Bir ses kartinin anatomisi: M-Audio Firewire 410

kullandığım program cakewalk pro audio 9 (tabi ki lisanslı) birde senin dediklerini denemek için şimdi sonar xl 2 yi kurdum ikisininde export audio seçenekleri var ve ikiside midi trackları görüp atmıyor audio kanalını secmemi istiyorlar
 
Bence midi tracklere bir DXi assign etmemissindir, ondan gormuyordur.. Onun disinda baska bir sey su an aklima gelmiyor, ihtimal dahilinde de gormuyorum acikcasi.
Sonar'in help'inde "converting midi to audio" ve "converting your DXi tracks to Audio" basliklarinda olay acikca anlatiliyor..
 
sevgili mulder hata tabiki bende bir şeyleri yanlış yapıyorum bir de en başta söylemem gerekeni şimdi söylüyorum audio yapmak istediğim midi kanalındaki sesleri tascam giga studiodan kullanıyorum sabrın için teşekkür ederim ama benim için çok önemli bu işlemi yapabilmek yaptıgım tüm işleri mix için studyolara senkronize kaydedilmiş audio trackler şeklinde gönderiyorum tekrar teşekkür ederim cevapların için
 
FW-410'un bir adim ilerisi boyle olmus :)

fw_1814.jpg



18 x 14 FireWire audio interface

8 x 4 24-bit/96kHz analog I/O (1/4” TS) or 2 x 4 24-bit/192kHz analog I/O

8 x 8 ADAT Lightpipe I/O

digital S/PDIF (coaxial) I/O w/ 2-channel PCM

digital out also supports pass-through of AC-3/DTS surround-encoded content

dual mic/instrument preamps (Neutrik XLR/ 1/4” TS) with

• input level controls

• 20dB pad

• phantom power

• signal LEDs

two independently assignable headphone outputs with individual level controls (1/4" TRS)

flexible software-controlled mixing of hardware and software I/O

aux sends on all channels and aux output assign allows for dedicated headphone mixes and sends to external effects

user-assignable front-panel level control (output, input, software return, aux send)

near zero-latency hardware direct monitoring

low-latency ASIO software direct monitoring

momentary switch for A/B cueing two software-assignable headphone sources or switching ASIO monitoring on/off

1 x 1 16-channel MIDI I/O

wordclock (BNC) for sync to external devices

power on/off switch with indicator LED

powered via FireWire bus* or included DC power adapter

two convenient high-bandwidth FireWire ports

rugged steel construction
 
domokun lütfen cevaplarmısın, insanlar birşeyler yazdığında neden hemen cephe alırcasına bcümleleri alıntı adı altında çerçeveye alıp yazıyosun ,sayısız forum gezdim pes doğrusu birtek sen yapıyorsun bunu çok rahatsız edici. Çünki bence önemli durumlarda yap bunu zırt pırt olmazki,hemen moda giriyosun heralde anlayamıyorum cevaplarsan sevinirim neden böylesin ? hayır ciddiyim kendini beğenmişlikmi şakamı şunu yazra forum bi rahatlasın artık bak dikkat et hangi konuyu el atsam 2 saat tir forumdayım herkes yazıyor ama sende hep alıntı ne bu allah allah neyse insanın siniri bozuluyor canım.
 
Dedektif,

Sataştığın bu başlıktaki yazışmalar tam 4 ay önce gerçekleşti ve o dönemdeki gelişmeler neticesinde öyle olması gerektiği için öyle yazıldı. O günden sonra bu forumda muhtelif prensip değişiklikleri yapıldı ve forum bugünkü halini aldı. Mesajların tarihine bir göz atıver, foruma henüz yeni katıldığın için o dönemde burada geçen yazışmaların tamamına hakim olman imkansız.

Onuncu sayfaya düşmüş bir başlığı daha dün yazılmış gibi cevaplamanın bir anlamı yok. Domokun benimle beraber bu forumun başlatıcısı olan bir insan, doğal olarak kendi forumunda neyi gerek görüyorsa yapmakta serbesttir. Eğer kendisi ile bir sorunun varsa özelden yazışıp halledebilirsin.

