......REVİZYON

Kaynak Stüdyo24.net
Gönderen: Tunç Axoy 15.11.2003 23:06:12

Mesajı: benim istediğim elimdeki davul sampler ları ile istediğim gibi (notayla) bir trafik yazmak ve altındaki kanallara gitarımı ve diğer gereken mid alt yapıyı yapmak... Oluyormu cubase de diyorsun?


Gönderen: Tunç Axoy 13.11.2003 01:07:45

Mesajı: Arkadaşlar bir sorum var... Hangi programda dışarıdan sampler importlayıp nota ile davul ritimleri yazabiliyor ve altındaki chanel'a audio kayıt yapabiliyorum biliyormusunuz?
 
Başka bir tunç axoy varsa bilmiyorum, ozaman özür dilerim.

Tunçcum olayı hakarete vardırmaya gerek yok. Antenlikten bahsediyosan şu sitede msg attığın başlıklara bak objektif bir gözle, ondan sonra kim anten kim değil karar ver
 
selam. az önce dinledim ben de kayıdı, insanların yaptığı şeyleri cidden merak ettiğim için gayet dikkatli dinledim falan ama maalesef kanımca çok kuru bir kayıt olmuş, ne reverb'in canlılığı ne de davulun bir albenisi var. bazı yerlerde de ritm gitarın akordu bozuk gibi geliyor, belki aşırı chorus ayarları olabilir diye düşünüyorum. çok daha iyi olabilirmiş. dinlenebilir olmamış kanaatimce. bu arada crazy lead'e e katılıyorum, tavır da müzik kadar önemli. üslüpta dikkatli olmak lazım, el elden üstündür sonuçta. kimseyi küçümsemeyelim.
 
Bu kayıtlardan ilk gönderdiğim 3 yıllık bir kayıt. En basit kanıtı da 1 yıldır stüdyo24.net te duruyor. Bunun dışında davulla 4 senedir kayıt yapıyorum. Senin sokakta top oynadığın tarihe nek geliyo yani. Hoş hala oynuyorsundur da. Atarisalonlarından çıkmadığına göre... Kişisel saldırı bir yana bir şüpesi olan gelir ve kayıt dosyalarımın tarihlerini görür.
Ayrıca o ilanıda iyi oku. Gerçek seslerle diyor. 2003 yılının sonunda sound font kullanmaya başladım. Bununla alakalı bir konu. Önceden yaptığımız bir konuşmayla bilmediğini söylemiştin. Bunun için diretmiyorum. Ama bilmediğin muhabbetlere maydonoz olma. Adam gibi sor sana söyleyelim ne olduğunu. Daha da bir yorum yapma artık. neyi savunucaksın daha..
Hadi bana eywallah.
 
Yaşımı bilmem ama başımı iyi bilirim merak etme :p

Senin çocukluğunda sokakta top peşinde koşturman benimde koştuğumu göstermez. Ben hiç koşturmadım top peşinde merak ediyosan.
Ben 3-5 kere gittiğim atari salonundanda parça yapıp çıkıyorum :) Top oynasam onun üstünede birşeyler yazardım çizerdim merak etme. Benim yaşım gereği bilmediğim tek şey megalomanlarla uğraşmak.Akıl yaşta değil baştadır demiş insanlar.

Şu ana kadar senin yazdığın hiçbir yazıda, söylediğin hiçbir yazıda bilgili bir insana dair birşeylere rastlamadım, tam tersine rastladım. Neymiş kayıt için en az 40w ampli lazımmış ... Kimseye birşey söyliyemem bilgisizse kendi bilgisizliğidir. Ama biri cehaleti ile gelip başkasının yaptığı işlere laf ediyorsa, ozaman dur derim. Prof. kayıt diyosun, yok o eski tarih diyorsun, yok orda soundfont yoktu midiydi diyosun, düzgün iş yapıyosan düzgün konuş, kendini iyi ifade et bilelim. Biraz sakin ol Tunçcum :) Sinirlenme, hakarete varma yakışmaz sana iyi adamsın 24 yaşına yakışır şekilde davran.
 
