Metallica

@TayfunRaider aramıza hoş geldin, emeklerine sağlık güzel paylaşımlar
1f918.png
 
Metallica wrestlemania öncesi Triple H - Collins maçından önce "Am i Savage" çalacakmış sanırım.

Bu arada albüm gitgide daha güzel gelmeye başlıyor kulağıma. İlk günkü o şok ve nefret tamamen yok oldu. Manunkind ve Confusion haricinde bütün şarkılara bayıldım ve sık sık dinliyorum artık. Albümden favori şarkılarım ise şu anlık Spit out the bone ve Halo on fire.
 
Metallica eskisi gibi değil artık. İşin garibi parçaların da şekli, tarzı artık tam olarak o eski Metallica tadında değil bence. Moth İnto Flame parçasını beğenmiştim ama mesela bu olmamış sanki:



Bana tam bir Metallica havası vermedi... Bilmem anlatabildim mi.
Bu arada Metallica canlı performanslarda neden parçaları değiştiriyor?
 
Parçaların dinlenebilirliği iyi ama en basitinden Black Album ü kaydetmiş bir gruptan daha çok şey bekliyorsun. Haksız mıyım sizce? :)
Bahsettiğin albümün üzerinden 26 sene geçmiş aynı şeyin beklenmesi mantıksız olur. Kalite dediğin şey de kişiden kişiye değişiyor ama bana göre Hardwired albümü toplama metallica gibi. Yer yer her albümden tatlar alabiliyorsunuz.
 
Açıkçası albümde Murder One, Dream No More, Halo on Fire gibi harika parçalar var. Albüm geneli de hiçbir noktasında dibe inmiyor. Parça düzenlemeleri genelde basit yapıda olsa da albüm beklediğimden iyi çıktı, özellikle sound olarak 2000 sonrasının en iyisi.
 
Zaman geçtikçe albüm daha bir oturaklı hale geliyor. Bu aralar manunkind şarkısını dinliyorum. Videonun başındaki Mayhem göndermesi hoş olmuş. Nakaratları melodik yapacağız diye çok kasmışlar gibime geldi. Şarkının ortalarında all the dark days of your life dedikten sonra sesin soloya karışması güzel bir ayrıntı olmuş. Aynı şeyi Unforgiven III de de yapmışlardı sanırım.
 
Albüm su gibi akıyor, bütünüyle dinlendiğinde çok güzel bir albüm hissiyatı var. Şarkının ismine bakmadan dinlenildiğinde 2. diskteki parçalar bile çok çok akılda kalıcı riffler barındırıyor. Metallica elinden gelenin en iyisini yapmış bence.
Gitar tonu biraz yumuşak diyenler var, 50'li yaşlarda bu drive'a katlanmaları bile bence muhteşem. Daha sert olsaydı vokallerle bir uyuşmazlık sözkonusu olacaktı büyük ihtimal.
 

Benzer konular

I
Yanıt
0
Gösterim
1K
inciteam
I
Geri
Üst