23/14 Kemiklere Et Giydirilmesi

Yaw arkadaşım boş konuşma istersen. Tamam özür dilerim o sözüm için ben aptalım sen akıllısın ok? Peki o cümleden başka nasıl anlam çıkarabilirim lütfen açıklar mısın merak ettim. Sen söyle de bilelim Haydi 5 dk mühlet sana kaçmak da yok öyle görmemiş numarası yapıp. :)
 
Benim asıl amacım belki o zaman insanlar içinde kemik olduğunu bilmiyo olabilirlerdi. Kur'anı okuyup öğrenme olasılığından bahsettim. Sadece bi olasılık büyüdü de büyüdü. Belki olasılık ihtimalı cok düşük olabilir ama somuçta olasılık...

Bu arada ben neden kaçamak yapıyım ki? Beni tam olarak tanıyomusun ki? Ben neden görmemiş numarası yapayım. Elbetteki başka işlerim var mesaj gec gelmiş olabilir.
 
psychedelic_starship demiş ki:
Bu neydi şimdi? Bir şey esti geçti ama bende pek bir etki bırakmadı desem yeridir. :)
cesareborgia hile yapıyorsun arkadaşım olmaz öyle. :) İnsan beyninin sınırını ben daha önceki tartışmalarda evrenin sonlu olabileceğini iddia ettiğin için söylemiştim. Şimdi noldu böyle bu düşünceyi yüklenip bilimi bu düşünce ile eleştirmeye giriştin. Kavramlar karışıyor mutlaklık, mükemmellik, sınırsızlık, sonsuzluk, insanın sınırı ooof off olmuyor yine olmuyor. Gülme cesareborgia gülme ben de sana gülerim ayıp ediyorsun bu kavramları bu şekliyle konuşmamıştık. Neyi kıstas alacaz bilim gerçeklik değildir diyerek? Hayali kurguları mı, masalları ve mitolojileri mi? Onca yazıyı ne için yazdın ki sen? Bilimi haksız bulup gerçek değil diyerek gerçekliğinden çıkardığında yerine ne koyacaksın Din i mi? Onun somut ispatı hiç yok ee? Birtakım anlatılar ve mitolojik efssanelerle karşılaştırıldığında göğe yükselmiş ölümsüzden çok daha gerçektir Einstein ın ve Newtonb un ilkeleri somut etkide bulunabilirler insanı uzayın derinliklerine götürebilirler. Diğeri ise sadece hayalidir. Arada fark var. Her şeyi bilemeyiz demek bilimin ilkelerinin yerine ne oılduğu bilinmeyen masalsı varlıkların her türlü yoruma açık saptırmalarına inanmamızı gerektirmez orada duralım.

Evrenin sonlu olup olmadığıyla ilgili tartışmalarımızdan esinlenmedim.İnsan beyninin yetersizliği konusunda biryerlerden esinlenmem gerekmiyor aslında çünkü karşımdaki monitör kadar gerçek bu durum :D
Tanrının varlığı tartışmalarında insanın aklının sınırlarından bahsetmiştin sanırım.Ama evrenle ilgili yazılarında hatırlamıyorum insan beyninin sınırları mevzusunu :D Çöp kutusuna atılan yazıda olabilir ama :D

Benim anlatmak istediğim bilimsel verileri tanrılaştırmanın abesliğiydi.Elbette bilimsel veriler ortaya konulacaktır ama bu veriler ölmez doğruluklar üretmezler.Newton un fiziği Einsteine kadar gerçeğe yakındı.Einsteinin fikirlerininde ne kadar gerçeğe yakın olduğunu bilmiyoruz.O halde bilimsel verilerle tüm metafizik olgulara yanlıştır diyemeyiz.Bilimsel verilerle bazı metafik olguların olmadığını düşünebiliyoruz.Ancak Tanrı ve onun peygamberleri konusundaki metafiziksel inancın doğruluğunu sınırlı aklımızın ürettiği bilimsel verilerle sınayamayız.
Bu bilimsel değil o yüzden gerçek değildir demek büyük konuşmaktır bence.
 
psychedelic_starship demiş ki:
crnky demiş ki:
Ayrıca starship, ben yazdığımı bilim olarak sunmadım. Yazdığım fantazi de değildi. Fakat sen benimkilere fantazi diyebildiğine göre sen kendi fantazilerini yazmışsın. Alıntı yapıp da dalga geçtiğin kişinin demek istediğiyle de alakan yok bir kere. O Slaytanic'in uslubunun yanlış olduğunu iddia etmiş. Sen sanki benimle aynı fikirdeymiş gibi onu da suçlamışsın. Kimse sizin fikirlerinizi benimsemek zorunda değil. Benimsemediği için de onları suçlayamazsınız.