Tunc, mp3'leri foruma koyunca insanlarin elestirilerini de kabulleneceksin.
Boyle celallenip, millete hakaret yagdirmak sanatci birine yakismaz.
Ben de daha once kayitlarimi koydugumda her tur elestiri aldim; kimi arkadaslar iyi buldu, kimi ise yetersiz. Ben bu elestirilerden yola cikip parcami yeniden mixlemeye karar verdim, ileride gene koyacagim foruma.
Muzikte her gecen gun kendini ilerletmek onemlidir. Her elestiriyi gurur meselesi yaparsan sanirim kendine baska bir kariyer bulman gerekiyor.
 
Hayır o değil de şarkının ismi niye prokayıt yaa?
Hehe bize birşey anlatmak istemiş burda şair. "prokayit01" Röh allah allah!! Açın Türkiyenin önünü tunç geliyor.. Kayıt aleminde bir devrim bu aman aman....:D ....

Ben şarkıda bass namına birşey duyamadım ayrıca... Kicklerde kafama kafama vuruyor değil ta beyinciğimde hissettim ayrıca bir tane riff bulmuşun o da gayet basit, kıt, dar, vizyonsuz bir melodikal anlayışla, vire tekrarlamış durmuş. Kayıdını sevmedim, sanatınıda hiç sevmedim. Benim fikrim beni bağlar. Ne hakla diyip kalkışma lütfen.
 
Bence kayıt gayet başarılı. Yanlız bu kadar iddalı bir çıkış yapılmasaydı belki insanlar zaten yapılan işi takdir edecek ve ayrıntılarla ilgili bilgilenmek isteyecekti.

Fazla tevazü gösterme gerçek sanılır demişler ama seviyeyi korumakta önemli. Şimdi ben bu kayıt hakkında birşey öğrenmek istesem bile içimden sormak gelmez...
 
...

off ortalık birbirine girmiş arkadaşlar sanırım hepimizin yapmaya çalıştığı felsefeye aykırı gelmiyor mu bu?Burada hem profesyonel (bu işten para kazanan) hemde benin gibi bu işi ciddiye alıp amötör olan çok insan var.

Öncelikle tunc arkadaşımızın istediği gibi eleştrimizi yapalım.Öncelikle kayıt bence gerçekten iddalı bir kayıt değil.Sonuç itibariyle iddalı başlık açmadan önce birazdaha emek harcayarak birşeyler yapman gerektiğini düşünüyorum.Bunun yanında buda popstar elemeleride yapmıyoruz iddalı bir başlık açmasanda herkes kaydını dinler ve iyi veya kötü eleştrisini yapardı.Bence drum ve gitar riffleri fena değil...ama şunuda belirtmeliyim ki etrafımdaki insanların ortalamasının altında (şimdi sen çok iddalıyım dediğin alın kayıt dinlesin kulağınız dediğin için yazıyorum-yaw keşke yazmasaydın böyle şeylerde rahat rahat içimizden geleni yazsaydık şimdi koşulladın bizi :D )Mix ve teknik açıdan şahsi fikrim; olmamış. efekt yok bass yok kuru ve yavan kelimelerine ne yazıkki katılmak zorundayım.bunları yaparsan sanırım güzel olur...Neyse mahceme katılıyorum iddalı olmak güzeldir ve daha iyi kayıtlarınıda göreceğimize eminim.burada yapılmak istenene biraz ters düşmüşsün gibi geldi bana.Kullandığın aletleri programları sesleri sampleri yazıp karşımıza çıksaydın hem bu bizizm için eğitici olurdu hemde eleştriler yapıcı olurdu (ben yapıcı olduğuma inanıyorum... :) )

Hemen hatırlatmak istiyorum burası teknik bir forum ben burada kendi namıma ço0k şeyle öğreniyorum ve öğrendiklerimi de paylaşıyorum bunun dışındakiler zaten sokaklarda 100lerce kez oluyor.Ben mükemmel gitar çalan ama hiç bir şekilde piyasaya çıkmamış çok insan tanıyorum (kulağıma güveniyorum)Biz bu foruma yazıyorsak biraz farklı olabiliriz gibi geldi bana sokaktaki insanlardan Ülkemizde yeterince sidik yarı oluyor zaten.Bu demek değildir ki rekabet olmasın olsun olsun :D

hepinize kolay gelsin arkadaşlar...
 
