Daha Güçlü Bir Turkrock Için "evet" Diyorum

Bahsettiğim olayı destekliyor musunuz?


  • Toplam oy veren
    71
Hayırlı forumlar herkese. Neredeyse her gün tartışılan bu konu ile alakalı bir kaç şey söylemek istiyorum. Çözüm olduğuna inandığım bir fikri paylaşacağım sizlerle. Dikkat çekmesi amacı ile başlığı öyle koydum, yanlış anlaşılmaz umarım. Haklı olarak diyeceksiniz ki kardeşim manyak mısın bir sürü konu var neden tekrar açıyorsun. O konulara bir sürü mesaj yazdım, durum kısmına da bir çok post gönderdim ama kimse takmıyor. Yöneticilerle özel mesaj yolu ile görüşüyorum hala bir şey olmuyor.

Hal böyle olunca oylamaya sunmaya karar verdim. Yönetimin pek bir şey yaptığını sanmıyorum bu konu ile alakalı. Kendilerince haklı bile olabilirler çünkü milyarlarca bu tarzda konu var. Herkesin gözüne battığı için bir şeyler yapılması gerekiyor ama. Yeterli sayıda evet oyu toplanırsa olumlu yönde cevap alabiliriz diye düşünüyorum. Bir nevi imza toplamak gibi yani. Bu arada yanlış anlaşılmak istemem, iki taraflı düşünebiliyorum. İnsanlar sadece tek bir soru için siteye kayıt oluyor çoğu zaman. Aramadan etmeden direkt konu açıyorlar. Ancak kötü bir kirlilik oluşuyor.

Önerdiğim sistem basit. Bir iki tane sabit konu açmak. Bunu tek söyleyen ben değilim zaten. Forumlar araştırılır, zaten belli başlı fazla mesaj almış yararlı olabilecek öneri konuları var. Onlar alınır, sabit konuya arşiv olarak yerleştirilir. Onun dışında diğer gereksiz konular silinir. Yönetimin bunları yapacağına pek inanmıyorum ama illa forumda tanıdıkları, güvendikleri insanlar vardır. Zaten yaşça büyük, yıllardır burada olan insanlar var. Konu içine kısa yararlı bilgiler eklenebilir. Atıyorum sabit gitar başlığının içinde şöyle bir kısım olur "Metal çalmak için ; 0-1500 lira arası gitarlar, 1500-3000 arası gitarlar" ve bunlar iki üç ayda bir güncellenebilir. Onun dışında yine de sormak isteyen birileri olursa o başlığa sorar ve hala konu açmaya devam edenler olursa uyarı puanı alırlar. Açılan konu da çöpe gider. Cidden zaman geliyor ve açılan 5 konudan 3 tanesi ekipman önerisi oluyor. Bu olay hayata geçirilirse bence bir miktar düzen gelir.

Yukarıda da dediğim gibi, yönetimin ilgisini çekmek amacı ile bir anket oluşturmak istedim. Yorum atmak zorunda değilsiniz ama bir evet oyu bırakırsanız memnun olurum.
 
P0BkyN.jpg
 
O kadar koşullanmışım ki hayır'a basmamak için zor tuttum kendimi. =)

Turkrock'ı bir ülke sayalım. Bizler de vatandaşıyız Turkrock Cumhuriyeti'nin. Bir ülkenin anayasası(forum kuralları) eğer tüm vatandaşlarının katılımıyla ve katkısıyla hazırlanmamışsa uğraş dur sonra(güzeller güzeli ülkemiz gibi).

Bu yüzden bu tarz konuların tartışılması her zaman faydalıdır. Moderasyon destekli bir tartışma yürütülür ve aktif üyelerin de katkı yapacağı bir konu oluşturulabilirse müthiş faydalı olacağına inanıyorum.
 
Sürekli bu konuda başlıklar açıp her açılan tavsiye başlığına aynı şeyleri yazıp sabote ederek forumu kim kirletmiş oluyor bilemedim. :whistle:

Arama yaparak tam olarak o kişinin durumuna göre bir cevap bulmak öyle dediğiniz kadar kolay değil bence.

