Elektro Gitar'a Başlıyorum

Gitar modeli aklımda. Fender strat ya da telecaster tarzı gitarlardan bakacağım (squier de olabilir). Yalnız amfi bilgim yok. Apartmanda yasıyorum, bu yüzden kulaklık takabilecegim komşuyu fazla rahatsız etmeyecek ama ileride bir stüdyoda rahat işimi görecek amfi lazım. Cok çok kaliteli olması gerekmiyor yine de. Fiyatı çok yüksek olmasın, öğrenciyim. Siz önerin, ben fiyata göre inceleme yaparım ama 900 için sınır diyelim.

Dinlediğim tarzlar grunge, Nirvana, duman, oasis vs. Gruplar. Daha çok 90'lar soundu.
 
Roland Micro Cube öneririm. Kuzenimde vardı ve performansını çok iyi buldum. Kulaklık takarak rahat rahat çalabilirsin ve hem prize takarak hemde pil ile çalıştırabilirsin. Ayrıca istediğin her yere götürebilirsin taşıması çok kolay. Üstündeki modlar gayet yetecektir yeni başlayan biri için ama ileride pedal almak istersen amfiyi clean moduna getirip pedal takıpta çalabilirsin. Stüdyo olarak tam bilmiyorum ama daha önce canlı müzik yapılan bir yerde barmen olarak çalışıyordum ve elektro gitar çalan arkadaş roland micro cube kullanıyordu ve gayet güzeldi. Tam istediğin fiyata denk geliyor hem kesinlikle öneririm. Düşün sahnede bile o amfiyle çalan var yani yeni başlayan biri için yeterde artarda. Gitar olarak tavsiye istememişsin ama ben yinede bir tavsiyede bulunayim. Telecaster gitarların kendine özel bir tonu vardır ve her müzik tarzına uymaz. Fakat stratocaster çoğu şarkı tarzına uyar. Thrash metal gibi çok sert müzik türlerine pek yakışmaz tabi ama sert müzik yapmak için gitara başlıyor olsaydın zaten başka gitarlar bakıyor olurdun. Umarım yardımcı olmuşumdur :)
 
Sx stratlara bakabilirsin. Güzel gitarlar. Başlangıç için ideal. Amfi için şöyle bir durum var. Benim gibi yerin yurdun yoksa (öğrenciyim ve memleketten uzakta okuyorum), Marshall MG10 bakmanı öneririm. Başlangıç olduğu için uzun süre fark etmeyeceksin ve yanında taşıyabileceğin, yurt vb yerlerde kolayca saklayabileceğin, ucuz bir amfin olacak. Kalan parayı harcamayıp, biriktirirsen ve üzerine daha da eklersen, geliştikten sonra gitarını modlayıp yükseltebilir veya yeni gitar alabilirsin. Uzunca bir süre bu çok iyi veya bu çok kötü demeyeceksin çünkü
 
Geri
Üst