"Nedir bu tantana" diye indirdim kayıtları..

Ancak gördüm ki herşeyi öldürmüşsünüz..Gitarlarda high-mid, kick'lerde ortalar ve "cık" eden high-mid/tiz'ler, trampet'te cort ve kuvvetli gelmesi gereken atak hatta kasnak yok.. Öte yandan genişlik ve özellikle derinlik yok kayıtta..Profesyonel kaydı, profesyonel yapanlar da bunlardır zaten.. Gürültüyü azaltarak, kısarak kaydetmek değil, kontrol altına almayı ve konumlandırmayı becermektir.. Tabi bu biraz tarzla da alakalı..

Ancak derinlik konusu çok önemle üzerinde durmanız gereken bir şey.. Her şey derin olmamalı, trampeti alın biraz daha öne, cort sesi daha çatır çatır gelen ve fiziksel olarak daha derin bir trampet sample'ı bulun onu kullanın; gitarlarda açın 2 khz'den 5 khz'e kadar olan kısmı, gelsin öne, gitarları double edin, koyun delay'i genişlesin...

CrazyLead gibi delice sıkıştırılmışçasına oturmuş sound seviyorsunuz belli.. Ama Emin'in kayıtlarda o derinlik ve genişlik mis gibi gelmekte.. Oradan örnek alınacak şeyler var...

Şunu tekrarlıyayım, "pro. kayıt yapacam ben" diye enstrümanların öldürmek, hapsetmek yerine, yerleştirecek yeri yaratmaktır (pan/eq/ve derinlik olarak) esas mesele..
 
siteye yeni üye oldum incelerken takıldım burda..sanırım mesajları ikişer kez okudum ne oldugunu tam anlayabilmek için daha dogrusu yanlış anlamamak için. bazı dönemler kendimi de içinde buldugum bir tartışma bu nedense böyle seyler oluyor. hafiften bir sidik yarışına dönmüş mevzu. kayıtların da hepsini indirip dinledim.
yoruma gelince yönetici arkadaş yöneticiligin hakkını veren birşeyler söylüyor. bence bikac kez okumalı. yıllar önce bir arkadaşa talihsiz bir konuşmada '' daha birkaç yılın var'' demiştim. darıldı benle konuşmuyor.ama yıllar gecti hala hiçbir yerde görmüyorum adını.
kayıtları begendiğimi söylemeliyim.müzikal bir fikri olup buna zaman ve emek harcamak bunu özgün bir ürün haline getirebilmek başlı başına bir başarıdır bence. bunları yapabilen insanların begeni gibi bir tartışmaya girmesi ve bunu teknik acıdan ikna etmeye yönelik sözler sarfederek hassas bir yere yuvarlaması iyi degil. sonucta begeni kişisel bir ''sorundur''.Ama baska bir sorun daha var bence ''özgünlük''.
kick ve hihat konusundaki teknik detaylar paylaşılsa ve vai den satriani den yada bunların yüzbin türevinden ayırdedilemeyen '' etüt ''ler üstüne düşünülse!
 
Aslında aslında kayıt biraz "garanti" olmuş, yani temiz gelsin her şey duyulsun diye bir çok frekans daraltılmış. Bu tip kayıtları pek sevmem özellikle bas ve kickler benim için en önemli kayıt unsurlarıdır.

