Başlangıç Için Bi Takım Sıkıntı

Öncelikle merhaba dostlar bi önceki konuda klasikden elektroya geçiş hakkında bilgi istemiştim,cevap veren herkese teşekkürler.Şimdiki sorum ise Sx sst62 gitarını almayı düşünüyorum.Ancak amfi için bütçem biraz kısıtlı.Başlangıç için önerebileceğiniz 1 yıl idare edebilecek amfi var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
 
Merhaba. Roland'ın micro cube veya Marshall Micro Stack amfilere bakabilirsiniz. Çok ses çıkar mı? Sizi tatmin eder mi bilemiyorum ama denemeden almamanızda fayda var.
 
Bence mg15 de olsa amfi almalisiniz, forumumuzun en ünlü amfisidir mg15. Biraz daha sert olsun derseniz tbx serisi var ibanezin ben cok begeniyorum drivelarini. Ikinci el ht1 var forumda, en guzeli o olur, 1 degil bir kac sene de kullanirsiniz. En basit amfi bile ses kartindan farkli dinamiklere sahip, ayrica amfi gecmisiniz yoksa vst den amfi tonu alamayabilirsiniz,efektlerin icinde kaybolmaniz da cok olasi.
 
Açıkcası @welmour ve Ryan abimize aynen katılıyorum. (Bu arada line6 spider i gömmüş abimiz :ROFLMAO:)
Reklam gibi olmasın ama Jamup+Bias amp (18 lira), bir de mikrofonlu telefon kablosundan devşirme bir kablo ile tüm sesler elinizin altında.
 
IRig gibi aletlerin üzerinde ben de düşünüyorum şu an. Fakat ben ilk çıkanı yani 25₺ değerinde olanı alacağım. En büyük merakım tabii senkronizasyon! Ama bakalım deneyip illa bir konu açacağım birkaç güne :)
 
IRig gibi aletlerin üzerinde ben de düşünüyorum şu an. Fakat ben ilk çıkanı yani 25₺ değerinde olanı alacağım. En büyük merakım tabii senkronizasyon! Ama bakalım deneyip illa bir konu açacağım birkaç güne :)
25 ilk irig çok kötü. Dip gürültüsünden gitarın sesini doyamazsınız. Ya irig hd ya da apogee jam 96k güzel ton almanızı sağlar. Onlarda yüksek fiyatlı zaten
 
yeni başlayana ses kartı ya da app vb önermem, oluşacak aksaklıları çözemez aralarda kopar gider...

başlangıç amfisi jack ı tak amfiyi aç, çal pratikliği açısından herşeyden önemli...geç açılan pc si falan olan öyle düşünsün...günümüzde o kadar çok dikkat dağıtıcı etmen var ki en hızlısı en iyisidir şu anda yoksa heves kaçma olasılığı yükseliyor...

blackstar id core 10 bence gayet gerçekçi tonlar ve efektler veriyor yeni başlayanı çok uzun süre götürür...ben şu anda tatillerde yanımda götürüyorum gayet memnunum mutlaka diğer markalarınkilerden de işe yarayanlar vardır çoğunu şahsen incelemedim ama spider lar dışındakilere de bakılabilir...

bu arada sx ve başlangıç amfisi setupının bi fotoğrafını almak kenara koymak lazım...ilerde çok değişik duygular yaratır... 10 sene önce microcube ile fenerbahçe marşı çaldığım videom var youtube da bakıp bakıp hem gülüyorum hem duygulanıyorum :)
 
Chapman amcamızın şöyle bir videosu var. Gürültü olaydı söylerdi diye düşünüyorum


Kendim kullandım irig 1 'di sanırım. Kulaklık girişinden giriyorsun ben memnun kalmadım. Sonra apogee jam 96 k aldım ve bias,jamup pro ile kullanıyorum kayıt için.Gayet başarılı. Ama bence de başlangıç için id core güzel ve yeterli. Onu da kullandım bir süre başarılı fiyatına göre.
 
irig 1 kablolamadan başka birşey değil zaten. Signal chain de toprak da olmadiğindan gitardan gelen gürültü yükseltilerek dip gürültüsü oluşturuluyor. Apogee ve irig 2 HD'de ADC olduğu için analog sinyal zaten filtreden geçmiş oluyor ve tertemiz dijital sinyal işleniyor. Ee biri 25 biri 400 kusur lira. Ne kadar ekmek o kadar kofte :D. id core 10 başlangıç açısından zaten en iyi f/p amfisi olarak görünüyor.
 
Geri
Üst