Engl Gigmaster 15 Için Kabin Ikilemi Yardım Lütfen :)

2 kabin arasında kaldım
ENGL E112-V Vintage 30
Mesa Boogie Mini Rectifier Kabin

Çok Sert tonlar almak niyetindeyim hangisi daha başarılı olur ?
 
Gigmaster 15 kullanıyorum. Çok sert tondan kastın ıron maiden' sa sana uyar. Yok ben lamb of god be benzeri çalacağım diyorsan başka bir amfiye bakmanı tavsiye ederim. Boşuna vakit ve nakit kaybetme.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
şimdi çok fazla fiyatta çıkamadığım için gigmaster almak durumunda kaldım forumdan 1-2 arkadaş bir tube screamer ile aradığın tonları yakalayabilirsin demişti. Lamb of god,Slipknot,trivium bu tarz metalcore,groovemetal gibi türlerle uğraşıyorum ilk lambalı amfim olduğu için şuanda doğru bir kabin seçimi yapmak istiyorum saygılar :)
 
Ne tube screamer'mis be bu meret. Her yerde var. Blues, hard rock, djent, pop ve arabesk demiyor. Milletin sacmaladigi yetmedi. Senin once ses alabilecegin bir kabine ihtiyacin var. Bunun da bass frekanslarini iyi duyuracak ozellige sahip olmasi lazim. Basslarini kesip mid ekleyecek bir alet hic mi hic degil.

Her konusana kulak asma. Her gun daha da cahil insanlar tureyip, bilmedigi seyler hakkinda bilgi satmaya calisiyor. Tube screamer bu konuda en yaygin bilinen sarlatanlik. @sixfeetunder bu konuda gozun kapali danisabilirsin. Engl kabini denemedim ama 1x12 rectifier kabinini acayip sevdim (Quad Preamp + Strategy 400 Power / Mark V 25 ile). Bu sebepten gonlumde yeri ayridir.
 
Aleti bizzat kullanıyorum dediğim gibi. Ben hard rock ve heavy metal için aldım ve gaini bu tarzlara uygun. Ben de 12 ilk kabinle çalıyorum. Yani bana göre kendi gaini ile dediğin tarz zor gibi. Ama bilemedim yani belki ekstra drive pedalı ile olabilir denemek lazım. Ama ibanez tube screamer vintage ton veriyor. Bana gidiyor marshall ve bu alette kullanıyorum. Dediğin tarzlar da olmaz sanki. Tabi denemek lazım belki ekolayzer pedalı ile olur mu bilemedim denemek lazım.
 
Tube screamer amfiye göre kanala görefarkkı tonlar verebilir,vintage tonda verir gain kanalı bosstlarsın basları törpileyip daha tight daha keskin daha midli ton alırsın, amfiye göre ,bu işlerde her şey birbiriyle bağlantılı,dediğim gibi iki kabinde üzmez ağaç kalitesi benzer mesada ingiliz v30 englda ise daha farklı tonlu klasik çin malı v30 var.
 
2 kabin arasında kaldım
ENGL E112-V Vintage 30
Mesa Boogie Mini Rectifier Kabin

Çok Sert tonlar almak niyetindeyim hangisi daha başarılı olur ?

"Çok sert ton" almak için kabin de etkilidir elbet ama ampli kadar değil, nihayetinde performans amplinin verebildiğine bağlı. Bu iki kabine baktığımız zaman zaten Celestion V30 60w haparlör kullandıklarını ve closed back olduklarını görürüz. Dolayısıyla elinizdeki ampli ile ikisinin farkını çok da anlamayacağınızı düşünüyorum, hangisi hesaplıysa ona yönelin derim.
 
Daha derine inersek engl pro kabinin rakibi mini rectifier değil normal rectifier kabindir,mini rectifier kabinin ağacı daha incedir arka kapağıda inceydi,daha derin baslı ton için rectifier kabin(mini değil)daha yırtık daha midli hatta daha gainlşymiş hissi verecekse engl pro kabin(iki kabini yanyana 2 ay denemiştim)
 
Gain amfiden alınır. Overdrive pedallarına güvenmemek lazım.
ENGL 1x12 kabin tercihim olurdu. Devasa bir kabin. 1x12 olmasına rağmen 21 kilo meret. Onu gözüme kestirmiştim. Ama biraz daha verip ikinci elden 2x12 V30'lu bakmayı planlamıştım. 2x12 mesa rectifier kabin aldım.
Gigmaster 15 hibrit bir amfi zaten. Onu deneyince Ironball almaya karar vermiştim. Fonksiyonel bir alet. Gain boost'u da var Reverb'ü de. Preamp katı çok güzel bir makine. High gain canavarı tam anlamı ile. Aktif manyetikler ve yeni kabin ile hayvanileşti.
O yüzden sert tonlar için head değişimine gitmek mantıklı hareket olur.
Asıl soruya şahsi cevabım ise ENGL'dan yana olur.
 
Deneyimlerinizi paylaştığınız için çok sağolun lakin amfi bütçemin yettiği tek amfiydi o yüzden aldım değiştirme işine gelince uzun bir zaman alacak çünkü aynı ay içinde hem gitar hem kafa amfi ve inşallah bu günde kabin almak suretiyle neredeyse 4.800 lira para vermiş oldum peki bu amfiye sağlam bir core metal yada ona yakın bir sound eklemek yada boostlamak için hangi pedalı önerirsiniz? Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum
 
Geri
Üst