Bir de en son yaptığım "going under" cover'ına bakmanızı istiyorum lo-fi ve hi-fi seçenekler mevcuttur lütfen üşenmenize gerek yok :) Ah bir de vokal yapacak bir hatun bulsam...

http://www.soundclick.com/bands/9/cemsaydammusic.htm
 
...

ben kendimce zaten arkadaşa yüklendiğimi söyleyemem tabiki eleştri ve beğeni kişiseldir ben bu kaydı beğenmedim ve gerekçelerini anlattım sen beğendin ve gerekçelerini anlattın istenen bu zaten fikirler paylaşılsın yeni şeyler hiç yapılmamış şeyle ortaya çıksın.Fakat burada problem bu değil uslüp önemli olan (beni aslında o kadar yaralamadı ama)Millet kayıt görsün diye çıkmak çok yavan bir durum.Tekrarlamak istiyorum bu laf aslında beni fazla etkilemedi burada özgürüz herkes herşeyi söyleyebilir ama bu yapıcı olmuyor bence.Sanırım arkadaş demek istediklerimizi anladı...

kolay gelsin
 
Gerek yaptığım iş gerekse karakterimle ilgili olsun her zaman eleştiriye açığımdır. Dikkate aldığım kişilerin eleştirilerinden dersler çıkartır dikkate almadıklarıma da "fikirdir saygı duyarım" derim. Burda da aynı durum var. Dikkate almadığım çok fazla insan yok açıkcası. Beni ve emeğimi yapıcı zihniyetle eleştiren herkese teşekkür ediyorum.

Topiğe en azından biraz daha yakışacağını düşündüğüm başka bir parçayı sizle yaplaşmaya karar verdim. Gitar dışındaki tüm enst. ların partiyonlarını nota ile yazdım. Kimi Mid. kimi Sound Font. Zaten tecrübeliler bunu direk ayırt edecektir.

Bu kayıt için kullandığım ekipman, Marshall VS 100, kendi yaptığım gitar, Celeron 700 PC den ibaret. Açıkcası hala ev ortamında bu ekipmanlarla bu kadar iyi kayıt yapan çok insanın olduğunu düşünmüyorum. Bu birazda bazı arkadaşların dediği gibi beğeni meselesi. Bunun megolomanlık olduğunuda düşünmüyorum çünkü bu benim fikrim. Bu kayıt için gelebilecek eleştirileri aslında şimdiden kestirebiliyorum. "Kickler abartı" "Enstrumanlar çok çıplak" "Mix iyi değil" vs.. İyi de bu benim tarzım. Hoşlandığım olay bu yani. Neyse. Uzatmaya gerek yok daha fazla. ben susayım winamp'lar konuşsun.

http://www.tuncaksoy.com/chan.mp3

(not: parçanın sözleri başkasına ait olduğu için buraya enstrümantal versiyonu koyuyorum.)

Eleştirilerinizi beklerim. Walla da billa da cevap yazmicam.
 
ewt arkadaşlar bi ben eksiktim ortamda :)

Tunç yanlış hatırlamıyorsam (bence) daha başarılı kayıtların vardı. Sanırsam ST24 editör yazıları, evde kayıt'daki gibi...onu niye ref. olarak göstermedin ?

kayıt&mix eleştirirken bence çok hassas bi noktaya dikkat etmekk lazım. Sound yetersiz imkanlardan mı kulağa rahatsız geliyor yoksa kayıt&mix yapan elemanın sound tercihi mi rahatsız ediyor. Tabi kişisel sound tercihleri işin içine girince de olay çoooook bilinmeyenli denkleme dönüşüyor. Mutlaka sizlerinde dünyaca ünlü bi sürü grubun albümünün soundunu&mix'ini beğenmediğiniz olmuştur....yada mix'ini referans olarak görüp takip ettiğiniz engineer'lar&producer'lar da vardır mutlaka.

Netekim sonuca gelirsek bence de süpper iddialı bi sound değil ama daha iyileri olduğunu da biliyorum.
 
Bu parçayı da dinleyebildim sonunda :) "bu benim tarzım" demişsin ama eleştiri almak için buraya parçanı koymuşsun, bu abes geldi bana. yine de belki bir faydam olur. bu bazı yönlerden daha iyi, ama hala başlığa yakışan bir kayıdı referans edememiş; şöyle ki, gitar zayıf ve silik olmasına rağmen çok bassy bir karaktere sahip olduğundan şişirmiş, reverb ve canlılık maalesef yine yok, kuru bir havası var parçanın. Davul ve bas aslında hiç de fena yazılmamış bir iki yerde kulağıma bir şeyler takıldı ama o kadarı zevke giriyor :) kolay gelsin.
 
