Elektro Gitarda Gürültü

arkadaşlar evde çalarken amfinin dist kanalına geçtiğimde ve distortionu sona getirip sesi çok az açtığımda acayip bir çınlama gürültüsü oluyor. distirtionu biraz kıstığımda sesi açabiliyorum biraz daha yalnız bu sefer gitara dokunmadığımda yine bu gürültü oluyor tellere çok hafifçe dokununca gidiyor. amfinin normal halinde hiçbir sorun yok sesi istediğim gibi açıyorum yalnız distortion kanalında böyle birşey oluyor bu neden oluyor? bi boss ds1 alsam yine aynı sorunu yaşar mıyım?
gitarın modeli ibanez grg170dx
amfinin modeli cort mx15r
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Amfiyi ara kablo kullanmadan, yani amfinin fişini doğrudan duvardaki ''Topraklı'' bir prize bağlaman faydalı olacaktır. Ara kablo illâ kullanılacaksa topraklı olması gerekir.
priz topraklı ama kaliteli bişey değil ondan olabilir mi
işin garip tarafı ben bu gitarı clean olarak sahnede kullandığımda gaini açtığımda da aynı gürültü oluyor
yani amfisel bir sıkıntı olmayabilir
 
denemedim ama sanmıyorum gain fazlalığından kaynaklanabilir mi?
veya noise gate pedalı ile engelleyebilir miyim
Noise gate pedalinin parametresini abartmak tonu öldürüyor çırılçıplak boş bir ton elde etmene sebep parametreyi gurultuyu azalticak tonu da öldürmeyecek gibi ayarlarim diyorsan ve bi arkadaşında varsa dene. Yoksa satin almani tavsiye etmem önce dene istedigin sonucu alirsan satin alirsin.
 
dediklerini anladım ama mesela kurt cobain iki dist pedalı kullanıyor ikisinide 10 drive seviyesinde kullanıyor adam güzel tertemiz ton elde ediyor buna ne diyorsunuz?
 
Geri
Üst