Yeni Nesil Gençlerin Çoğunda Hazıra Konma Alışkanlığı

Öncelikle forumda lütfen herkes alınmasın, arada @koray7 gibi istisnalar da çıkıyor.

Neyse uzatmadan bana "Derdin ne?" diye soracak olursanız mesele şudur;

Özellikle ortalama kendi yaş gruplarımdaki çoğu insanların en ufak birşeyi bile araştıramayacak kadar olan ultra-tembelliği. Mesela ismini vermek istemediğim benden birkaç yaş büyük biri ile en sonki Messenger konuşmamızda bana sadece bir Rocktek distortion pedalıyla profesyonel grupların tonlarını yakalayabilir miyim, mikrofon alırsam 10 watt amfime takabilir miyim, vokal prosesörü almak şan dersi almaktan daha iyi değil mi gibi son derece saçma sorular sormuştu. Bu konuda diyecek laf bulamıyorum. "Adam yoğundur işi falan vardır sanane" gibi tepki vereceklere şimdiden söyleyeyim şahsı geçen kişi müzik hariç herşeyi günlük 4 saat pc başından kalkmadan araştıran biri.

Ya bari git bi grubun rig rundown videosuna bak, koskoca internet.. Herşeye elimizin altından ulaşabiliyoruz. Bizden önceki gitaristler nasıl bu kadar profesyonelleştiler? İnternetin i'si yokken 80lerde nasıl o kadar efsane gitarist çıktı?

Bir de anlamadığım konu neden hep sürekli birilerini taklit etme derdi? Ne yani kaliteli bir amfi ve gitar alıp önce kendi tonunu oluşturup sonra para buldukça rack ya da pedallerle süsleyemez misin?

Dediğim gibi lütfen herkes alınmasın, derdimi anlatabildiysem ne mutlu.

Ben herkes virtüöz olsun, kimse birbirine soru sormasın demiyorum. Benim derdim araştırma olayının yok olması. Ayriyetten asla ego yapma gibi bir derdim de yok. 14 yaşında, 4 yıllık gitar çalan amatör bir gitaristim. Takıldığım mevzuyu açıkladım.

Abi yeni nesil kim? :)
 
Yeni başlayacak arkadaşların araştırmadan soru sormaları ve bilhassa gitar amfi gibi temel tavsiyeler istemelerini anlayabiliyorum. Sonuçta 3-5 kuruş biriktirmiş ya da yalvarıp yakarıp anne babasından istemiş haliyle heba etmek istemiyor. Okuyup araştırsa bile satıcı olmayan bilen birinden direkt tavsiye almak istiyorlar. Eski konulara yazınca da sanırım kendisiyle pek de ilgilenilmeyecekmiş gibi hissediyor olabilir. Bu tip tavsiye konuları sabitlenebilir belki
 
Valla çok yeni nesil sayılmam ama bu yazılanları çoğunluğu şu an maalesef bende var... Hoşuma giden bir parça oluyor çalmak istiyorum; çalamayınca da canım sıkılıyor bırakıyorum. En son canım sıkılıp bıraktığım 2 hafta önceydi, hala da elime almadım gitarı...
 
Orkun kardeşim, şimdi o arkadaşın burayı okursa sana tepki gösterebilir demedi deme.Boşver sen bunları dediklerin de haklı yönler var ama senin kafana taktığın şeyler bunlar olmasın.Sevgiler.
 
Geri
Üst