Buradaki kimseyi tanımayan ve foruma da yeni katılmış birisi olarak objektif olduğunu düşündüğüm fikirlerimi ben de dile getirmek istedim.

Sonuçta böyle bir konu başlığı açıp, paylaşma amaçlı olduğunu hiç sanmadığım - belki de fazlasıyla gelişmiş egoyu paylaşma amaçlı olabilir bilemiyorum - bir uslupla konuya girilirse, bu tip negatif eleştiriler ve de tepkiler almak çok normal bence. Ayrıca insanın kendini boy aynasında dev görmeden önce başarılıysa dahi onu sindirmesi gerektiğini düşünüyorum ki bu durumda Tunç arkadaşımın bu sindirme işlemini iyi yapmadığı ortada.

Bırak seni insanlar takdir etsin, sen kendi hakkında nasıl objektif olabilirsin ki? Ben süper pro kayıt yaptım hatta yaparım ama sizinkiler rezalet manasına gelen bir tavırla güya eleştiriye açık bir yaklaşımla konuya girerse hatta 24 yaşındaysa ve de kulhanbeyi tarzında sen kimsin ki, sen bilmemne yaparken ben uzaya gittim falan diyorsa bence gerçekten daha ötesini söylemek zor. Alın da kayıt görün tavrını bırakıp, teknik altyapı değil de biraz insani tavırlar ve de altyapı üzerine çalışması gerektiğini düşünüyorum.

Bu arada okuduğum kadarıyla Tunç arkadaşım her türlü eleştiriye açıkmış o yüzden bu eleştiriyi yazmakta bir sakınca görmedim.
 
Tunç chan.mp3'ü de dinledim....gitar tonu speaker'larımı yerinden etti :) Bunun için bass gitarın müzikteki yeri konulu bi topic açmak lazım sanırsam :) Bence e.gitar ve bass'ı ayrı olarak düşünmemek lazım. Bizim kayıtlardaki gitar soundunu ilk (çıplak) duyduğumda hiç hoş gelmemişti bana. Yuri'nin sabır telkinleriyle bass kayıdı bittikten sonra aldığımız sonuç ise oldukça tatmin ediciydi. Bence (göreceli bi konudur) mix'de enstrumanlar birbirilerine yakın layer'lar şeklinde duyulmalı.
 
Onur, abi var. Birkaç kayıt daha var ama hakları bana ait olmadığı için yollayamıyorum. Bi topiği bu kadarda ciddiye alacağınızı bilseydim ya onlardan birini gönderirdim yada açmazdım walla böyle bi topik. Diğer kayıtlarım "Olağan üstü" demiyorum ama daha iyi yönlerinin olduğu kesin.

Şu ana kadar burdan bir çok parça indirdim ancak % 70 gibi büyük bir oranı bana çok amatörce geldi. Rasgele yapılmış ve amaç güdülmeden yapılan kayıtlar. Neyse netice şu. Ben şu saatten sonra size Chick Corea nın bir kayıdınıda göndersem siz hala "bu nasıl bi topik" diyeceksiniz. Abi bu kadar takıntılı olmayalım. Hoş müzisyenlerinde hepsi kafayı kırmış insanlardır. Kimsin ve kime ne anlatmaya çalışıyorsun. Böyle de bir durum var. Ama samimi olrak eleştirilerinize kulak veriyorum. Hatta halen de şu parça için eleştirilerini merak ettiğim kişiler var. Özellikle playmaker. Kimse alınmasın ama adam eleştirmeyi ve konuşmayı biliyor. Bunun dışında Onur sana da teşekkür ederim ;) (yazmicam demiştim ama en azından kötü bir içerik değil :) )
 
Geri
Üst