Serdar Öztop

inanılmaz bi gitarist bence... gözümdeki yeri steve vai - satriani gibi adamların yanıdır... ne yazıkki memleketimizde böyle adamlar 'zamanında' bu ilgiyi görmüyolar... sonra da ne kadar gördükleri malum zaten...
 
oldukça kaliteli bir insan vede müthiş bir gitarist.türkiyede böyle kaliteli insanlara değer verilmiyor yada onların değerleri maalesef yaşamlarını yitirdiklerinde ortaya çıkıyor yavuz çetin misali.
 
Aynı şekilde bende fikirlerimi Akın Eldes başlığında belirtmiştim. Dinlerim, beğenirim ama adamın kendisine bir türlü ısınamadım hala, gerçi o da gel bana ısın demiyor zaten.
 
Mahcem'le ayni sekilde benim de kardesim olur.
Turkiye'de iken iyi arkadisimdi, on sene sonra Amerika'dan aradigimda ayni samimiyet ile gorusebiliyorum, sadece bu bile guzel :)
Ilk studyo deneyimimi Mahcem, Berkan, Tibet Agirtan ve Serdar Oztop ile yapmistik. Thinkin' Of You isimli parcami kayit etmistik. Sanirim 1988-89 yillari idi. Serdar'a sound olarak Steve Lukather tarzi birseyler calarmisin demistim, o da aynen o tarz mukemmmel bir solo atmisti :)
 
Gerçekten başarılı bir müzisyen!Gitar çok yakışıyor bence ve hakkınıda veriyor!Haluk Levent e çalarken harcanıyor dediğim bir kişi ama Nitekim şimdide Bulutsuzluk Özleminde çalıyor!
Sahnede izleme şansı bulduğum bir kişi Ben gitar tarzını Yavuz Çetine benzetiyorum !
 
İçerik Forum Yazım Kuralları'na uymadığından yönetici tarafından silinmiştir.

Forum Kuralları'nı iyice okumadan bu foruma yazı yazmayınız. Linki bu sayfanın en üstündeki kutucukta kalın harflerle yazılmış olarak mevcut.

Okuyunuz.
 
pyshcocreps demiş ki:
Gerçekten başarılı bir müzisyen!Gitar çok yakışıyor bence ve hakkınıda veriyor!Haluk Levent e çalarken harcanıyor dediğim bir kişi ama Nitekim şimdide Bulutsuzluk Özleminde çalıyor!
Sahnede izleme şansı bulduğum bir kişi Ben gitar tarzını Yavuz Çetine benzetiyorum !
Yavuz Çetin konusuna katılmıyorum. Bence çalış tarzları çok farklı
 
bence bulutsuzlukta akın eldes in yerini çok güzel doldurabilen bi insan. sağlam gitarist ama gerçekten biraz sönük kalmış. değeri umarım bigün anlaşılır
 
bulutsuzluk özleminde akın eldes'in yeri dolmaz..akın gider bi başkası gelir ama bu,yerinin dolduğu anlamına gelmez..serdar öztop'un ayrı bir yeri vardır..kendi yeri..(bunları bir yerde duymuştum,oradan aklıma geldi ve yazdım..)
bulutsuzluk özlemi iyi bir gruptur bence..ve iyi bir gitaristle devam ediyorlar yola..
ayrıca serdar öztop'un yavuz çetin'e benzer yanı iyi gitarist olma durumudur sanırım..açıkça benzerlikleri yok gibi..bunu roth-azad söylemiş ama ben de fikrimi paylaşayım istedim..
kendisini tanıyanlara...nerede oturuyor serdar öztop..istanbullu mu? gitarın inceliklerini öğretiyor mu acaba? kaç yaşında? iki yüksekokul mu bitirmiş(biri boğaziçi inşaat müh.)? bir de playmaker'a.....siz kayıt yaptığınızda kaç yaşındaydınız?------bunu cevaplarsan serdar'ın da yaşını öğrenmiş oluruz..buna bir şey demez herhalde..
sevgiler, iyi günler
 
70 dogumlu Serdar abi.boğaziçi inşaatı 12,13 sene sonra bitirdi 88 girişli fakülteye başka ne mezunu bilmiyorum. beyoğlunda otururdu.1,5 sene önce fındıklıya taşındı. orda çalışmalarına devam ediyor.
 