O zaman ne diye savunuyorsun? Benim için temeli olmayan şey fantazidir. Bilimsel değil söylediğim diyorsun,dinle de bu şekilde yorumlanmamalı gerekl yok diyorsun hiç biri değilse ne o zaman fantazi değilde. Anladık inançlısın her ayet geçen yere bir yorumda bulunup din i ayeti anladığını bizim anlamadığımızı ima edeceksin o belli. Ama ben de ne yapayım kemiğin üzerinde et var diye kemiğe et giydirdik bak işte bilim de bunu diyor demek ki din bilimsel olarak da ispatlandı diyen şarlatanca açıklamanın bilimsel olmadığını söylerim ve bu esnada bu durum din e aykırı ise bunu da umursamam çünkü bilim devletten daha laiktir. Bu mantıkla zaten insanın önce iskeleti oluşur ama öyle hiç değildir. E tabi mezara bakıp kemiği gören de kemiklerden et çıkarılmış anlar, kim bilir kime giydirilmiştir. Ortada fikir yok ki bu arada? Yani hangi fikrimizi benimsemenizi istedik? Sadece bilimi Din e alet edemezsiniz yok öyle bir şey diyoruz fikrimize katılmayacaksın diye biyolojiyi yeni baştan mı yazacaz kemiğe et giydirilmiş, ete deri dikilmiş, deri tüylerle süslenmiştir güzel görünmesi için diye. Ne saçma. Ben olguları karıştıranların karıştırdığını söylerim başka bir şey umurumda değil. Hem öyle hem böyle belki o doğru belki bu diye işe geldiği gibi gerçeklik anlayışı olmaz. Bilim somuttur felsefe ile ispatlanıp çürtütülemez mistik de değildir hayaletlere dayanmaz. Kimsenin bir şeye bir şey giydirdiği yok. Bir şey elbetteki bir diğer şeyin yanında üstünde altında olmak zorundadır. Deri kemiğin üstünde demek birinin (hayali dev mimar, biyolog, matematikçi, mühendis) kemiğe et giydirdiği anlamını taşımaz bu anthropocentric (insan yaşamına ilişkin, insan merkezci) bakış ile doğa açıklanamaz kaç defa söyleyecez. Bilim nötr dür ogulardan bahseder. Olguları planlayan sözde varlıkları tanımlama aracı değildir. İster inanın ister inanmayın.
Starship ben siz anlamıyorsunuz ben anlıyorum gibi bir şeyi ima etmedim. Neden böyle bir şey yapayım? söylediğim islama dair bir şeydir.Benim yorumum bir kere sana değildi ki? İlk başta sadece başlığı açanaydı. Şimdi söylediklerimi alakasız yerlerden eleştirince size de cevap yazar buldum kendimi...
söylediğim islama dair bir şeydir.Sen islamı bilim olarak kabul etmiyorsun en nihayetinde. Ben görüşümü belirttim. Pozitif bilime ait bir bilgiye dayanmıyor çünkü alakası yok zaten o alanla... Söylediğim Kur'an'dan yorum ve görüşümdü. Bunda da dayanağım Kur'An'ın genel olarak anlam ve sözüydü. Sonuc olarak Kur'an'Dan bir ayet de verilmiş başlıkta ve ben bunun fen bilimleriyle alakasız olduğunu düşünüyorsam, bunu tabii ki somut verilere dayanan bilimsel dayanakla açıklamayacağım.
Kimse fikirlerinizi benimsemek zorunda değil, diyorsam da bu beni zorladığınızı kastettiğim anlamına gelmez. Kimse sizin fikirlerinizi benimsemiyor diye bu şekilde suçlayıcı tavır alamazsınız. Söylediklerime inanmıyor ve üzerinde düşünmüyor olsam niye savunayım? ANLATMAK İSTEDİÐİM BU OLDUÐU HALDE ALAKASIZ NERELERE GETİRMİŞSİN. Sonra ben hem öyle hem böyle diye bir şey demedim ki. Bu veya bu manaya gelebilir dedim. Sonucta islamda bu tür hükümler birçok manaya gelebileceği gibi, farklı manalarda olduğuna dair görüşler olabilir, çünkü ayetin geliş şekli zaten bir kesinlik gerektirmez.
Ayrıca Allah kemiğin üzerine et giydirdik de diyebilir başka şekilde de söylebilir sonuc olarak anlatmak istediği vücudun bir bölümünün içinde bulunduğu durumdur. Bu durumun neden söylendiği konusunda yorum yaptım ben. Ve başlığı açan arkadaş gibi, bu ayetin bilimsel bir gerçeğe falan işaret etmediğini yalnızca o durumla tefekkür örneği verdiğini söyledim.

