var içinde mikrofon kulaklık kablo vs .
fakat evde sennheiser hd205(bilemiyorum bu kulaklık sanırım iş görür diye düşünüyorum Sennheiser HD 205 II Kulak Üstü DJ Kulaklığı) bir kulaklığım olduğu için set almak yerine hemen hemen aynı fiyata aynı ses kartı ve başka mikrofonla(setteki mikrofondan belki bir gömlek daha iyi olduğuna inandığım) seçenekte var Siz olsanız hangi alternatifi seçerdiniz

seçenek 1
PreSonus AudioBox iTwo Studio - Kayıt Paketi

seçenek 2
MXL 440/441 Microphone Ensemble Pack - Condenser Mikrofon Kiti (1 condenser, 1 dynamic olmak üzere iki mikrofon)
PreSonus AudioBox iTwo - USB Ses Kartı
tabi + 2 mikrofon kablosu aşağıda yukarı 100 tl de bu tutarsa
 
eyvallah kesinlikle dikkate alacağım. ama asıl merak ettiğim
farzedelim yukarıdaki seçenekte seskartı roland rubix olsaydı
1.seçenekteki gibi set halindemi
yoksa 2. s eçenekteki gibi nasıl olsa kulaklığım var ona para verene kadar mxl 440 ve 441 model 1 condenser +1 dinamik mikrofonlu olarak almayımı ?
 
Ben sizin yerinizde olsam kulaklık ve ses kartına önem verirdim. Mikrofon olayına da henüz girmezdim. Mikrofon demek akustik düzenleme demektir. Akustik düzenleme demek de daha fazla masraf ve uğraş demektir.

Bende şundan var: Komplete Audio 6 - Native Instruments - Usb - AKALIN MÜZİK ELEKTRONİK - Profesyonel Müzik Yazılım, Donanım ve Stüdyo Ekipmanları, Stüdyo Monitorler, MIDI Keyboard ve Ses Kartları
Birkaç yıl önce sıfır olarak aldım. Hem Mac hem de Windows üzerinde şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım. Yanında Cubase lisansıyla gelmişti.

Kulaklık olarak şunu tavsiye ederim: Sony mdr 7506

Bu kulaklık bir endüstri standardı gibi.

İyi bir monitör hoparlörü ucuz değil. O yüzden bu işten hemen ya da ileride para kazanmayı amaçlamayan kimseler için bence gereksiz bir yatırım. Yine de almak istiyorsanız ve bütçeniz müsade ediyorsa şunlar beğeniliyor: HS7 - Yamaha - Yakın Alan - AKALIN MÜZİK ELEKTRONİK - Profesyonel Müzik Yazılım, Donanım ve Stüdyo Ekipmanları, Stüdyo Monitorler, MIDI Keyboard ve Ses Kartları

Kayıt için doğrudan prosesörün çıkışını ses kartına bağlayıp reaper, garageband veya ses kartının yanında gelen DAW ile kaydedebilirsiniz.
Ben olsam amfiyi araya sokmazdım.

Prosesörünüzden memnun değilseniz mikrofon yerine prosesör bakabilirsiniz.
 
Tüm yorumlar için teşekkür ederim. Öncelikle son yoruma ufak bir ekleme yapayım daha doğrusu benim için geçerli bir ekleme bu işten ne hemen nede ileride para kazanma amacı ile değilde tamamen keyfi bir uğraş hobi amaçlı hep evdekleri beni dinliyor birazda kendimi dinleyim bakalım.

kulaklık konusunda bendeki hd205 ile sony mdr7506 arasında ki fark demeyeyimde amatör olarak birinin verip diğerinin veremeyeceği nedir?

monitör olarak evdeki avr sinema sistemimde surround kolonlarım jbl 5" aktif kolonları var onları kullanacağım o sebepten hiç monitör tercihi yazmadım.
 
Bu tarz 'studio monitor' amaçlı hoparlörler olabildiğince doğru ses vermesi için tasarlanıyor. Bir bakıma ekolayzır 'flat'. Sıradan hoparlörler mix ve master işleri için kullanılmayacağından böyle değildir sese renk verirler. Özetle frekans aralıkları da frekans 'response' değerleri de birbirinden farklı.
 
hazır burada konuşulurken ben de araya bir şey sıkıştırayım. Evde amatör olarak vokal kayıtları yapmaya başlayacağım ve vokal kaydı konusunda bilgim bayağı az. Bildiğim kadarıyla vokal kaydında daha çok condenser mikrofonlar tercih ediliyor. Sorularım;
1-) Tavsiye edebileceğiniz bütçe dostu condenser mikrofonlar nelerdir ?
2-) Verim almak için illa condenser mi seçmeliyim yoksa işimi görebilecek dinamik mikrofon alternatifleri var mıdır ?
 
hazır burada konuşulurken ben de araya bir şey sıkıştırayım. Evde amatör olarak vokal kayıtları yapmaya başlayacağım ve vokal kaydı konusunda bilgim bayağı az. Bildiğim kadarıyla vokal kaydında daha çok condenser mikrofonlar tercih ediliyor. Sorularım;
1-) Tavsiye edebileceğiniz bütçe dostu condenser mikrofonlar nelerdir ?
2-) Verim almak için illa condenser mi seçmeliyim yoksa işimi görebilecek dinamik mikrofon alternatifleri var mıdır ?


Best Dynamic Microphones of ALL-TIME: The Top 6 List

Şu listedekilerden herhangi bir dinamik mikrofon işini görür.

Kondanser işine girince akustik düzenlemeler zorunlu olacak. Ayrıca iyi bir yalıtım yoksa senin normalde fark etmediğin dışarıdaki bazı sesleri kaydı dinlerken fark edeceksin. dan dun, dat dat diye bu sesler kayıtta duyulabilir olacak. Bütçe dostu kondanser yerine kalitesi kanıtlanmış bir dinamik işini görür.

İngilizcen varsa youtube'da vokal kaydı için bir sürü tavsiye var.
örnek:


şunu da ekleyim:

mikrofon da şu sanırım: rode procaster


Videonun açıklamasına bakarsan bu prodüksiyon bir çok kişinin emeği ve bilgisiyle ortaya konmuş. Tatmin edici sonuçlar için deneyim ve bilinç şart.
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Evde vokal kaydı için pc de kullanılabilecek bir vokal vst'sine ihtiyacım var. PC'ye bağlanan mikrofona canlı olarak echo, delay vs. efektleri verebilecek önerebileceğiniz bir VST var mı ?

Teşekkürler.
 
Geri
Üst