......REVİZYON

Tunç sivri çıkış yapıyosan destekliyecek materyalde koy. Bu mu proff kaydın. Beynime vuran kicktenmi bahsetsem, zile benzemeye çalışan şşş ve klaşş lardanmı bahsetsem, yoksa kayıt unsurlarını bırakıp materyalin manasızlığından, amaçsızlığındanmı bahsetsem.... Olmuyo Tunç, iddalı laflara iddalı materyalde lazım. Dost acı söylermiş kusura bakma
 
Boyle gereksiz bir muhabbete ortak oldugum icin simdiden pismanim, ancak konu hakkinda soyleyecek 2 cift lafim oldugunu dusunuyorum. Ozan'a katilmakla beraber bence olay sadece onunla sinirli degil. "İyi ile kötüyü ayırt edelim ve bu eleştirileri yapıcı algılayalım" lafiyla konu basligin ve acilis cumlen tamamen farkli iki insanin klavyesinden cikmis gibi. Eger "burada iyi diye gezinen" kayitlar hakkinda diger elestiri yapan insanlarin objektifliginden de suphen varsa ve farkli yonde bir elestirin/gorusun varsa ilgili topic altina yaparsin elestirini.Hedef gostermeden ortaya sallamak hem ayip hem de yapici elestiri isteginde ne kadar samimiyetsiz oldugunu gosteriyor.Sen bastan yikici elestirini yapmissin ve burada insanlarin post ettigi tum materyali tohmet altinda birakmissin bir kere.

Yapici elestiri yapalim, elestirileri olgunlukla karsilayalim, buna sonuna kadar evet.Ancak ilave olarak: cocukluktan kurtulalim, ustunluk taslamayalim,pissing conteste girmeyelim, buyuyelim,olgunlasalim derim ki lafla icraat birbirini tamamlasin.

Selamlar

Kubilay
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Eleştiriler için teşekkürler. Sizin mamülleri görsek bide? Hani eleştiri yapan kişilerde hep genelde bulunur böyle şeyler. bende olduğu gibi. Daha sağlam kayıtlarda var ancak evimde demolarını yaptığım elemanlara ait olduğu için parçaların tamamını buraya koyamam. Ancak solo çaldığım bölümleri açağıda lik li.
Sidik yarışı değil yanlış anlaşılmasın. Bu kayıdın buradaki birçok örnekten daha iyi olduğuna eminim. Kulağım öyle söylüyor en azından. İşe teknik açıdan yaklaşırsam bu sayfa dolup taşar zaten. Şu ana kadarki eleştirilerden çıkartabildiğim somut tek şey parçanın kick lerinin arkadaşımın kafasında patladığı. Açıp dosyayı tekrar dinledim ve o kicklerin olması gerektiği gibi olduğuna karar verdim. Kick dediğin kafada patlar zaten. Örnekte her türlü rock konseridir.

http://www.tuncaksoy.com/s24.mp3
http://www.tuncaksoy.com/s24-2.mp3

bu kayıtlarda soundfont kullandım. Önceki kayıt gitar dışında tamamen midiydi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Kubilay arkadaşım, olgunlaşmak gibi bir kaygım yok. Size öyle gelmiş olsa gerek. Yazdıklarımda gayet öz ve açığım.
 
...

Tunç...
Reklam olarak algılanmasın;Bu senin için...
Sende buna bir eleştiri yaparsan sevinirim...8)Acaba sen nasıl yaklaşıyorsun onu merak ettim...
Kayıtların çok hoşuma gitti netlik ve ezgi olarak...
Saygılar...
Özenerek olmayan bir çalışma olsada bir gece sıkıntıdan yapmış olduğum bu kaydı birde sen değerlendir...
www.eylulajans.com.tr/ftb.mp3
 
Tunc, simdi dialup baglantidayim, sonra ofisten dinleyecegim.
Kusura bakma daha dinlemeden Kubilay'a katiliyorum, simdi dunyanin en guzel kayidi bile olsa gayri ihtiyari buyutecle inceleyecek insan.
Diger iyi kayitlar gorsun lafi ile herkese tas atilmis gibi oluyor, o zaman da yapici elestri yapmak guc oluyor ;)
Boyle bir giris yapmasan, kayit guzelse zaten hepimiz nasil yaptin bizi de aydinlat diye rica ederiz zaten ;)
 
Ise teknik acidan yaklas , doldur tasir forumu..Kimse sana aman kisa ve oz elestiri yap demiyor, uzun elestiri yapinca kafasina vurmuyor. Bu forumun amaci -gordugum kadariyla- bilginin paylasimi, tecrubenin baska insanlara know-how olarak aktarilmasi, herkesin muzik dunyasindaki yolculugunda sirt cantasina 1-2 ekstra malzeme koyabilmesi icin gerekli ortami saglamak. Buradaki orneklerin hatalarini ortaya koyup bir yorum yapip,diger insanlara bir fayda saglayamadiktan sonra boyle postlarin bir manasi yok..Cok bile konustum, ben gider yatar, hepinize iyi geceler..
 