Ayrıca bilim somuttur felsefeyle çürütülmez demişsin. İyi de felsefeyle hangi bilimsel gerçeği çürütmüşüm? Kur'an'da bu ayetin amacı budur deyince bilimle ne alaka kuruyorsun. Somut bir bilimsel veriye dair olumlu veya olumsuz bir şey yazmadım ben. Ortada fikir yokmuşmuş. Nasıl yok? Ayetin amacı hakkında fikrimi belirtmişim, alakasız yerlere çekiyorsun. Bir de bu fikrimden dolayı sanki kötü niyet varmış gibi arkasında suçluyorsun. (yani suçlayan arkadaşı tebrik ediyorsun) Yani ben ne demişim senin dediklerinle alakalı? Bir oku yazdıklarımı istersen öyle cevap yaz. Benim somut bir bilimsel veriyle ilgili tek bir kelimem cümlem yoktu. Başlığı açan arkadaşa, bu ayet bilimsel amaç gütmemiştir, yalnızca tefekküre dair bir ayettr bence demiştim ki bu bir görüştür.
İkimize de faydasız olan bir tartışmayı sırf islama olan antipatinden dolayı sürdürüyorsun, çünkü eleştirdiğin şeylerin hiçbiri benim davranış biçimime dair değil. Neden bunu yaptığını anlamıyorum ayrıca...
 
psychedelic_starship demiş ki:
oooff abi insanı çileden çıkarırsınız. Ne olasılığı? Kendi dediğine demedim diyip gene aynı şeyi söylüyorsun uğraşamam senle afazi var sanırım. Vazgeçtim.

Bişey söyliyim; asıl insanı çileden cıkaran sensin. Neden yanliş anlıyosun beni ya neden? Üstüne bide neden bana sende afazi var diyosun. Ben başından beri zaten bunu söylemeye calısıyorum!

Sen benim "Kur'an olmasa derinin altındaki kemik bilinmez" dediğimi iddia ediyorsun. Bense demedim diyorum ne dediğimi açıklıyorum. Sen yine demedim diyip gene aynı şeyi söylediğimi iddia ediyosun.

Valla garip adamsın diyecek bişey bulamıyorum pes!
 
Re: slm

psychedelic_starship demiş ki:
outcry demiş ki:
Slaytanic demiş ki:
hemen buldunuz bir kılıf. kemiğe et giydirilmesi ile oradaki uyumun güzelliğinin ne alakası olabilir.

bir görüşü bağnazca haklı çıkarmak için ortaya atılan tamamen zorlama yorumlar bunlar.

bu sunulan şey bir görüş ise senin buna yaklaşımında bu görüşün tersini destekleyen aşağılayan bir görüştür. sinirle aşağılayıcı sözlerle bir şeyin olmadıgını ya da kendi görüşünün haklı oldugunu ispatlayamazsın.zaten bu bir ispat konusu da değildir..insan olmak. içinde saygıyı ve hoşgörüyü barındıran b ikavramdır.size ve fikirlerinize uygun olmayan bir durum var ise bunu daha insancıl modern ve geri düşünce biçimi ile cevaplandırmak yanlıştır.. iyi kalın

Ne dedin sen şimdi? Arkadaş doğru söylemiş aynen katılıyorum. Mal mıyız biz siz ne zannediyorsunuz ki kendinizi? Oldu fikir veya bilim diye sunun her fantazinizi oh ne ala. Bir de bu çıktı Kur'an bitti sıra bilimsel teorileri yanlış yorumlayıp bilimi suistimal etmeye daraltıp amacından tamamen saptırmaya geldi. Kemilklere et giydirilmiş miş. Hangi konuda uzman olduğunu biliyoruz yukarıdaki kişinin kavramları belli yerlere ve tarikatlara yönlendiren garip internet bilgi korsanlarından birisidir kendileri de sitesinden anlamak zor değil bunu. Bunun fikir ve düşünce ile bir ilgisi yok, kimsenin kemiğe et giydirdiği de yok. Saçmasapan açıklamalar yapıp altına da "aha bakınız neymiş demek ki kemiğe et giydirilmiş, big bang varmış aha evreka evreka demek ki neymiş, evren yoktan yaratılmış" gibisinden bilimsel teorileri ayetleri saptırmadaki hilekarlığı ve laf cambazlığını aşar şekilde yorumlamaya kalkışırsanız tabii ki karşı çıkılacaktır. Mesajın sonuna iyi kalın gibisinden iyiniyet mesajları yazarak da niyetini gizleyemezsiniz. Üstelik bilimsel konuşan bizim gibiler iki de bir her yere ayet sokan sizin gibi sarıklılardan Modernlik dersi almaya kalkışırsak modernliğin anlamı tersine döner. (Ayrıca "insancıl modern ve gerici düşünce biçimi" sizin absürd kavramınız olsa gerektir şaşırtıcı değil o da ne garip bir şey öyle. Evet araya ve bağlacı koyduğunuz gibi insancıllık , modernlik gericilik ise doğru size göre biz gericiyiz ilerici olan şeriatdır size göre. Tamam kalsın şeriat ilericilikse ben radikal gericiyim. Kendi kendinizi ne de güzel deşifre ediyorsunuz Allah söyletiyor herhalde :) )

