Bas Gitar Prosesör Seçimi

Arkadaşlar,forumda bu tarz bir konu yoktu,hem kendime sizin tarafınızdan tavsiye almak için hemde ileride başka arkadaşların işine yarıyıcağı bi konu olucağı için böyle bir konu açtım,benim bütçem malesef kısıtlı,zaten kısıtlı diye prosesör'e yöneldim gönül ister analog setup kuralım,açıkcası fiyat olarak şu anda piyasada alabiliceğim 5 tane prosesör var,sizden istediğim fiyat performans açısından olsun,mesela expression pedalın gerçekten 70-80 liralık bir fark yaratır mı gibi bu pedallar arasından en uygununu nedenleriyle beraber belirtirseniz bana çok yardımcı olmuş olursunuz,şimdiden teşekkürler
Vox StompLab 1B
Vox StompLab 1B - Bas Gitar Prosesör

Vox StompLab 2B
Vox StompLab 2B - Gitar Prosesör


Zoom B1
Zoom B1 Bass Gitar Prosesörü


Zoom B1X
Zoom B1X Bass Gitar Prosesörü

Zoom B2
Zoom B2 Bass Gitar Prosesörü




 
Minimum bütçe ve optimum beklenti her zaman sıkıntı olmuştur. Wah pedal seçeneklerini bir kenara bırakacak olursak, Vox ve Zoom efekt modül sayıları hemen hemen aynı. Zoom user modül hafızası vox dan daha fazla, ayrıca zoom da bass için olmazsa olmaz rythm seçeneği var. tercihimi zoom dan yana kullanırım ben. B1 ve B2 arasında fark bir iki modül farkı ve tabi ki yazılım. Yeni her zaman iyidir ama her iki zoom modelinin de artık üretilmediğini göz ardı etmeyelim. Zoom için manual linklerinden kendin inceleyip daha net bilgi bulabilirsin. ayrıca inceleme videolarını da izle derim, kendi kararını vermende etkili olur, sonuçta ton ve tarz tamamen kişiseldir.

https://www.zoom.co.jp/sites/default/files/products/downloads/pdfs/E_B2.pdf

https://www.zoom.co.jp/sites/default/files/products/downloads/pdfs/E_B1_B1X.pdf
 
Aslında tam bütçeni de yazarsan bunlar dışında da tavsiyeler olacaktır. Linklerden anladığım kadarıyla 350 TL gibi bir bütçeye sahipsin. Eğer kendini biraz zorlayıp 500-550 TL gibi bir bütçeye çıkabilirsen, sahibinden üzerinden 2. el, temiz bir zoom b3 almak çok daha faydalı bir yatırım olacaktır.

Zoom'un b3 modelinden önceki modelleri bana göre tamamen oyuncak, üstün performans beklenmemesi gereken tipten. Ancak elektro gitar için g3, bas gitar için üretilen b3 modeli, boyutlarından çok daha üstün performans sergiliyor. Eğer linklerde yazdığın prosesörlerden birini alırsan, zamanla sıkılıp değiştirmek istersin diye düşünüyorum. Ancak biraz daha para biriktirip zoom b3 bakınırsan, seni çok uzun süre mutlu edebilir. Gerek amatör gerekse profesyonel olarak çalışan bas gitarist tanıdıklarımın bir çoğu, pratikliği, modellemelerinin iyiliğinden dolayı b3 kullanıyor. Üniversitedeyken THM - TSM korosundaydım ve çalıştığımız ekibe destek olarak TRT'de yıllarını veren müzisyenler de geliyordu. Oradaki bas gitarist kullanıyordu zoom b3'ü. Adam "bana bu yetiyor, her yere götürüyorum" diyordu. Sonra kendim aldım kullandım bir süre, tek kelimeyle güzel. Hani daha büyük bas prosesörleri, b3 denedikten sonra tamamen "fantezi ürünü" olarak kalıyor diyebilirim.
 
Geri
Üst