Canli Calarken Cift Ses Olusturmak

Arkadaslar,Sebnem Ferah in Hoscakal sarkisinin solosundaki gibi bir ton elde etmek istiyorum.Emin degilim ama sanirim cift ses olusturarak yaklasabilirim.Bunu nasil yapabilirim? Boss DD6 ile yapilabilir mi?
Cift ses,ayni anda birden cok vokal yada calginin ayni sesleri cikartmasina deniyor...
 
sarkiyi dinledim, sarkida genelde lead notalarin 3lulerini kullanmis, arada 5lilere gidiyor falan, solonun aynisini iki gitarist olmadan elde edemezsin.

yakin bir etki icin harmonizer kullanman lazim, caldigin gam'i giriyorsun ona gore alet senin bastigin notalari taniyip 3'lulerini veriyor sana.

5'lileri elde etmek icin pitch shifter kullanabilirsin. 7 yarim ton yukari ayarlaman lazim.
 
Bu işi en iyi whammy yapar. Alette oktav almanın sınırlarını zorluyorsunuz :)

Ayrıca ortalama bir ses kartıyla yapılabilir. Ben creative live ses kartımla çok güzel efektler yakalıyorum. Tabi sahnede kullanmaya uygun değil.
 
gam girmeden alete nasil armoniliyorsun onu anlasam.

Do major gaminda caliyorsun, verdigin do'ya karsilik mi alman gerekir. Re'ye karsilik fa alman gerekir. Do ile mi'nin arasinda 4 yarim ses(major aralik) vardir, re ile fa'nin arasinda 3 yarim ses(minor aralik) vardir arkadasim. Alet caldigin gama gore bastigin notayi taniyip ona uygun notayi yani araligi verebiliyorsa ancak o dedigin olur. Ki whammy'de major veya minor 3'lu araliklardan birini seciyorsun alet hep onu veriyor yanlis mi biliyorum?
 
Whammy'i genelde 3'lü aralıklar almak için kullanıyorlar. Ancak alet aslında çok daha yaratıcı. Octave seçeneklerinin yanındaki "harmony" seçenekleriyle dediğin olay yapılıyor(tabii doğru anladıysam dediğini :D ). Örneğin do ile birlikte sana mi'yi hatta fa'yı da verebiliyor. Senin de demek istediğin bu değil mi? Yani mesela sol ile birlikte si veya do notasını da verebilir mi? Bunu kastetiysen, evet yapıyor.
 
Hayir o degil.
Uzerinde tekrar ayar degisikligi yapmadan do vudrudugumda 4 perde yukarisini, re vurdugumda ise 3 perde yukarisini verecek alet. Yani pedal once senin vurdugun notayi taniyor, sonra sectigin gama ve vurdugun notaya gore yanina gelmesi gereken dogru notanin araligini bularak ona uygun sekilde pitch shift yapiyor.
 
Hmm şimdi anladım:) Whammy bunu yapamaz işte. Sürekli seçilen belli aralığa göre sesi veriyor. Aslında benim nota bilgim iyi olsa çok daha önce çözülmüştü olay, kusura bakmayın :)
 
Peki bu harmonizer nasil birsey?Yaptigina bakilirsa dijital ve epey pahali birseye benziyor?Resmi,modeli filan varsa yazar misiniz,merak ettim de.
 
arkadaşlar whammyi çift ses özelliğine ayarladığınız zaman expression pedalı 2. sesi bi nota attırıyor o şekilde bastığın notaya göre ikinci ses müdahele edebiliyosun ama onuda hızlı sololarda başedemezsin
 
maresal demiş ki:
Peki bu harmonizer nasil birsey?Yaptigina bakilirsa dijital ve epey pahali birseye benziyor?Resmi,modeli filan varsa yazar misiniz,merak ettim de.

Boss ps-5 yurtdisi fiyati 160$ civarinda. Digitech'in de saglam harmonizer pedallari var, tabi fiyatlari da ona gore.
150$-400$ arasi degisiyor fiyatlari.

Ayrica gt-6 ve gt-8'de de idare eder bir harmonizer bulunuyor.
 
Geri
Üst