Sahne performanslarınızı demo kalitesinde kaydedin

Çaldığınız tüm sahne ve mekanlarda en verimli şekilde kayıt alınarak, özenle mastering işlemine tabi tutulup CD kalitesine yakın Audio CD haline getirilir.

Kayıtlar dijital bir workstation araclığıyla, sahne mikserinden stereo çıkış alınarak yapılmaktadır.Daha sonra harddiske kaydedilen bu Audio, PCye aktarılarak Cubase de mastering işlemine tabi olup Audio CD haline getirilmektedir.

Gündüz 12:00 Gece 00:00 arası saatini 50YTL'den verdiğimiz bu hizmeti, bu saatlerin dışında saatini 75YTLden ve sadece İstanbul ili içinde vermekteyiz.

2 saat üzeri sahne performanslarında, 2 saat sonrası ücreti %50 indirimlidir.


Ayrıntılı bilgi için:

[email protected] - 0 555 410 65 66
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Hayır,

fiyat bilgilerini eklemeyi unutmuşum.

Kayıtlar dijital bir workstation araclığıyla, sahne mikserinden stereo çıkış alınarak yapılmaktadır.Daha sonra hardricke kaydedilen bu Audio, PCye aktarılarak Cubase de mastering işlemine tabi olup Audio CD haline getirilmektedir.


Gündüz 12:00 Gece 00:00 arası saatini 50YTL'den verdiğimiz bu hizmeti, bu saatlerin dışında saatini 75YTLden vermekteyiz.

2 saat üzeri sahne performanslarında, 2 saat sonrası ücreti %50 indirimlidir.

Ayrıntılar için lütfen iletişime geçiniz.
 
Mastering in analog ortamda yapılması gerekir ki düzgün olsun ayrıca mikslenmemiş birşeye mastering yapılsa ne değişir ki mikserden çıkan şey zaten mikslenmiş hali olmaz. Bar ortamında dışarı çıkan ses enstrümanların akustiği artı kabinler olmakta sizse sadece kabinleri almaktasınız. 50 ytl ye nasıl bir kalite sunmaktasınız merak ettim var mı bir örnek asın da görelim?

İyi günler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Me-Thus arkadaşım,

ilgilenen arkadaşlar gelirlerse gerekli örnek ve referansları veririz.Başkasına ait bir kaydı izin almadan buraya koymam ve koyamam zaten.

Tam profesyonel mastering - dediğin gibi - analog ortamda yapılır.Ama kaç tane demo kaydı alan stüdyo analog ortamda yapıyor?

Biz yaptığımız kaydın albüm kalitesinde olduğunu iddia etmiyoruz.Özellikle oraya demo kalitesinde diye yazdık.

Miksaja gelince, aldığımız kayıt kalitesinin büyük ölçüde sahne sistemi ve mikser ayarlarıyla ilgisi var.Yani sahne düzeneğinin ve başındaki tonmaisterın kalitesiyle orantılı aldığımız kayıtlar.

Ve bu kayıtlardaki amaç farklı;
grupların kendi canlı performanslarını mümkün olan en düzgün kayıtla dinlemeleri ve referans olarak göstermeleridir.

Albüm kalitesinde kayıt isteyen zaten stüdyoya girer.

İyi günler.
 
BUENO demiş ki:
Çaldığınız tüm sahne ve mekanlarda en verimli şekilde kayıt alınarak, özenle mastering işlemine tabi tutulup CD kalitesine yakın Audio CD haline getirilir.

Açıkçası CD kalitesine yakın Audio Cd albüm kalitesine yakın demektir müzik dilinde çünkü standart bu şu an. Haliyle bende bundan böyle bir kaliteyi nasıl sunduğunuzu merak ediyorum çünkü verdiğiniz hizmetle reklamınızın arasında farklar var. Biraz yaptığınız işi süslemektesiniz.

Umarım yaptığınız işleri daha net açıklayan reklamlar verirsiniz bundan sonra.

İyi günler.

Ekleme: Ayrıca bir demoya mastering yapılmaz yapılmasının manası yoktur zaten mastering albüm öncesi 10-12(artık kaç şarkıysa) şarkıya topluca yapılan bir mesele. Bir şarkıya master çekelim gibi bir şey yok oda miksaj denilen muhabbetin içine girmekte. (Mastering genel seviyenin limiter ile yükseltilmesi değildir yani )

İyi günler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Eklemenize karşılık olarak bilimsel bir açıklama yapmak istiyorum:

Aynen dediğiniz gibi, mastering, bir albümde tüm şarkıların ortak paydada buluşarak, albümün soundunu düzenlemeye ve oturtmaya yarayan bir işlemdir.

