Olması gereken tel ve yay gerginliği

Buda vibratonun dezavantajıdır:)
Fender tipi tremolonun "lefty","gotoh" gibi yeni modern marka ve modelleri gelişmiş olsada günümüzde, her tür tremolonun az yada çok arort tutmama dezavantajı olacaktır.
 
PhoibosApollon demiş ki:
ancak pull-up'lar yani koprunun geriye hareketinde bir degisiklik olmaz cunku bu hareket yaylarla degil daha cok tellerle dengelenir.

Hmm... Ilginc. Sanki yaylar pull-up olayini kolaylastirir gibime geliyor... 3 yay takildiginda yaylardaki gerginlik daha fazla olucagindan kopruyu geriye gomerken yardimci olabilirler gibi...

Tabi ben oramdan buramdan salliyorum denemek lazim.... PhoibosApollon sen denedin mi abicim?

(hatta ben evdeki ekstra yaylardan birini takip yarin bir deniyim gitari yamultmadan.... tabi sen denemediysen :) )
 
thunderhead demiş ki:
Hmm... Ilginc. Sanki yaylar pull-up olayini kolaylastirir gibime geliyor...
denklem yazarsan teoride kolaylastirir, ancak pratikte farkedilecek kadar degil. tellerin yay sabiti mesafe fazla da olsa yaylara gore cok cok yuksek cunku. pull-up hareketine ekstradan destek olmamakla birlikte zaten arkaya egdikce yaylar tarafindan uygulanan kuvvet ciddi oranda azaliyor.
biraz sert davraniverin canim :p kopruyu govdeye vurmak da cok zor degil o kadar d: olmadi tutun tremolodan yatay sallayin gitari herman li gibi.
zaten ne kadar gergin ve sert olursa akort acisindan o kadar stabil olur kopru, yumusak davranmaktansa biraz kas yapip kendimi ona alistirip stabil olmasini tercih ederim.
 
benim gitarda da buna benzer bi sorun vardı .
köprüyü en alt seviyeye indirdiğim halde teller klavyeden çok uzak kalırdı ve tremolo kolunu ne aşağo nede yukarı hiçbi yere oynatamazdım .. :D bende gövdeyi klavye den söktüm ve , gövde ile klavye arasına selpak koydum (4 katlı olanlardan) :D snra köprüdeki vidaları iyice kaldırdım :D harika oldu hem teller klavyeye birasdaha yakınlaştı hemde tremolo ya yeterince yer kaldı .. bide bunu dene derim .. zaten o tüneldeki üstalarda öyle yapıyor ...
 
Geri
Üst