Istanbul Luthierleri

Hocam isin uzmani degilim. Ama hakikaten elektrikten zarar goren arkadasim ozellikle sahnede cok oldu. Bunlarin geri donusu yok. Elektirikle alakali , isin uzmanlari tarafindan cok guzel bilgi veren siteler var. Isinin icinde elektrikli alet cok olan ,muhakkak okuyup bilgilenmeli bu konuda.
 
"220V bu, öldürür" önermesi yanlistir. Olduren sey akimdir, volt degil...

Bu yuzden eBay'de satilan sok tabancalari bile 18-20milyon volt gerilimde sok vermelerine ragmen uygulanan kisiyi bayiltir. Ha öldürebilir de bu tabancalar, ornekleri bol. Stun gun diye gecer, link:
PURPLE 18 Million Volt Women Rechargeable Hand LED Stun Gun plus free taser case


Gitar uzerindeki elektrik isine baktirmaniz lazim, para isini ayarlayamazsaniz da once mutlaka buna baktirin. Amplinize de kesin olarak baktirmaniz gerekiyor.

Bu elektrik carpmasi durumunda iletken ve yalitkan olma durumunuz da hayati oneme sahip. Ayaginizdaki ayakkabinin tabaninin kaucuk olup olmamasina gore bile kurtulabilirsiniz. Kisiden kisiye de tolerans degisiyor tabi.

Edit: @KoNt87 kusura bakma sen de ayni seylere deginmissin, okurken gormemisim nedense. Ikinci baski gibi olmus bazi yerler :)
 
Son düzenleme:
Zamanında tesviye gibi işlemlerin 150 TL civarı tuttuğunu duydum ondan yazdım, ama emin değilim tabii. Ondan da böyle dedim. Sakıncası nedir?
Sakıncası şu: Ben Amasya'da oturuyorum. Daha önce istanbulda luthiere gitmedim. Bu yaz başlıkta yazan bakımların hemen hemen aynısı yaptıracağım ve benim de aklıma "acaba ne kadar tutar ?" düşüncesi vardı. Ben bu foruma bilgi almak amaçlı giriyorum özellikle böyle başlıklara. Amacınız eğlenmekse bu konu için de başlık ayrıca mevcut.
 
Tünel'deki her luthier'e gittim. Çoğu zaman memnun kalmadım. Ben Kadıköy Hasanpaşa' daki Feridun Tanrıkut'u tavsiye ederim. Fiyatları biraz daha pahalı ama gerçekten uyduruk iş yapmıyor. Fast food işi yapmıyor, gitarı bırakıp 1 hafta sonra teslim ediyor.
 
Merhabalar,
Bursa'danım. Tanıdığımın gitarının ciddi, ince işçilikli bir bakıma ihtiyacı var. 1 den 4. Perdelerde fret buzz var. Fretleri değiştirmek lazım dediler ama içimize sindiremedik. İstanbul'da acaba bu işi güvenerek verebileceğimiz bir luither var mıdır bildiğiniz? Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
 
Beyler İstanbul'dayım ve elektrik gitarıma tel taktırıp, manyetik sap entonasyon vesaire ayarlarını yaptıracağım. Ucuz ve işini kaliteli yapan bir luthier önerebilir misiniz?
 
Sakin Kadıköy'de boğanın ordKi mc donalds arkasindaki is hanindaki esmer kisa sacli luthiere gitme, magduruyum. Perde cizlamasini oven bir luthier, istediginizi yapmayip para almasini bilen biri.
 
Bu Mothership Guitars'ın olayı nedir arkadaşlar? Normalde Fender tarzı gitarları birkaç istisna dışında sevmem ama sahibinden.com'da satışa koydukları custom telecasterlar çok çok güzel görünüyor. Gitar bakımı vs. de yapıyorlar mı? Daha önce gitar bakımı yaptıran varsa fikirlerini paylaşabilir mi?
 
Merhabalar, entonasyon sap ve tel yüksekliği ayarı yaptırmak istiyorum. İstanbul Anadolu Yakası'ndayım önerdiğiniz luthier var mı?

Not: Öğrenciyim bu ayarların toplam maliyeti tahmini ne kadar olur?
 
sadece lehim :D taktıracağım manyetikte 60 liralık birşeydi (100 lira olmuş şimdi), taktıracağım gitarda 350 liraya alınan ibanez grg170, manyetik duruyo hala odanın bir yerinde.

Hocam ben geçen manyetiği taktım yerine, lehimletmek için elektrikçiye götürdüm. Şemayı falan gösterdim telefondan, elektrikçi yakın gözlüğünü taktı, iki dakkada halletti mis gibi. 5 TL versen yeter dedi, abi ayıp oluyor dedim 10 TL verdim. :D
 
Geri
Üst