Kayıt sırasında müzisyen arkadaşlarımız bir çok parça çalmaktadır.Ve biz bunların hepsini bir Audio CDde toplamaktayız.O yüzden parçalar arasındaki uyum ve sound bütünlüğü için mastering işlemi uygulanmaktadır.

Ayrıca Audio CD kalitesinin işlemsel alt sınırı 44.1KHz ve 24-bit idir.Bu profesyonel albümlerde 192KHz ve 24-bit idir.Yani Audio CD kalitesine yakından kasıt 44.1KHz ve 24-bit lik ses kaydıdır.Uzun uzun terim yazmamak için o şekilde ifade ettim, sanırım bilimsel bir ifade kullanmadığım için anlam farklı yerlere çekilebiliyor.Ama bu benim yanlış ifadede bulunduğum anlamına da gelmez.

İyi günler.
 
Mastering yapmanın amacına uyuyor olabilir belki bu ama gerekliliği tartışılır. Manalı bir açıklamanız var en azından.
Fakat Audio Cd denilen şeyin alt sınırı 44.1 khz ve 24 bit değildir. Audio Cd formatı sadece 44.1 khz ve 16 bit sesi destekler. Bundan başka hiçbir örnekleme boyu yada dinamik alan cd ye yazılamaz. Siz elinizdeki aletlerle sesi 96khz\24 bit yada herhangi başka bir formatta kayıt ediyor olabilirsiniz fakat bunu cd ye yazmak için yine üstte bahsettiğim 44.1\16 formatına dönüştürmeniz gerekir. Teknik olarak açıklamadığınız için yanlış yere çekilebilir fakat teknik terimle açıkladığınızda iş iyice yanlış noktalara sardı ne yazıkki. Neyi nasıl yaptığınıza oldukça şüpheyle bakmaya başladım.

İyi günler.
 
Sanırım dün yazdıklarım foruma kaydolmamış, tekrar yazıyorum:

Mastering'in alt sınırı 44.1KHz 24-bit idir.CDye yazmak için alt sınır yine 44.1KHz fakat 16-bit idir.
Burada ikisini karıştırmış ve mastering için olan alt değeri yazmışım.


NOT: Bu mesajı forum ahalisini yanlış bilgilendirmemek adına yazıyorum; cevap niteliğinde değildir.
 
Mastering in bir alt sınırı niye olsun ki herhangi bir sesi herhangi bir örnekleme boyutundada işleyebilirsiniz. Cd ye yazılan ses ise -bu bildiğimiz bir audio cd ise- (hani bütün albümlerin standardı olan) 44.1\16 formatından başka birşey olamaz.

Eh buda bir bilgilendirme mesajı zaten önceki mesajımdada aynı şeyi söylemiştim ama siz forum ahalisini yanlış bilgilendirmemek adına yanlış bilgiler verdiğinizden tekrarlama ihtiyacı hissettim. Cevap olarak kabul edip etmemek sizin elinizde.

İyi günler.
 
Her örnekleme frekansı ve veri yolu işleme sayısı(bit) bir kategoriye girer.Ve bunlar standartlaştırılmıştır.

Örneğin;
24-bit packed HQ mastering,
32-bit unpacked HQ mastering,
16-bit CD ve DAT,
8-bit Telephone gibi.

İşleme frekansları ise amaca uygun şekilde çeşitlidir.Ama endüstri strandartında kullanılan şekli - genel olarak - önceki mesajda belirtilen gibidir.

Bunun insanaları yanlış bilgilendirmekle bir ilgisi yok.Ben demek istediğiniz gayet iyi anlıyorum.Teknik konuları karıştırmanın çok da anlamı yok.
 
Teknik konuları karıştırmanın manası vardı çünkü bu bir teknik konuydu. Eh ben de sizin yapmak istediğinizi gayet iyi anlamaktayım gereken bilgiyyide önceki mesajlarımda verdiğimi düşünüyorum. Sanırım diğer başlığınız gibi olucak burasıda. Uzatmaya gerek görmüyorum.

İyi günler.
 
Geri
Üst