Gitarımda Yaşadığım Sorun Jak Kablosuylamı Ilgili ?

Alıntılanan mesajımın bulunduğu yazıyı okuyunca tepkim için buyrun

O mesajı @crushhh 'a ithafen yazmıştım, eğer ki kullanıcı adınızın sonundaki 96nın sebebi 1996 doğumlu olmanız ise benden sadece 1 yaş küçük birisinin 13 yaşındaki yeni ergenliğe girmiş alınganlığıyla bu kadar gerilmesi komik geldi, umarım bi anlık dalgınlıkla boş bulunarak bu kadar "NEREM TROL BENİM SORU DA MI SORMAYALIM!!!!!!111!!11!!" şeklinde gerilmişsinizdir.

Ek olarak söylemeliyim ki, gitardaki sesi ileten 2 tane manyetik var, sesini açma kapamaya yarayan 1 potans, tonu açıp kapatan 1 potans, manyetik pozisyonunu belirleyen 1 tane de switch var arasında da 5 kablo. Şimdi düşünelim,ya kablolarda bi sıkıntı vardır, ya potanslarda, ya switchte ya da manyetiklerde. Eğer ki havya falan kullanacak kadar eliniz yatkın ve "şunu şuraya bağla" dediğimizde ne yapacağını bilecek kadar deneyimliyseniz zaten burada başlık açmazsınız, e bu problemi çözemeyecek haldeyseniz de yaptıracak insana götürdüğünüzde "forumdan öğrendim hata buradaymış burayı yapın" dediğinizde size indirim falan yapmayacaklar.

Ek olarak "YAPTIRIRKEN VİDEO ATARIM GÖRÜRSÜN" diye coşmaktansa keşke problemi bir videoya çekseydiniz, belki telleri düzgün susturmayı bilmiyorsunuzdur, tutuşunuz yanlıştır, veya gitarınızın manyetikleri dandik olduğu için muhtemelen sizin de çalımınız kötüyse iyice karıştıkça karışıyordur. Forumu 2 senedir takip ediyorum, yakında "telim koptu yeni gitar mı almalıyım" gibi başlıklar geleceğine inanıyorum. Uzun lafın kısası benim muhtemelen tutarsız olacak cevabım size para veya zaman kazandırmayacak ama siz tamir ettirdikten sonra "abi neresi arızalıymış?" diye sorduğunuzda şu başlıktaki kesinlikten uzak onlarca entry yerine nokta atışı yapacaksınız. Burası da hayır kurumu değil bilgi paylaşım platformu, etkili soru soran, gerçekten bilen insana cevabı alacak şekilde derdini anlatan insanların sonuca ulaştığı(amaçlanan) bir ortam. Potansım biraz zor dönüyor, sap ayarında truss rod yerine tümden sapı ters mi çevirsem, fretboarda zımparayla girsem temizlenir mi gibi başlıkları gördüğünde "Dur yardıma koşalım" demiyor kimse.

Saygısızlık etmeden keskin bir biçimde durumu anlatmaya çalıştım, umarım kırılmazsınız sadece daha doğru ve etkili sonuca ulaşmak adına takınmanız gereken muhtemel tavrı biraz daha net canlandırabilirsiniz kafanızda.
Sevgiler <3
 
Geri
Üst