İnanılmaz derin müzikal tartışmalar yapacaksanız engelleyen yok. İki olay da aynı anda farklı başlıklarda yürüyebilir.
 
Herhalde insanlari kurallara uydurmak icin engeller ve bariyerler oren yegane toplumlardan biriyiz.. Trafikte hiz kesmektirmek icin kasis yapmanin degisik versiyonlari.. Ama hala trafik kurallari ihlalleri ve kazalarda ilk siradayiz. Fiziksel yaptirim bile engel olamiyor yani :) umarim uyari puani devreye girerse etkili olur..
 
Benim başka bir önerim var:
- Siteye yeni üye olan biri, başlık açacak olsun.
- Başlık açma butonuna bastığı anda, yaşı 13-23 arasında ise hemen bir popup: "Gitar/ampli mı alacaksın?"
- Vatandaş Hayır'a tıklarsa sorun yok. Evet'e tıklarsa yeni popup: " Bütçen ne kadar?"
- Sonra yeni popup: "Tarz ne? Metal mi çalacaksın?"
- Evet'e tıklarsa "Metallica tonu mu arıyorsun?"
- Hayır'a tıklarsa "Duman tonu mu arıyorsun?"
- Hayır'a tıklarsa etiketlere göre başlıklar listelensin. Evet'e tıklarsa o dakika banlansın filan.

Vatandaşa balık tutmayı öğretmeyin. Balığı pişirin, ayıklayın, yedirin. Başka türlü olmaz.
 
Benim başka bir önerim var:
- Siteye yeni üye olan biri, başlık açacak olsun.
- Başlık açma butonuna bastığı anda, yaşı 13-23 arasında ise hemen bir popup: "Gitar/ampli mı alacaksın?"
- Vatandaş Hayır'a tıklarsa sorun yok. Evet'e tıklarsa yeni popup: " Bütçen ne kadar?"
- Sonra yeni popup: "Tarz ne? Metal mi çalacaksın?"
- Evet'e tıklarsa "Metallica tonu mu arıyorsun?"
- Hayır'a tıklarsa "Duman tonu mu arıyorsun?"
- Hayır'a tıklarsa etiketlere göre başlıklar listelensin. Evet'e tıklarsa o dakika banlansın filan.

Vatandaşa balık tutmayı öğretmeyin. Balığı pişirin, ayıklayın, yedirin. Başka türlü olmaz.
Hocam güldürdün valla gece gece :D:D
 
sayın arkadaşım bahsettiğin olayı bende söylemiştim ama olmadı. yetkili kişilerin yani yöneticilerin el atması lazım yoksa burada 3268 tane evet çıksın yine bir şey olmaz. bu konuda iyi kötü onlarca kişinin eleştirmesine rağmen hiçbir şey olmaması yöneticilerin bu durumdan rahatsız olmadığını gösteriyor. örneğin bazı stüdyo sahiplerinin tek derdi para değildir, ergen grup dediğimiz amfinin sesini sona dayayıp akor basamayan elemanları kovar. bu yüzden tavırı, bilgisi ve ekipmanı şaşırtıcı şekilde birebir ve bir o kadar düşük olan saçma sapan stüdyolardan ayrılır. şu an ki yöneticilerin, aman forum iyi olsun kaliteli başlıklar açılsın diye bir derdi yok.
 
Eskiden forumda dış kaynaklı rock, etkinlikler, Türkçe rock vs başlıklarda bir dünya laf dönerdi.. Üyeler kendi konserlerini yazardı, ya da gidilen bir grubun konser performansı yorumlanırdı.. Yerli yabancı grupların albümleri kritik edilirdi filan.. Son bir kaç yıldır olay daha çok alım satım ve tavsiye üzerine yoğunlaşmış durumda.. Bilgi paylaşımı kişinin 10 dakika google'da araştırıp, çözebileceği, ya da bir müzik mağazasına gidip deneyimleyerek halledeceği basit mevzular üzerine kaydı..

Mesela benim çok sevdiğim bir Satriani parçası için ton arayışımda 80'lerde üretilen ve artık üretilmeyen bir pedalın Satriani'nin setup'ında hala var olduğunu buradan öğrendim, adam sadece o şarkı için pedal stoklamış.. Veya gitarının bir renginin sebebini, ilki kadar önemli değilse de adamın kafasının çalışma şekline dair bilgidir bu da..

