Bu Gitar Tonu Kaç Lira Eder?

Bu tonun maliyeti kaç liradır?


  • Toplam oy veren
    115
  • Anket kapandı .
Merhaba,

Ham bir kayıt paylaşıyorum. Kayıt, tek seferde çalınıp sonradan da hiçbir müdahale olmadan kaydedilmiş tek bir kanaldan ibarettir.

Soundcloud yüklenen dosyayı sıkıştırıyor mu emin değilim ya da sizin dinlediğiniz hoparlör veya kulaklıklar da sesi değiştiriyor olabilir. Bunlara aldırmayın ve sadece kendi imkanlarınızla nasıl bir ton duyduğunuzu yargılayın.

Yargıladığınız fiyat yalnızca tonu belirlediğini farz ettiğimiz esas unsurları kapsıyor olmalı. Bunlar:
1- Gitar
2- Amfi ve kabini
3- Pedalboard

Bunun dışında mikrofon, DAW, bilgisayar, mikser vs gibi şeyleri düşünmeyin.

Yukarıdaki ankete cevap vermenin haricinde ton hakkında 'Fender Bassman amfiye benziyor', 'Flying V tarzı bir gitarla kaydedilmiştir', 'Aktif manyetiklerle kaydedilmiştir' gibi veya 'Kulağa hacimsiz geliyor', 'Kulağa dijital geliyor', 'Kulağa organik geliyor' gibi yorumlar yapabilirsiniz.

Tonu beğenip beğenmediğinizi belirtmeniz sorun değil fakat anketi oylarken unutmayın: Tonu beğenip beğenmediğinizden ziyade bu gitar ve ekipmanın piyasa değeri konusunda tahminde bulunuyorsunuz. Hiç beğenmediğiniz gitar veya ekipmanlar çok pahalı veya çok beğendiğiniz ekipmanlar çok ucuza satılıyor olabilir.

Atış tamamen serbest. Nasıl bir ekipmandan çıktığını hayal ediyorsanız onu söyleyin. Doğru ya da yanlış olmasının hiçbir önemi yok.

Anketi 7 gün sonra kapanacak şekilde ayarlıyorum. Anket kapandıktan sonra ekipmanı ve gitarın ne olduğunu buradan duyuracağım. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Kör test için kayıt:


Düzenleme: Bu testi anket kapandıktan sonra kendi kendinize yapmak isterseniz aşağıdaki gerçek cevabı ve diğer yorumları okumadan sadece kaydı dinlemenizi ve ne düşündüğünüzü bir kenara not etmenizi öneririm.

Cevap: Bu Gitar Tonu Kaç Lira Eder?
 
Son düzenleme:
güzel bir proje olmuş. sallamaya başlıyorum. distortion'ı mooer Black secret turbo moda benzettim ama amfi drive ı gibi. kısa olan sustain birden kesildiği için orta seviye gitar+Marshall mg türü amfi gibime geliyor. ben <3000 diyorum
 
Kesinlikle 3000 altı.
Tizler dengesiz geldi, bir miktar kulak tırmalıyor.
DAW, bilgisayar düşünmeyin demişsiniz, ama burada dijital kabin simülasyonu veya dijital preamfi etkisi var:) belli frekanslar yapay biçimde traşlanmış gibi geliyor.
Bu da analog bir sinyal yolundan alınmış bir kayıt için pek iyi bir şey değil. (bilmiyorum pedallar arasında veya amfide dijital bir şey var mı ?)
Bu tını rahatlıkla sadece dijital simülasyonla alınabilir. Vaktiyle kullandığım Digitech Genesis 3'ün kabin simülasyonuna pedal bağlayarak aldığım kayıtları andırdı biraz bana.
 
Amfinin giriş/orta arası bir kalibrede transistörlü bir amfi gibi tınladığını düşünüyorum. Başında da boost amacıyla bad monkey, green mile veya muadili bir drive pedalı mevcut sanki. Gitar konusu göreceli. Humbucker set duyduğuma güveniyorum fakat marka model konusunda yorum yapmamayı tercih ettim. 3000 altı olarak oyladım.

Elinize sağlık, güzel fikir. :)
 
Güzel bir test olmuş.

Çok çok kısa aralıklarla da olsa "harsh" birşeyler duydum, Mesa falan çıkarsa da şaşırmam... Lakin "o frekanslar nasıl geldi yav" dediğim 1-2 yer oldu. İyi bir lambalı ampli olmadan, kayıtta o kısımları almak, vallahi zor...

Onun dışında kalan %99'unu bir Shakti ve de ucuz ses kartı ile çok daha iyi tonlayan/ton alan @forbidden_city var.

Benim cevabım: Bu ton hedefse 500TL verirdim, Shakti ve ses kartı alırdım. (%99'luk kısımdan yola çıktım.)
Fakat bu ton bence iyi bir lambalı bir ampliden geliyor. Üstüne ortalama bir pedal açılmış olabilir. Fakat arkada sağlam bir clean kanal var bence. (%1'lik kısımdan yola çıktım.)

Anket cevabım: 8000TL'den fazla.
 
Bu kaydı yaparken keyif aldınız mı? Ben tuşenizde kararsızlık, zorlama hissediyorum. Aynı "power chord" bir an net geliyor, bir an titriyor, kirleniyor.
Bunu şuna dayanarak söylüyorum. Gitar dersi alan bir öğrenciyim. Jackson SL2H gitarı ENGL Screamer ile çalarken keyif alamadım. Hocam girdi stüdyoya, gitarı çalmaya başladı. Soloist Jackson, ENGL amfi buymuş dedim. Dehşet kaliteli bir ses duydum.
Bu tonun maliyeti umarım size çıkmaz : ). Bunu dileyerek 3000 tl altı dedim. Yinede fazla sanki.
 
Bu kaydı yaparken keyif aldınız mı? Ben tuşenizde kararsızlık, zorlama hissediyorum. Aynı "power chord" bir an net geliyor, bir an titriyor, kirleniyor.
Bunu şuna dayanarak söylüyorum. Gitar dersi alan bir öğrenciyim. Jackson SL2H gitarı ENGL Screamer ile çalarken keyif alamadım. Hocam girdi stüdyoya, gitarı çalmaya başladı. Soloist Jackson, ENGL amfi buymuş dedim. Dehşet kaliteli bir ses duydum.
Bu tonun maliyeti umarım size çıkmaz : ). Bunu dileyerek 3000 tl altı dedim. Yinede fazla sanki.

Size kaç liralık ekipman olduğunu hissettiriyorsa önemli olan o. Elbette düşük seviye enstrüman ve ekipmanla çok kaliteli müzisyen buluşunca ona göre bir etki yaratıyor. Yine çok üstün ekipmanla ne yaptığını bilmeyen kimse ekipmanın potansiyelini yansıtamıyor.

Kayıt provasız, tek parça, üzerinde oynanmamış, rastgele bir parçadan ibaret.
 
Geri
Üst