Terratec EWS 88 MT ve MIDI

Merhabalar
Bir yıl önce amatör kayıtlar için bir Terratec EWS 88 MT ses kartı aldım.Ses kaydı ve mix konusunda hiçbir sorunum yok lakin şu aralar MIDI özelliğine ihtiyacım doğdu.
Nuendo'da bir MIDI kanalı açıp Cakewalk'da yazdığım davulları çaldırmak istiyorum.MIDI dosyasını şarkıya koyunca ekranda davul kanalı görünüyor.Yukarı aşağı oynayan minik,yeşil ve de çok şirin gösterge de program dosyayı okuyormuşçasına inip kalkıyor.Ve fakat ses yok...
MIDI enstrumanı olarak Sampletank ve LM-4 koyup MIDI kanalının çıkışını da bunlara yönlendiriyorum ama yine bir sonuç elde edemiyorum.
Bir önerisi olan var mı?
Yoksa harici bir cihaz edinip,kartın MIDI çıkışına bağlayıp şarkıyı o cihazdan mı çaldırmalıyım?
 
Deniz aynı karttan bende de var ve çok güzel kayıtlar yaptım o kartla, yabana atma.

Bilgisayar içinde programdan programa MIDI sinyali gönderip tetiklemek istiyorsan onu ses kartının MIDI giriş/çıkışlarından yapamazsın. Windows sistemine MIDI Yoke denen sanal MIDI port patcher programından yükleyip o programın yaratacağı sanal MIDI noktalarını kullanarak tetiklemen gerekir. Nereden indirebileceğinin ve nasıl yüklenip kullanıldığının detaylarını http://www.turkrock.com/ftopic3009-0.html başlığından öğrenebilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Teşekkürler,okuyup öğreniyorum
Kart bence de çok iyi,ben de pek seviyorum.Bi de MIDI olayını kıvırabilirsem daha da tatlı olucak.
 
Kıvırılmayacak birşey yok, MIDI'nin mantığını iyi anlarsan çözersin. Doruk bir ara MIDI hakkında bir makale başlatmıştı ama yarım kaldı vakit darlığından galiba. Benim makalelerim de aynı durumda gerçi, zıpırlarla uğraşmaktan burada kafayı toplayıp geri dönemiyoruz ki bir türlü o konulara :roll:
 
Geri
Üst