Iyi Ton Yakalamak

Merhabalar.Benim GT-10 prosesörüm var stüdyoda genellikle kullandığım marshall kafa kabin 100 watt amfi var.Şimdi benim sorunum prosesörde bütün tonları sıra sıra gezdim kendim ton yazmayı da denedim fakat amfinin kendi distortion tonlarının yakınından dahi geçemedim.Özellikle solo tonları rezalet ve çok fazla dip gürültü yapıyor.Benim amacım amfinin kendi tonlarını hiç bozmadan prosesörden sadece chorus,delay,whammy,reverb gibi efektleri kullanmak.Bunu nasıl yapabilirim?
 
Modulation efektlerini amfinin girisine timebased efektleri amfinin FX loop una girebilirsiniz. Genellikle bu sekilde fakat herhangi bir kural yok. Zaten sadece efektlerle amfinin distortion tonunu bozmaniz pek olasi degil.
 
Fx send return den baglama teknikleri var, 4 kablo gibi. Amfiye baglarken bu methodu kullanmak ise yarayacaktir.
Diger sorun ise gain seviyesi, dip gurultusu yapar, tavsiyem kismak. Single manyetiklerle %40, hb lerde %30 seviyesinde tutuyorum genelde. Tarziniz hard rock'tan daha sertse,prosesor uzerinde booster ve daha yuksek gain şart signal chain'de. Ayrica kabin secimi ve mikrofon yerlesimi de etkileyecektir. Fx kismindan girerseniz yine bir nebze ayarlari basite indirgersiniz.
Ayrica evdeki hesap carsiya uymaz, prosesorle o amfiye gore de ton yazmaniz gerekebilir. Mg kabini evinizdekinden farkliysa pek bir seceneginiz yok sifirdan ton yazmak disinda. Iyi ton almak icin prosesorden, fazla kurcalamaniz ve bu konuda kulaginizi gelistirmeniz gerekiyor. Eq ayarlarinin tepkilerine deneyerek hakim olmaniz isinizi kolaylastiracaktir.

Daha kisa cozumu soyleyeyim, prosesoru satmak. Benim gt 10 ayarinda bir prosesorum vardi, studyoya goturmem anlamsizdi cunku amfinin kendi tonu daha ustundu. Satip 4 5 tane pedal aldim, sadece drive ve delay goturuyorum studyolara, aldigim ton beni tatmin ediyor. Bu tamamen kisisel tercih ama az ekipmanla istediginiz tona ulasmaniz daha kisa sure alacaktir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Ek olarak 4 kablo metodunu da inceledim onu da deneyeceğim.Bir de bu cihazda amfi kabin simülasyonunu nasıl kapatabilirim o da sanırım dipgürültü yaratıyor ve amfinin tonundan kaybediyor
 
Geri
Üst