Ikinci El Alışverişte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle herkese iyi forumlar.Buraya yazacaklarım hakkında aşşağı yukarı herkesin bir bildiği vardır.Peki nedir bu sıkıntı?
Fark ettiniz mi bilmiyorum ama dolandırıcılık gibi olaylar son dönemlerde daha fazla hız kazandı.Artık neredeyse üç kişiden biri dolandırıcılık yüzünden mağdur olabiliyor.Peki bu durumdan zarar görmeden nasıl çıkarız?Şahsen ben bu güne kadar sen işte şunu yolla,ben sana parayı havale ederim gibi asılsız sözlere kulak asmadım.Peki ilk defa bir eşyasını satacak veya bir eşya alacak arkadaşlar nelere dikkat etmeliler?Parayı nakit mi almalılar veya banka hesabına mı attırmalılar?Artık olay sahte para vermeye kadar gittiği için,bu konuda işin tüm sosunu görmüş insanlar cevaplarsa sanırım mağdur olan kişi sayısıda azalacaktır.Herkese tekrardan iyi forumlar...
 
Şu ana kadar çok alışverişim oldu şansıma hiç dolandırılmadım. Bana göre malum sarı siteden alışveriş hep elden olmalı takasta, para ile alışverişte. Para sahte çıkarsa o da büyük şanssızlık. Bence bu sitemizden ve referanslı bilindik arakaşlardan almak daha risksiz gibi. Dediğiniz gibi ortalık sahtekar dolu.
 
sarı sitede şehir dışından bişey alırken referansım yoksa mal sahibiyle mutlaka telefon ve whatssapp üzerinden haberleşirim. anlaşma sağlanırsa whatsapp sayesinde fotoğrafı elimde olur ve tc no isterim. kargo şubesinde mal paketi içindeyken fotoğraf atar anında parayı hesabına yollayıp dekontunu atarım. 5 dk içinde kargo fotoğrafı isterim. bilgileri elimde olduğu için dolandırmaya çalışmalar olmadı. ben satarken de aynı yöntemi uygularım
 
Müzik aletleri üzerineyse bu konu; ikinci el müzik aleti satan dükkanlar çoğalırsa sorun çözülür bence. Ama gel gör ki bu sefer de (arabada olduğu gibi :) ) ikinci el gitar fiyatları sıfır fiyatına yakın fiyatlara satılabilir.

Belki elden alınacaksa karakolun önünde buluşmak güzel olabilir :D
 
Başıma hiç dolandırıcılık olayı gelmedi, neden mi? Kendimce;

- Kesinlikle ürünü görmeden ödeme yapmayın ya da para almadan ürünü kargolamayın,
- O malı alamazsanız emin olun başka yerlerde ikamesini bulabilirsiniz,
- Mümkün ise elden ürün teslim alın,
- Saygı çerçevesinde konuşan kişilerle iletişime geçmeye önem veriniz,
- Mümkün ise faturasız ürün almayın,
- Eğer yine mümkün ise ürünü satın alırken seri numarasına yükümlülük bana aittir diye şahsi hesabınıza mail attırın.

Bunları, bunlardan birkaçını yaparsanız dolandırılma mevzunuz en aza inecektir.
 
Geri
Üst