Doğru Serdar yaşıtımdır, ama onun 87 girişli olduğunu sanıyorum BÜ'ye. Benimle beraber. Serdar bir ara İnşaat'tan benim yanıma MYO Elektronik'e yatay geçiş yaptı, orayı bitirdi, sonra tekrar İnşaat'a geri döndü orayı da bitirdi.

Playmaker'a sormuşsun ama ben cevaplayayım zira o sac ayaklarından biri de bendim :D Bahsi geçen yıllar 1988-89 olmalı, Burak 21 idi, Berkan 20, Serdar ve ben de 19 doğal olarak.

Serdar ile iletişim kurmak istiyorsan http://www.serdaroztop.com
 
hayati adında bir kuzenim var şu an amerikada yaşıyor o da müzisyen, 88 girişli boğaziçi-inşaat mühendisliğine ve serdar abiyle sınıf arkadası ordan biliyorum (ama siz daha iyi bilirsiniz aynı sınıfı tekrarlamıştır serdar abi heralde) , onlarında bir grupları vardı o zamanlar okulda konserleri de olurdu.hatta davulcuları da soner doğanca'ydı. bugün bayağı tanınan başarılı bir baterist kendisi.
 
Ben Hayati'yi biliyorum sanirim. Tabi 10 senedir Turkiye'ye gitmedim, bazi anilar net degil. Bir fotoraf filan olsa kesin hatirlarim. Bogazicindeki grubunun ismi neydi?
 
virtuoz sifatini turkiyede alabilcek tek kisi sanirsam ki..tabii virtuoz mu kesin konusmamak lazim,benim gozumde oyle..
kesinlikle degeri anlasilamadi,zaten anlasilmamasida normal olan sanirim.
yani fazla soze gerek yok.
"sukut"albumu ve "bulutsuzluk ozlemi..."
adam konserlerde kendinden geciyor,hem melodik hem cok hizli..
nediycegimi sasirdim...
 
valla asik olmustum ben ona

yani kucukken bi kere haluk levent klibinde gormustum ve, utanarak soluyorum, ona asik omustum. o klibi kacirmamak icin butun gun zapliyodum tum kanallari. klip pesinde, serdarin pesinde... heyy gidi genclik... :) hangi klip' ti o yaa? hani kiz var, koy var, kiz koylu guzeli falan, sonra birden minili falan cikiyo ortaya. belki yaniliyorumdur. ama asiktim kucuktum bagislayin :) hep gozrengini cikarmaya calisirdim. bana mavi gibi gelirdi. ama sanriim kahve rengidir. ahhh beeee ahhh, genclik beee... ne zalakmisim meger :) neyse. bende cok begenirdim onu... cok begenirdim...
 
gruplarının adını şu an hatırlamıyorum. ama çok yakında amerikadan iş için buraya gelecek bir süreliğine, o zaman nasılsa ögrenirim, söylerim. genelde dire straits, u2 falan çalıyorlardı. bir de abisi vardır o da inşaatdan necati o biraz daha büyük tabi 68li.şimdi akademisyen o da orlando'da. bir de solo gitaristleri varmış hatırladığım kadarıyla levent akın diye süper çaldığını anlatıyorlardı. onlar güney kampüstaki yurtda kalırlarmış ve tabi okulun stüdyosunda çalışırlarmış. birgün serdar abi yeni çalışmaya başladıklarında gelmiş izlemeye bu bahsettiğim gitaristin görünce nasıl çaldığını sen bogaziçinden değilsin değil mi diye sormuş. tabi çocuk da boğaziçinden ama pek ortalarda gözükmezmiş böyle bir enstantene işte.
 
bahsettiğim kuzenim hayati istanbula dün geldi playmaker gruplarının adı gyrescope'muş. bende seni sordum ona o da yabancı değil dedi, o da sizin grubun adını sordu?
 
Geri
Üst