Eskiden burada vokalistlerin seslerinin kıyaslamasını yapardık, şimdilerde H.C.Ö. virtüöz müdür değil midir tartışması oluyor maalesef ve bilgili 2 eski üye uyduruk bir tartışmada banlanıyor.. Tremolo bloğunun veya üst eşiğin pirinç mi, kemik mi veya hangi malzemeden üretilmiş ile modlanmasının tona etkisini Türkçe olarak alabileceğin bir yer burası ama x liram var, ne alayımdan mütevellit konular açılıyor ekseri.. Luthier'i de üye buraya, pedal üreteni de, amfinin, gitarın kralını denemişi de, gayet gayet gayet iyi müzisyeni de.. Yani adamlar her soruya da cevap veriyor, nimet esasında burası, ben zevkle üyeliğimi sürdürüyorum..

Yeni üyelere lafım yok, makul tabi başlık açarak soru sormaları, ana sayfayı ilk gördüğünde işleyişin böyle olduğunu gösteren başlıklar dolu, zaten böyle yeni üye kazanırsın.. 17-18 yaşındaki müziğe alaka duyan kaç kişinin modlarla, armoni, spesifik bilgi ile direkt işi olur.. Ama bana ve benim gibi nitelikli bilgi ağırlıklı başlıkları daha çok görmek isteyenlere sıkıcı geliyor, ne çalacağını bile doğru düzgün bilmeden 5000 liraya hangi gitarı alayım tarzı başlıklar.. Böyle başlıkların çokca açılması yüzünden belki okumak isteyeceğim başlıkları gözden kaçırıyorum.. Bu nedenle derli toplu bir veya bir kaç tavsiye başlığına ""her zaman"" tarafım..

Şimdi çok basit bir mantık yürütelim.. Böyle bir siteyi yönetmenin, site sebebiyle olabilecek hukuki yaptırımların stresini ve site maliyetlerini yüklenmenin sebebi sadece hobi değildir zannımca.. Gelir iyi kötü bekleniyordur.. 10.000 Tl fiyatlı ( değerli) bir gitar satan mağaza ayda kaç gitar satar, 500 liralık (ucuz) gitar satan mağaza kaç gitar satar, ve iki mağazaya ayrı ayrı günde kaç kişi girer.. Site için esas unsur siteye, başlıklara giriş sayısı (ziyaret).. Bu durumda genç nesilde hareket alım-satımda ve basit tavsiye başlıklarında, yeni üye de diğer üyeleri çekiyor, ben belki 10-15 kişiyi foruma üye yapmışımdır.. Zaten cebinde gerektiği zaman açıp bilgili gözükeceği Google Larousse olan hazırcı kardeşlerimiz nitelikli (değerli) bilgileri barındıran başlıkları okuyup, bu bilgileri beyinde taşıma zahmetine girmek yerine, elbette sohbetin geyik kıvamında döndüğü (ucuz) başlıklara yöneliyor.. O başlıkları sınırlarsak, üye ve ziyaretçi sayımız düşebilir.. Site hareketliliğini, zamanla popülerliğini kaybedebilir, haliyle gelirler düşebilir.. Tabi bu bir teori..

Ayrıca lütfen kime göre değerli, kime göre ucuz polemiğine girmeyelim.. Ne demek istediğimi anlamayan şahsıma cevap yazmasın, öyle karışık şeyler yazmadım.. Artık çok da dert etmiyorum zaten, yıllardır söylüyoruz bunu, beğenmeyen başka mecralar arasın kendine denirse de gayet normaldir.. Burası üyelerinin isteğine göre hareket edilmesi gereken bir yer değil.. Olsa iyi olur ama demokrasi her zaman en iyi çözüm değildir.. Ayrıca şahsım adına böyle bir forumun varlığını sürdürebilmesi için ne gibi yöntemler izlenmeli bilmiyorum, o yüzden bu konuda akıl verecek merci değilim.. Yazdıklarım akla yatkınsa neden olmasın babındadır..
 
Geri
Üst