Bu konu burada kapansın.

İlgine teşekkürler.
 
olayı bilmiyorum zaten bu konu zaten kapalıydı ben yeni konu açtım sadece konunun ismide ALINTI :
ve domokuna cevap hakkı doğdu cevaplar yada cevaplamaz çok önemli değil iyi günler
 
Bakiyorum tartismalar yine almis yurumus :roll:

Laptopta muzik ureten bir kisi olarak Firewire urunlere yoneliyorum ve firewire'in (800 Mbps hizli 2. nesil firewire urunlerin de piyasaya cikacagini bilerek) cok gelisecegini dusunuyorum . Ancak boyle bir ortamda bir derdime care bulmak icin girdigim M-Audio knowledgebase'de yapilmis uyari midemi bulandirdi

Caution: Do Not Hot-Plug FireWire Devices


Reports have come to our attention of isolated problems when hot-plugging IEEE 1394 (aka “FireWire”) devices. (Hot-plugging refers to making 1394/FireWire connections when one or more of the devices—including the computer—is on.)

When hot-plugging, there are rare occurrences where either the FireWire peripheral or the FireWire port on the host computer is rendered permanently inoperable. While M-Audio products adhere rigidly to the FireWire industry standard and pass stringent internal testing, the possibility remains that hot-plugging your M-Audio FireWire interface with some computers may result in the type of problem described here.

We strongly encourage you to protect your equipment by refraining from hot-plugging any bus-powered FireWire device, including the M-Audio family of FireWire products. Connect your FireWire device while both the computer and FireWire device are powered off. Power on the FireWire device, then turn the computer on last. If you are using bus power (systems with IEEE1394 6-pin connectors) make sure you make the cable connection first, then turn the FireWire device power switch on, and turn the computer system on last.

M-Audio is being proactive in investigating any issues that may adversely affect our customers. Please consult the Knowledge Base in the Support section at www.m-audio.com for updates on this important issue.

Cok sevgili M-Audio yetkililerinin unuttugu bir nokta var: Firewire da USB gibi hot-plugable'dir, isletim sistemi destegi ile plugnplay dedigimiz "tak-kullan" mantigi hakimdir, isletim sistemi cihazi tanir,driveri neyse yukler, kullanirsiniz. Ben boyle bir uyariyi diger Firewire cihaz ureticilerinde gormedim, sadece MOTU "cold-plug yapsaniz daha iyi aslinda" demisler. Bir de proaktiviteden , 'isolated case'den hic bahsetmesinler, hot-plugged FW-410'larin cikardigi problemlerden daha once bahsetmistim (pop, audio stutter, yuksek latency, hatta zaman zaman cihazin initialize problemleri). Eger bunlari cozemiyorsaniz , FW1814 diye bir urun cikarsaniz ne olur, FW18961453 cikarsaniz kac yazar. Hotplug neticesinde FW410'da kullanim disi kalan 1 adet port, external diskin icinde mahsur kalip bitirilmeyi bekleyen bir yigin projem de cabasi :(
 
Offf!! Mulder çok üzüldüm buna :( İşin açıkçası ben hotplug olayını kazara kablo düşmeleri ve soket oynamalarına karşı bir emniyet tedbiri olarak almakta, sisteme cihaz takıp çıkarma olayını eski usul cold-plug yapmaktayım, ama normalde benim bildiğim de FW hot-plug'dır, birşey olmaması lazım. Hayret, yabancı forumlara baktın mı? Oralarda da aynı sorunlardan muzdarip olanlar var mı?
 
