Explorer Kasalar Hakkında

Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1.5 senedir gitar çalıyorum yani henüz yeni sayılırım. Bu 1.5 senelik serüvenimde bana çoğu yeni başlayan gitarist gibi grg170dx arkadaşlık etti iyi başladık fakat artık yetersiz geldiğini hissediyorum. Benim sorunum şimdi şu şekilde yaklaşık 2bin 2bin 500 civarı bi meblağ da explorer kasa bi gitar almak istiyorum Metallica hayranlığımdan dolayı. James babaya özendiğimden diyeyim :) Fakat daha çok solo ağırlıklı çalıyorum yani başladığım günden beri kendimi solo yönünden geliştiriyorum şimdi bu kasa bana uyum konusunda sorun yaratır mı ? Daha çok metal ağırlıklı çalsamda yeri geliyor Gary Moore da çalıyorum şimdi bu iş nasıl olacak ? 2 gitar alabilecek güçte değilim öğrenciyim sizce oluru varmı bu işin nasıl olur ? Explorer kasayı gerçekten çok istiyorum bence harika bi karizması var yani ama işte nasıl olur bilmiyorum siz değerli abilerimden kardeşlerimden yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
 
Explorer kasanın yakışmadığı insan olmaz bence, çok karizma gitar. İkinci ele bakarsan 2500 liraya illa çok güzel Explorer gitarlar bulursun ama dolar yükseldiği için 0 gitarlara bakma bile bence. Ben zamanında gitarımı 350 liraya aldım şimdi internette 700-800 liraya satılıyor dolar sağ olsun.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Explorer kasa, solo açısından herhangi bir sıkıntı yaratmaz, en ideal tip değil ama, kullanılmaması için bir sebep yok. Müzik tarzı açısından da bir sıkıntı yaratmaz, bir Les Paul ile ne çalabiliyorsanız, Explorer ile çalarsınız, tabii manyetiklerinize de bağlı.

Yalnız şöyle bir durum var, Explorer kasalar genelde çok büyük gitarlar oluyor, ufak tefek yapılı biriyseniz garip durabilir, büyüklüğüne alışmakta zorluk çekebilirsiniz.

Bütçeniz güzel, ben olsam acele etmem hiç, o paraya ikinci el Gibson Explorer denk getirebilirsiniz, uzun sürse de. Schecter'ın E-1 custom'ları da fena gözükmüyor, kişisel olarak denememiş olsam da. Şahsen ben şeklini sevmesem de, beklemek istemiyorum diyorsanız LTD Ex serisi bir gitar da düşünebilirsiniz.
Ufak tefek biri değilim hocam o yönden sıkıntı yokta explorer kasayla bi gary moore parçası çalmak biraz abez kaçıyor gibi sanki yani bana öyle geliyor çok sıkıntı olmaz mı diyosunuz ?
 

Dosyalar

  • images.jpg
    images.jpg
    8.6 KB · Gösterim: 591
Explorer kasa bence çok güzel hani tablo gibi aletler. Ama tavsiyem mutlaka bir deneyin. Kucağınıza falan oturur ama benin kolum ağrıdı denediğimde. Ama alışma meselesidir diye düşünüyorum:) Hayırlı olsun:)
 
Epiphone gt'den,Esp mx-250'ye kadar deneme fırsatım oldu.F/P olarak iyi birşeyler arıyorsanız Epiphone 58 Korina(pearl olanı olursa daha da iyi) ya da harley benton öneririm.Üst düzey bir alet alacaksanız da Ltd Snakebyte denemeyi es geçmeyin.Abonoz klavyeli explorer gitarlar Türkiye'de hayal.
 
Dave Mustaine 2011 Sofya The Big Four konserinde Holy Wars sırasında -yanlış hatırlamıyorsam- kendi mavi Dean Explorer'ı ile solo attı. Görünüş olarak bence iyi değil solo atarken, birde sanırım sap kısımları gövdeye göre biraz aşağıda kalıyor. Solo atarken de genelde sap kısmı yukarıda kalacak şekilde atılıyor ayaktayken. Bunu kilitli askı ile hallettiniz diyelim ama Explorer'a çok yakışmadığı bir gerçek solocuların. Bir de Michael Schenker miydi, yoksa başka bir gitarist miydi tam hatırlayamadım ama 1980'lerde normal bir explorerdan %10 oranında küçük bir signature gitarı olan bir gitarist vardı. O daha güzel görünüyor mesela solo atarken. Ama bana sorarsan en kesin çözüm bir Jackson Kelly almaktır. Bulabilirsen Japon KE3, bulamazsan da hindistan KEXMG gibi bir model düşünebilirsin. Bu model özellikle Marty Friedman ile özdeşleşmştir, bi bak istiyorsan eski Megadeth konserlerine tekrardan.
 
Explorer ile solo atılmaz diye bir durum yok.En zor sololar bile çalınır ama gerçekten çok konforlu oldugu söylenemez.Hatta en basit örnek Gibson T(traditional) ve HP(high perfromance) olarak iki farklı versiyon çıkartıyor.HP birtakım değişik özelliklerin yanısıra solo için daha iyileştirilmiş bir sap yapısına sahip.Öncelik solo atmak ise bende KE3 öneririm.Tonunu pek sevmemiştim ama iyi gitardı.Tabi bu olay bundan 5 yıl önce gerçekleşti şuan fiyatlarını bilemiyorum :)
 
Bence de arkadaşların belirttiği gibi, Kelly tasarımı explorer tasarımının en modern ve kullanışlı hali; standart explorer kadar büyük ve ağır değil, hatları da çok daha ergonomik. Otururken çalışta sağ bacak üzerinde de, ortada da tutsan gayet dengeli duruyor ve çalımı rahat. Solo konusuna gelince, Kelly zaten Marty Friedman tarafından solo gitar olmak için tasarlanmış ve yaklaşık 20 yıl boyunca solo olarak kullandı bu gitarı. Sıfır almayı düşünüyorsan KEXTMG modeli hemen hiçbir konuda zayıf kalmıyor, aldıktan sonra ileride şu parçasını modifiye ederim denecek bir şeyi yok. Geçen ay bu modeli almaya karar vermiştim ama Avrupa'dan Türkiye'ye rosewood klavyeli gitar göndermeme kararı çıkınca vazgeçmek durumunda kaldım.

https://www.thomann.de/intl/jackson_kelly_kextmg_ivory.htm?ref=search_prv_3
 
Geri
Üst