Elektroya Yeni Başlıyorum, 2 Gitar Arasında Kaldım

Forumda bu tür çok konu var, sizi sıkmak istemem hemen konuya giriyorum.

Elektro gitara başlayacağım; Rock ve türevleri ve Metallica tarzı çalmak istiyorum.
Cort Z42 ve Jay Turser JT-220 arasında kaldım. İkiside HH manyetikli, bu gitarlardan hangisi daha uygun istediğim tarza? Görüş ve yorumlarınızı bekliyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ikisinde de istediginiz tarzi yakalarsiniz Denemeden almayin Kendinizden emin olamiyorsaniz bir bilen ile denemeye gidin

Simdiden hayirli olsun
Teşekkürler
Araştırdım. Jay Turser bence ton olarak rock için daha iyi. En iyisi gidip demen olacaktır. En azından görevliye caldır. Baya fark ediyor.

Benim de içimden JT geçiyor ama gidip denemeden kesin bi karar vermeyeceğim sanırım.
Teşekkürler cevap için.
 
Beraber gittiginiz arkadasinizin tavsiyesinden sonra kendiniz de elinize alip caliniz. Ne kadar caldiginizin hic bir onemi yok Amfiye baglamadan yukardan assagi tellerde penayi gezdirin. Hangisi daha guzel tlnLiyor bakiniz. Ben anlamam demeyin sakin. Muzik dinleyen herkes anlar. Perdelere basiniz bir kac nota calmaya calisiniz. Hangisinde tellere rahat basabiliyorsunuz ona gore degerlendiriniz.
 
Cort Z42 de aktif manyetikler var. Yani sert tonlar için daha uygun bir gitar. Metal ve türevleri için.
Jay Turser güzel mi bilmiyorum. Araştırayım bir.
Araştırdım. Jay Turser bence ton olarak rock için daha iyi. En iyisi gidip demen olacaktır. En azından görevliye caldır. Baya fark ediyor.


Yahu kimse de dememis 10 dakikada neyi nasil arastirdin. Bilincsizce yondendirmelerde bulunuyorsunuz. Kotulugunuz icin ya da satasmak icin soylemiyorum. Bence tavsiye basliklarindan bir sure uzak durun.
 
Bir kaç videoya bakmanı ton hakkında fikir sahibi olmanızı sağlıyor. Tam olarak denemiş gibi olmasa bile hangi tarza uygun falan anlaşılıyor. Beni eleştirmek yerine arkadaşa yardım eder misiniz?
Bir de cidden bak bakalım. Jay Turser ile rock çalınır mı çalınmaz mı? Bende sataşmak için söylemiyorum.
 
Bir kaç videoya bakmanı ton hakkında fikir sahibi olmanızı sağlıyor. Tam olarak denemiş gibi olmasa bile hangi tarza uygun falan anlaşılıyor. Beni eleştirmek yerine arkadaşa yardım eder misiniz?
Biraz da şarjım %3 olduğundan alel acela baktım. Ondan hızlı gelmiş olabilir,

O videolarda bilhassa şirketler veya dükkanlar tarafından yapılan öyle oyunlar var ki kayıt sonrasında, aklın şaşar eeey sevgili gurumuz :)
 
Pahalı amfi, kötü gitarın kalitesizliğini örtmez. Tuşe örtebilir fakat amfi, ııh. Öyle bir şey varsa çalımı rahat giriş seviyesi bir gitar alıp, tüm paranızı amfiye yatırabilirsiniz, kazançlı olur. Videolarda dönen hile hurda genelde editing üzerine dönüyordur sanırım. :D

İkinci el piyasasını takip ediniz, bir bilen ile birlikte imkan olursa deneyerek başlangıç seviyesi için bile çok çok iyi kalacak gitarlar alabilirsiniz. Z42'nin fiyatını baz aldığımızda, üstüne biraz daha koyarak aynı firmanın çok daha üst modellerine sahip olabilirsiniz. Yok illaha bu ikisinden birisi olacaksa bir şey diyemem, elinize hangisi daha rahat gelirse.
 
Ben alacağım âleti alacağım amfi ile deniyorum. O farkta ondandır diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi. Tek hile bence amfi mevzu.

Senin dediğin alacağın gitarı, şartlarına bağlı olarak doğru metod ile denemektir.

Yukarıdaki konuya dönersek, Ola'nın MG15 ile yaptığı kayıtları bir dinle de hile neymiş gör.

Videolarda dönen hile hurda genelde editing üzerine dönüyordur sanırım. :D

Budur!
 
Geri
Üst