İşin asıl sorunu bu sanırım :) . Yaa baştada yazdım "Walla megoloman bi başlık oldu ama" diye ama insanlar sanırım dediğin gibi direk nasıl laf sokulur olayına girmiş. Özellikle yapıcı eleştiri yapmakta ve bunlardan birşeyler çıkarmaktan bahsetmemin sebeide buydu. İnsanlar yanlış anlıyor. Yada sen kendini yanlış lanse ediyorsun. Ama asıl işin üzücü yanı şuda gönderdiğim müziğin değilde benim tarzımın konuşulması. Eleltiri yaparken "abi bak burası şöyle olmuş, şurda şöyle bir yanlış var" gibi lafların dönmesi gerekir. Özellikle skatheist arkadaşımızın ve sonrasında gelen tayfanın "bumu lam" şeklindeki tavırları için yazmıştım okadar şeyi ama insan ne yazıkki herşeyi istediği gibi algılamakta serbest.
 
Soloist, kayıdını dinledim. Bas gitar yok sanırım. Yada çok geride kalmış. Bu büyük bir eksiklik yaratmış tabiki. bunun dışında Bilgisayarla Davul yazarken çok önmli bir konu vardır. "Humanize" bu da eşittir insan kıstaslarıyla çalmak. Yani Tuşe muhabbetine geliyor konu. Burda davulda her vuruşun desibeli aynı anladığım kadarıyla. Bu konu özellikle kendini hi-hat te ve trampet ataklarda gösterir. Yani özetle seri kullanacağın aynı sampler larda yada notalarda bir tuşe farklılığı olursa daha gerçekçi olur. Duble Tween pedal olayına girmişsin. mesela orda dediğim konu kendini çok belli ediyor. Bunların dışında ritim tutan gitarın gain ini çok az kıssan gerçekten güzel olurdu. Bu yazdıklarımı umarım sabah tersinden kalkmış bir şekilde okumazsın. Bana da böyle eleştiri yapın 40 yıl köleniz olayım.
 
bence kötü oldugunu düşündüğün kayıtların altına, "kötü olmus, cünkü.." seklinde acıklayıcı mesajlar atarsan daha yapıcı olur(hani sen öyle olmak istiyorsun ya). Sonucta her kayıdın yapıldıgı ekipman ve harcanan maliyet farklıyken, her kayıtı profesyonel kayıt stüdyolarının kriterlerine göre eleştirilmesini bekleyemezsin, her eleştiri yapıtın kendisine özel olmak zorundadır bu yüzden. Emin ol, herkes profesyonel bir kayıdı anlayacak ve bunu belirtecek kadar "dinleyici" olabiliyor, herkesin evinde az cok prof kayıt ortamlarında yaratılmıs CDler var, bunun icin senin kaydına ihtiyacımız yok takdir edersin ki.

Ayrıca görsel tasarım kısmını imzandan bir an önce silmeni tavsiye ederim, o konuda kimseye profesyonelim diye yutturmaya aman kalkma, kesinlikle laf sokma amaclı değil, ama bir gün o işi "adamakıllı" yapmak istersen bunu anlarsın zaten.
 
Ayrıca davulda "Ghost Note" kullanmanı da tavsiye ederim. Alt yapıyı çok destekleyen şeylerdir bunlar. Kayıttaki Gitar Jackson mu?
 
Awakeone, sen kimsin yaa. Hadi müziği bi kenara koyalım ki zaten bahsettiğin "şu şekilde eleştirmelisin" yazının ütündeki makale sana kapak olmuştur herhalde. Bunun dışında görsel tasrım la ilgili eleştirilerini almak isterim ama anladığım kadarıyla sen eleştiri yapabilecek biri değilsin. Görsel tasarım yapıyorum ve bundan çok para kazanıyorum. Böye bir durumda olduğuma göre herkes senin gibi zevksiz değil. Kendine iyi bakasın benide böyle abuk konularla dellendirmeyesin. Eleştiri yapıyosan adam gibi yap.
 