ben ne namaz kılarım ne dua ederim içki içer death metal çalarım zinadan çekinmem,bu beni şeriatçı yapmaz...iyi niyetle yaklaşmak denir..insancıl bişey yani.anlatabildimmi..savunma mekanizması kimin üstün bak nasıl lafı çat diye koydum yapıştırdım elemana yarışı değildir...bu önyargınızıda görmezden geliyorum..iyi kalın.
 
Dark_Fate nickli arkadaş yazdıklarınla avatarın ne kadar uyuşuyor? Belli ki sözlerini okumuyorsun. Sana king diamond'ın house of god albümünü tavsiye ediyorum. Bu tarz konularda tartışmaya girmeden önce varlığınla tezatlara düşme bence. Konu hakkında yazılması gerekenlerin yazıldığını düşündüğüm için başka birşey eklemiyorum. Yazıdğım durum dikkatimi çekti sadece.
 
Irrlicht demiş ki:
Dark_Fate nickli arkadaş yazdıklarınla avatarın ne kadar uyuşuyor? Belli ki sözlerini okumuyorsun. Sana king diamond'ın house of god albümünü tavsiye ediyorum. Bu tarz konularda tartışmaya girmeden önce varlığınla tezatlara düşme bence. Konu hakkında yazılması gerekenlerin yazıldığını düşündüğüm için başka birşey eklemiyorum. Yazıdğım durum dikkatimi çekti sadece.

Ben house of god albumunu belki bin kez dinlemişimdir.Hele hele the trees have eyes sarkısını....Kasetini aldığımda walkmen'e pil dayanmazdı. Cok mu ilginç? Neden uyuşmasın ki? Evet sözlerini okuyorum ama fazla dikkate almıyorum. Ayrıca sözlerle ne alakası var? Onun sözlerini dinliyorum diye onun sözlerine benimde mi uymam gerekiyor? Ben genelde daha cok müziğe bakarım zaten.

Bu arada mod arkadaşın yazdığını yeni gördüm. Evet yani müzikle ne alakası var. King diamond dinleyen adam inançlı bir insan olamaz mı? Müzikle din apayrı şeyler. Vay anasını "king diamond dinleyen adam müslüman olmaz"...satanist, ateist mi olacak illa nasıl bi mantık anlıyamıyorum yav!!!
 
Sayın mod. sizde tahmin ediyorsunuzdur ki konu hakkındaki düşüncelerimi yazmam üyeliğimin iptaline ve konunun fazlasıyla karışmasına sebep olacak. Elimden geldiği kadar ortalığı karıştırmamaya çalıştım. Avatar konusuna gelecek olursak, bu en başta benim fan duyarlılığımla alakalı. Ondan sonra da olaydaki tezattan bahsettim. Kimse birşeyi dinliyor diye o düşünceyi benimsemek durumunda değil tabii. Ama bir insan birşeyi savunup, kendi gibi düşünen insanlara aptal,hastalıklı diyen bir grubu dinliyorsa kendini komik duruma düşürmez mi? Ayrıca yazdığımın başka konularda (bunda müziğin çok alakalı olmadığı gibi) yeri değilken dinden bahsedilmesinden çok daha aykırı olduğunu düşünmüyorum. Bunları yazdım ki tartışma daha fazla uzamasın.
 
Sayın Irrlicht, daha önce konuştuğumuz Thrashfire ve benzeri konulardan da hatırladıklarımla diyebilirim ki demek istediğinizi gayet iyi anladım. Ancak siz de bilirsiniz ki üyeliğinizin iptali hiç de isteyeceğim bir durum değildir. Bununla beraber yazdıklarımı ve size karşı yapmış olduğum çıkışı böyle değil de, Muta efsanesinde şahs-ı şahanelerini kaale aldığınız ölçüde kaale almanızı dilerdim. Pek yakıştıramadım size bunu.

Konunun daha fazla uzamaması dileğiyle...
 
Geri
Üst