Bu Grubu Bilen Var Mı? (myrath)

Tunus'un Pentagram'ı gibi bir grup. Tunuslular için gurur verici olmalı. Oryantal Metal Grubu diye tanımlıyorlar Wikipedia'da.



Grubun solisti İsmail YK'nın ikizi gibi değil mi? Ben girişimlerini baya beğendim. Siz nasıl buldunuz?
 
Çok severim. Merciless Times ile tanımıştım, özellikle Tales of the Sands albümünü çok severim. Ortadoğu'dan çıkma metal gruplarına bir zaafım var :)
 
Takip etmesem de ben de Merciless Times şarkılarıyla tanıyıp biraz araştırmıştım, hatta beğenmiştim de bir dönem.. Hastası olan da çıkacaktır belki ama favori dönemim 70'ler, bu tarz beni biraz aşıyor, Plant ve Page'in No Quarter (1994) kaydı yetiyor da artıyor benim kafaya, oryantalin bu kadarı fazla geliyor bünyeye..
 
Orphaned land dinlerken çıkan youtube önerilerinden tanıdığım gruptur kendileri... Başlarda beğenmediğim (belki de alışamadığım) ama sonra bağımlılık yapan bir gruptur.

Bu arada Orphaned Land'ı tanımıyorsanız tanımanızı şiddetle tavsiye ederim. Benzer tarzda müzikleri vardır.
 
Açık açık yazayım, siyasi 'boklar' olmasa Kuzey Afrika ve Ortadoğu'nun batısından gerçekten iyi müzik yapan gruplar çıkacak. Ama maalesef her zaman siyaset, sanat ve sanatçıdan çok konuşuluyor bu cografyalarda. Bizde bile böyle... Youtube'da böyle 3-4 gruba daha denk gelmiştim, önerilerde. Hatta bir tanesi İran kökenli bir gruptu. İran'da Death Metal...

Myrath grubu kendilerine has müziği, metal müzikle harmanlayarak güzel bir hareket yapmış. Herkesin de duymuş olduğu "tales of the sands" ile duydum ben de ilk olarak.

Artık ülkemizde de Pentagram dışında, en az Pentagram kadar bilinen bir kaç grup daha çıksa fena olmaz sanırım. Elbet vardır underground olarak kalan bir sürü grup, ama tanınır bilinir grupların çıkması lazım. Özellikle, kendimize has müzik ile metal müziği harmanlayarak güzel şeyler ortaya çıkabilir.


Not: Forumda sürekli olarak açılan "xxx liraya amfi tavsiyesi, yyy liraya gitar tavsiyesi" gibi başlıklardan sonra, bu grubu tekrar hatırlatan ve "oh be, sonunda yine böyle başlıklar açılıyor" dedirten @cato nickli arkadaşımıza da teşekkür ederim :D
 
Benim hayalimdir doğu müziği ile metali harmanlayarak ortaya bir şeyler çıkartmak, hatta köklerden dolayı Balkan müziğini de işin içine katmak. Sırf bu iş için müzik teorisi öğrenmeye başladım (fakat batı müziği üzerinden tabii ki, yoksa doğu teorisinin içinden çıkılmıyor). Kendimi az çok yeterli hissetmeye başladığımda denemelere başlamayı düşünüyorum. Kısa vadeli bir plan değil, uzun vadede bir şeyler çıkacak, fakat kafadar arkadaşlar varsa paslaşabiliriz.
 
Geri
Üst