Forumlarda pek bir sey bulamadim, resmi web sitesinde o uyariyi gorunce cok da incelemedim acikcasi :(Zaten bu aleti sanildigi kadar fazla kullanan kisi de yok, veya kullanlar forumlarda pek gezinmiyor :? Ben de normalde cold-plug yaparim , ancak kosullar o anda hot-plug yapmaya zorladi ve sonuc boyle :roll: Zaten bir suredir daisy-chain yerine PCMCIA Cardbus bir FW adaptoru alip her iki cihazi mustakil FW controllerlara (dolayisi ile mustakil IRQlara) atamak dusuncesindeydim, bu olay sureci hizlandirdi. Ancak bir DV kamerayi, bir fotograf makinesini, veya sekildeki gibi bir HDD'i hot-plug edemeyeceksem FW410 uzerinden -ki yegane i.link portumu isgal eden cihaz budur- , olmaz olsun oyle FW :( Yani dogal olarak bus power bile kullanamiyordum cihazlarda, gosterdigim maximum ozene ragmen bu olay nasil oldu anlamadim :? Ancak su ortaya cikti ki, M-Audio urun cikarirken bu tarz testleri pek yapmiyor veya yeteri kadar orneklemiyor
 
Agent Mulder, duruma cok uzuldum. M-Audio hakkinda son zamanlarda okuduklarim bu sirkete olan guvenimi sifira indirdi zaten.

Bende Event Electronics EZbus var bir tane, bilgisayara USB ile baglaniyor. Ilk aldigimda hot plug yapilamiyordu. Acikca da soyluyorlardi bunu, bu aleti kullanacaksaniz once onu acin sonra bilgisayari diye. Tek nedeni de bu tur kazalari onlemekti (ustelik alet USB powered bile degil).

Kisa bir sure once bir firmware cikardilar, artik hot-plug yapabilyorsun. Ama bunu alet piyasaya surulup denendikten neredeyse iki yil sonra cikardilar. Isteyen yavas olduklarini dusunsun, ben saglam oynadiklarini dusunuyorum.

Cok eskiden, yani "bilgisayar" dendigi zaman insanlarin "Commodore 64" anladiklari caglarda, ben ortaokul ogrencisiydim. Arkadaslarimla butun gun bunlardan birer tane edinme hayalleri kurardik. Ailemizden istedigimiz zaman aldigimiz cevap hep ayni olurdu: "tamam evladim almasina alalim da, ne ise yarayacak bu alet?" Tabi bizim tek derdimiz oyun oynamakti, ama bunu soyleyemeyecegimiz icin isimiz cok zorlasiyordu, cunku bilgisayarin evde ne ise yarayacagi konusunda kimsenin bir fikri yoktu.

Bu konu bilgisayar, yazilim ve cevre birim ureticilerinin de kafasini yordu surekli. Daha cok satis yapabilmek icin sonunda "multimedia" formulu bulundu, yani bilgisayarla muzik de dinlenir, film de izlenir, fotograf da bakilir denerek evlere bilgisayar girmeye basladi.

USB ve Firewire da eski parallel ve serial port'larin hantalliklarini geride birakip tuketicinin isini kolaylastirmak icin gelistirildi. Bir baska deyisle, bunlar, millet dijital kamera alsin, bilgisayar alsin, sonra bu ikisini birbirine baglasin, sonra bebesinin yemek yerken cekilmis fotograflarini ese dosta email edip herkesin posta kutusunu doldurup illallah dedirtsin diye gelistirildi (en azindan cogunluk oyle dusunuyor sanirim :D ).

Profesyonel muzik endustrisi bu tur gelismeleri geriden takip edip cikan yenilikleri adapte etmeye calisiyor surekli. Arada boyle M-Audio gibi fazla heyecanli davranan firmalar bir an once pay kapmak icin tuketicinin canini yakiyorlar. Sonucta olan biz tuketicilere oluyor ne yazik ki.
 