Tunçcum en fazla 3 ay civarında bir vakit çerçevesi içinde davul üstüne nasıl gitar kaydederim gibi sorular soruyodun şimdi böyle şeyler söylüyosun yapma gözünü sevim. Allah aşkına git bitane yerli cd al fazla hit olmıyan şarkıcılardan fln en beter şekilde onlarla karşılaştır yaptığın kaydı. 2-3 kanalı üst üste kaydedebilmek bide arkaya davul koymak prof. kayıt değildir. Gel bize 10 yaşında kardeşimde yapıyo, hatta utanmadan band in a box da C Maj alt yapı yazıp üstüne flüt çalıp kaydediyo :)

İyi bir insansın, iyi bir gitaristsin, ama kayıt konusunda daha önünde uzun yol var. Sende bilirsin bir insan bir konuda cahilse kurduğu en ufak cümleden belli olur. Onun için konuşmadan önce düşün, lafını sarfettiğin insanlarıda tanı önce, burası türkiyenin en kaliteli recording forumu, ağır olucak ama haddini bil.
 
clean tonun iyi degil bateriler fazla abartı üstelik masterında iyi degil iyi bir gitarist olabilirsin teknigini yorumlamam . ama butür bir giriş fazla fevri. Şahsen olaya yaklaşma şeklini begenmedim.
 
İddialı olmak iyidir, insanı biryerlere getirir, ama iddianın arkasını doldurabilmek gerekir.

Buraya gelip iki tane mp3 asıp "MüzikTek'de nasıl daattım ortalığı ama" demek bir başarı değil bence.

Esas başarı bu forumun hemen yanıbaşındaki Türk Rock veya Genel forumunda adına bir başlık açtırıp insanlara kendini tartıştırabiliyor musun oradadır. Gerisi gaz. Bakın orada bütün herkes "Teoman şöyle iyi, böyle kötü" der ama kimse de "filanca parçasındaki kick de ne kötü vuruyordu birader, sanki ıslak Omo kutusu vallahi, kayıdı çok kötü, bir daha almayacağım" demez. Kayıt iyi mi olmuş kötü mü olmuş sıradan dinleyicinin bir tarafında değildir. Çoğu müzik dinleyicisi bir müziğe hışırtılı bir radyodan veya gürültülü bir kafeteryadaki patlak açık hava hoparlöründen duyduğuyla âşık olur. Teknikalite, müziğin içindeki duygunun daha iyi algılanabilecek bir şekilde yansıtılabilmesini sağlamaktan başka bir işe yaramaz.

Mp3'leri dinlemedim, uzun bir süredir buraya asılan yorum isteme amaçlı mp3'leri dinlemiyorum. İyi de olabilir, kötü de olabilir, bilemiyorum, zaten iyi veya kötü yargıları izafi şeyler. Eğer kayıtların sahibi beğeniyorsa demek ki yeterince iyi olduğunu düşünüyordur. Sorun yok. Eğer yeterince iyi olduğunu düşünüyorsanız hiç durmayın, bir plak şirketi ile anlaşıp piyasaya çıkarın. Bize de haber atın, takip edelim, gururlanalım, öğrenelim (veya arkanızdan atıp tutalım filan :) )

Başarılar.
 
Ozan, "en fazla 3 ay civarında bir vakit çerçevesi içinde davul üstüne nasıl gitar kaydederim gibi sorular soruyodun" böyle bişey yok. Sen sizin sokakta şortla top oynarken ben davulla kayıt yapıyordum. Yaşını başını bilde konuş. Bana burayı anlatma ayrıca. Kayıt konusunda daha önünde uzun bir yol var demişsin. Bunu söyleyebilecek kapasitede bir insan olduğunu bilsem ciddiye alırdım. Kusura bakma ama ya adam gibi ol yada yaşının gerektiği gibi davran. Her forumda birkaç anten vardır ve senin onlardan olduğunu şu zaman sonra görmek beni şaşaırttı diyebilirim.

Crayz Lead, eywallah abi. Yorum için sağolasın.

Genel site halkından özür dilerim böyle bir muhabbet olduğu için ama alakasız konularda yalan yanlış beyanlar verilmesinden oldum olası hoşlanmamışımdır. Umarım herkes gerektiği gibi davranız. Dinlediğinizi eleştirin buna bir lafım yok ama konuyu saptırmayın. Bu konuda daha fazla da yazmicam. Adam gibi eleştiren herkes için teşekkürler.
 
Geri
Üst