Yabancı Filmlere Yapılan Yöresel Dublajlar

benim bildiğim ilk olarak gladyatöre yapılmıştı elazığ şivesiyle
sonradan da shrek ve truvaya yapılan dublajlar ilgi gördü
benim de 300'e böyle bi dublaj yapma fikrim var aslında :D
 
evet ama bunu zaten truva bozu biliyosunuz.sarı sülo diye bişe çıkarılarçbaştan aşşaaa küfür.ama gıllı ali diyatör gerçekten bu olayda bir baş yapıttır.küfür etmeden nasıl insanları güldürebileceğinizin iyi bir örneğidir.keza şeytanın avukatıda bu olaya güzel bir örnektir.ama sonradan yapılanlar rezalet baştan aşşaa küfür başka hiç bir şey yok.
 
Gıllı Ali'ye laf yok :D Bravo Hakkı'da güzeldi. Sonunda Hakkı "Malatyaaaaaa" diye anırınca kanepede ters döndüm :D Çok iyiydi ya :D Temurağa çok kötü. Diğerlerini izlemedim, bilemiyorum. :p Küfürün tavan yapması hoş değil tabi. Yani sadece küfüre abanmak yaratıcılıktan zilyon ışık yılı uzaklıkta. Sağlam geyik yok. Bu durum yöresel dublajlı filmlerle sınırlı değil. Birçok filmde görüyoruz. Anca ana-avrat dümdüz. Bunların dışında Gıllı Ali ve benzerlerine her zaman açığım. :D Adamlar eğleniyor işte. :)
 
Talkshowlarda benzerlerini yapıyorlar.Rezalet ötesi.Amaç eğlendirmekse tam tersi mal gibi hissettiriyorlar.Gıllı ali dışındakilerse tam maganda işi.
 
Genelde izlediklerimi pek beğenmedim, ama Konya şivesiyle şu Şeytanın Avukatı'ndaki Reeves ve Pacino'nun gökdelenin tepesindeki havuz kenarı muhabbeti mükemmeldi. Hatta direk hayvanlık derecesinde iyiydi. :D
 
D.D.T. nin yaptığı (özellikle şeytanın avukatındaki Amca-Yiğen (Al Pacino-Keanu Reeves) diyaloğu müthişti. Ancak onun haricinde "yöresel şive" adı altında, espri anlayışından uzak, uyduruk küfürlerle yapılan dublajlarla kim uğraşıyorsa, uğraşmasın derim.
 
Gıllı Ali ayrıydı yahu, onu beğenmiştim ben. Bu yöresel dublaj silsilesinin de ilk örneklerinden olması sebebiyle zoraki değil, daha geyik ve samimiydi. Bir de aynı adamların adını bilmediğim bir filme Konya ve etli ekmek unsurlarını katmak suretiyle yaptıkları bir şey vardı. Ah şu son formatta içeriğin büyük kısmı gitmeseydi bir güzel anlatırdım onu da..
 
Etli ekmek (böğğ) Karın Ağrısı'nda (Şeytanın Avukatı) geçiyor. Bir de Tahtasız var. Soygun'u izlediğimden dolayı Tahtasız'da tükenmiştim. :D Koskoca Gene Hackman yav :D Aynadaki 'Canısı' olayı ve cep melodisi süper düşünülmüş. :D Kendimi D.D.T. fanı, Üsame Ağırbaşlı fedaisi ilan ettim artık. :)

http://youtube.com/watch?v=NuCkO5EROUQ

- Sahurda ne yiyosugnuz?
- Erişte.
- Başkha?
- Hoşaf filan işte.. :D
 
valla açıkçası ben beğeniyorum sanatsal birşey beklemek yanlış sadece millet eğlensin gülsün amacı ile yapılan şeyler olduğı için goşuma gidiyor çokta güzel ve komik küfürler oluyor ve ses tonlarıda gayet uygun.
 
hasanayvenli demiş ki:
çizgi filmlerde de var bu ara
küfürbaz haydo :D bugs bunny'nin karadeniz şivesi filan :LOL:
küfürbaz haydo kim nederse desin varya cuk oturmuş ben aşırı derecede beğendim bazı küfürlerde aşıyıya kaçılmış ona katılıyorum ama seslendirme tipe cuk oturmuş hareketleri falanda seslendirmişler mimikler falan ses ile uyumu çok iyi . miraz davasını tavsiye ederim. :)
 
Geri
Üst