Cakewalk forumunda rastladim, adamin biri DV kamerayi hotplug yapmis FW410'a, kamera sizlere omur.Benim durumumda diskte bir problem yok, sanirim Maxtor'larda bu duruma karsi bir koruma mekanizmasi soz konusu. Disk ucmus olsa daha cok uzulurdum, hem karttan daha pahali hem de icinde daha backup'ini almadigim projeler vardi (ki olayin akabinde suratle backup edildi)

Teknolojiyi geriden takip etmek demek urunu saglam temellere oturtmak demek olmuyor her zaman. Bunun orneklerini is hayatimda cok gordum (bkz Ericsson). Ote yandan muhendisligin pazarlama stratejilerine kurban edilmesini ve urunu tam test edilmeden bir an once piyasaya surup urun guvenilirligi ve musteri memnuniyeti hakkinda az kafa yorulmasini ise bir turlu anlayamiyorum. Bir urunu piyasaya ilk cikarmak mi daha onemli yoksa hatasiz cikarmak mi?Bu konuda muhendisler ve pazarlamacilar cok farkli yaklasiyorlar konuya.Hem muhendis hem pazarlamaci olan kizkardesimin akli da iyice karismis durumda :LOL:

Neyse, basima gelen bu olay benim gibi firewire cihazlara bel baglayan forumdaslarima bir nasihat olsun, gerekli onlemleri alsinlar. Sanirim bu vaka M-Audio'nun buyuk falsolarindan biri olarak nizami yerini alacak.
 
M-Audio FireWire ses kartının takılması hakkında ..

Pc 'im de firewire giriş sadece Creative Audigy2ZS ses kartımda olduğundan oradan bağlantı sağladım.Ancak kurulumu yapmadan önce sadece firewire bağlantısını yaptım, aletin güç adaptörünü takmamıştım.Neyse kurulum cd sini takıp kurulumu yaptım ancak; pc restart(kurulum bittikten sonra restart'lıyor ya pc kendini; o işte) olupta tekrar başlayınca ses kartımı pc nin görmediğini gördüm.Neyse ses kartının driver ını tekrar yüklemeye çalıştığımda yüklenmedi.Daha da olmadı, şimdi ses kartımı çıkarıp bi arkadaşımın pc sinde deneyeceğim.Sizce ne yapabilirim?Allah korusun ses kartıma bir şey olmuş mudur?Bu arada XP yi bu hatalardan sonra tekrar kurdum.Ama hala ses kartımı görmüyor.Lütfen bana bi akıl verin.Ne yapmalıyım?
 
Merhabalar. Bu forum ile tanışalı yaklaşık 2 yıl oldu. Forumun özellikle "Müzik Yapımı ve Teknolojisi" bölümü altında yazılanları teker teker okudum. Bazı kısımları bazen birden çok kez okudum ve sayenizde gerçekten önemli bilgiler edindim. Amatör olarak yaptığım kayıtlarıma sizlerden öğrendiklerimle renk vermeye çalıştım. Emeği geçen herkese çok teşekkürler.
Bu güne kadar kayıtlarımı S.Blaster kullanarak yapmakta idim. Artık kayıtlarımda tatmin yaşayabileceğim bir ses kartı alma vaktim geldi.
Lap Top ve Desktop ile kullanabilmek için harici bir kart almam gerekiyor. Bu yüzden M-Audio FW 410 en büyük alternatifim gibi geliyor. (Sayın Mulder; bu başlıktaki son yazınız 1 yıl kadar önce. Bu son 1 yılda FW410 için görüşlerinizde değişiklik oldu mu acaba?) FW410 (dışarıdan bana çok sempatik görünüyor. Yapmak istediklerim için yeterli özellikler barındırıyor. web den manuel ini indirip iyice okudum. Kağıt üzerinde, teorik olarak benim aradığım ürün) pratikte tercih edilebilecek bir ürün müdür? Ya da Edirol FA-101, Edirol UA-101 ürünlerinden birine mi yönelmeliyim? (aşağıda linkleri var). Üstadlardan bir fikir beyanı rica ediyorum.
İlginiz ve varlığınız için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Saygılar.

http://www.edirol.it/europe/details...=Audio+&+MIDI+Interfaces&id=12&la=UK&code=321

http://www.edirol.it/europe/details...=Audio+&+MIDI+Interfaces&id=12&la=UK&code=377
 
Geri
Üst