Egomuzla Ve Endüstri Ile Yüzleşebilir Miyiz?

Kesinlikle hayır. Zeki ve vicdansız olmak lazım iş hayatında başarı için. He bir de "business" diline sahip olmak lazım. Yani dümenden kibarlık. İletişim kuruyorum adı altında adam gömme sanatına sahip olanlar yönetici olmuşlardır hep. Kağıt üstünde başarılılardır.

Bende buna kesinlikle hayır diyorum vicdansızlıkla alakası yok zeki olmak belki. İş ve müzik hayatında başarılı olmak bence :

Çok başarılı : İhtiyaç yaratmak mesela Bill Gates'den önce Windows'a ihtiyaç duyuyormuyduk hayır. Ama adam ihtiyaç yarattı ve bu ihtiyaçları zincirleme yarattı. Müziktede Jimi Hendrix daha önce gitar kahramanına gerek duyulmuyordu ama o duyulmasını sağladı. Black Sabbath mesela insanlarda metal dinleme ihtiyacı yarattı.

Başarılı : Yaratılan ihtiyacu iyi bir şekilde giderebilmek. Eğer hiç kimsenin Çince bilmediği yerde sen biliyorsan çok zeki olmasan bile başarılı olursun. Yada çok zeki ve vicdansızsındır ama Felsefe okumuşsundur o sene de devlet kadro açmaz çünkü ihtiyaç yoktur. Pantera mesela 90'larda insanların metal ihtiyacını karşılamıştır. Metallica'nın da başarısı burdadır o kadar ahım şahım yapmasalar bile sadece bunları dinleyip Metal dinleme ihtiyacını gideren bir reklam basınla işbirliği ağları vardır.
 
Belli türler haricinde Müzik 1950'lerden sonra hiç bir zaman Meritocracy olmadı ki ? Beatles bile yetenekliydi ama enstrümanist yetenek abideleri denilebilinir mi onlarla ilgili ? Aslında güzel nokta bu. Eğer müzisyensen zaten başkalarının nasıl çaldığına değil tamamen kendi üretimine odaklanman lazım. Bugün o Vigier'iyle bütün shred parçalarını çalan kız belki U2'nun Edge'inden 10 kat daha yetenekli bir gitarist ama onun kariyerinin %1'ini bile yapamaz.
Türk otomotiv sanayisi gibi, dünyanın en iyi montajcıları ve oem parçacıları arasındayız... Ama uluslararası çapta otomotivde adımız bile bilinmez. Çünkü üretmiyoruz, o kız da üretmiyor...
 
Geri
Üst