Ses Örnekleri: Boss GT8 // POD XT Live // Vox Tonelab vs...

bendemi bir gariplik var yoksa kulaklarım uykunun etkisi ile benimi yanıltıyor? tonelab diger ikisinden daha sıcak geldi bana.. bence vox bitirmiş bu pedalla olayı beyler..
 
dreamkiller demiş ki:
bendemi bir gariplik var yoksa kulaklarım uykunun etkisi ile benimi yanıltıyor? tonelab diger ikisinden daha sıcak geldi bana.. bence vox bitirmiş bu pedalla olayı beyler..

tonelab doğru ayarlar yapıldığında gayet sıcak tonlar alınabilen bir pedal. bence yanılmıyorsun.
 
Sadece GT-8 ve Pod örneklerine özellikle baktım. GT-8 benim kulağıma açık ara daha iyi geldi. Sinek vızıltısından ne derece uzak benim için o derece daha iyi. Bossgtcentrall'da da her iki alete sahip olanlar amfi modellemelerinin GT-8 de daha iyi, kabin modellemelerinin Pod da daha iyi olduğunu belirtmişler. Ama bu örneklerden sonra, GT-8'in cidden benim açımdan iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum.
 
elbetteki iki üç kayıtla anlaşılmaz.... alıp deniceksin.. hatta denemekte deil .. 1 ay boyunca kullancan bi lezzeti neymiş iyice anlıcan fln....

lakin bende bu ses örneklerinde itinayla gt-8 ve pod u karşılaştırdım... chromatickey e katılıyorum gt-8 daha bi olgun tok geliyo pod biraz daha cızır cızır... dediği gibi .. sinek vızıltısından ne derece uzak o derece iyi
 
Pod Xt ile daha fazla kayıt isterseniz, kaydettiğim şarkıları imzamdaki linklerden indirebilirsiniz.

Ne olursa olsun, Pod yeter bana...
 
Tabi burda bu processorlerin arasından seçim yapıcak olan arkadaşlara bir kaç hatırlatmada bulunayım.

Öncelikle sizin bu pedalı nerede kullanıcağınız önemli, direk PA'mı, ses kartı+monitör kabin olarak mı, bir amfiyle birlikte mi, kabin simülatörü ile farklı şekillerde mi falan filan diye.

İçlerinden en zahmetsizi, kullanıcı dostu, biraz daha bu tür olaylara yeni başlamış kişilerin anlayabileceği şekilde tasarlanmış olanı POD'dur.Çoğu yerde hemen hemen çok kasmadan aynı sesi alırsınız, pcye ses kartı olara tanıtabilir artı bir ses kartı almadan güzel kayıtlar yapabilirsiniz, fazla üzerinde kafa yormadan da internet sitesinden hemen hemen her türlü patch bulabilirsiniz..

Tabi birde eksileri var mesala Whammy olmaması, dual ampli modu olmaması synth'lerin pek iyi olmaması bildiğim kadarıyla reverse delayde yok sanırım varsa biri düzeltsin beni bu tür şeyler...


Ama siz bi belli bi deneyime gelmiş iseniz ve yinede Boss GT-8 kullanıcam çünki onun seslerini sevdim derseniz ilk başta aleti ister GT-8 Master programı ve midi ara bağlantısı ile veyada aletin kendi üzerinden yalayıp yutmuş olmanız lazım bunun içinde belli bir süre lazım.Bunun dışında hadi bakalım bi kayıt yapıyım diyerekten pc'ye dalamazsınız çünki analoğa en yakın sesi verebilmesinin bir nedeni kabin simülatörlerine çok yüklenilmemiş daha doğrusu mix özelliğinin çok arttırılmamış olmasıdır.Yani frekans aralığınız oldukça geniş olduğundan bunu iyi bir şekilde kullanabilirseniz çok iyi bir kayıt veya duyum , aynı şekilde tam tersi bir durumda bu sizin tamamen olumsuz olarak leyhinize de dönebilir.Benim tavsiyem kayıtlarda Ultra-G kullanmanız veya PA canlı sistemlerde, böylelikle Ultra-G olmadan amfiye girerek aldığınız sesi PA sistemde de alabilirsiniz.

Bunun dışında iyi bir ses kartı ister iyi bir kablo ister stereo kullanımda çok daha iyi performans verir effektleri ile her türlü sesi verebileceğiniz gibi amfi modellemeriyle çok iyi Shared ve blues tonlarıda almak mümkün.Bu konuda POD biraz daha sert karakteristikte kalıyor.Tabi bu önceki şehir efsanelerini hatırlatmasın size Boss'un drive'ı az falan diye =) Yok öyle birşey bana 100'de bile çoğu amfi modellemesinde High Gain seçeneğinde fazla bile gelebiliyorken birde 100+20 yani 120'ye kadar hem amfinin turbo gaini bulunmakta + bide amfiyi boostlayabiliryorsunuz önüne koyacağınız stompboxlardan Booster veya TubeScreamer 808'i seçerek.Bunun dışında sağ kanala ayrı sol kanala ayrı ayarlarda ayrı amfi modellemeleri vermekte mümkün...


Dediğim gibi rahatlık konfor evrensellik biraz daha sert bişeyler arıyorsanız pod,
Bütçem fena değil zamanımda var, yaparım bi kabin simülatörü bi amfi bi midi bağlantısı bi ses kartı falan kendime has bir ton bulmak için diyorsanız buyrun Gt8.


İki processor içinde söleyebileceklerim tek bir düğme haraketiyle bir tonu vezirde edebilirsiniz rezilde edebilirsiniz.Aynı şekilde EQ kullanmayı bilmiyorsanız suçu ses sistemine veya processore atabileceğiniz patlama sesleride duyabilirsiniz.
 
ben sahnede kullanmak için arıyorum... hatta amfi kullanmadan dorudan sisteme giriş yaparak fln... hard rock, metal sololarında.... hatta hani çok hızlı abouuww herif naaptı dedirticek ama melodik olarak herangi bi değer bulundurmayan sololarda fln kullanıcam.... sert tonlar istiyorum....

walla zaman sorun değil uğraşım öğrenicem artık orda gt-8 çok bi caydırıcı gelmiyor... çok uraştırıcak ama sorun değil çabalarız işte ....

bide şu varki boss 445$ ve burda 600 ytl ye bulunabiliyo çok az kullanılmış ikinci eller... lakin pod xt 300$olmasına karşın burda 1000ytl ye bulunuyo... nedir bu revamı... bide sahnede mecbur pod xt live fln almak lazım pod seçilcekse.. o da 400$dı ..burda ne kadar bilmiyorum.... yani bide işin yenilen kazık kısmı var içe sinmeyen...

böyle bi durumda bana ne önerirsiniz?

bu arada _DreamofStyks_ sen çok ulvi bi adammışsın :D ... uzun uzun yazmışsın çok saol valla
 
Serkan Korkmaz - Dream Machine şarkısının en sonunda Noter belgeleri, katıldığım yarışma finallerinin geçmesi sonucu dinletmek üzere yayınlayabiliyorum arkadaşlar ilk mesajda link verilmiştir isteyenler GT8 için dinleyebilirler.
 
Şarkı çok güzel lakin kısa olması üzdü. Merakla şarkının ileriki bölümlerinde ne var derken kesiliyor açıkçası. Bütünü dinleme arzusu içerisindeyim. Birde şarkının kayıt aşaması hakkında bizi bilgilendirirsen sevineceğiz. Hangi programlar, vst ler, plug in ler kullanılmıştır?

Tebrikler ve başarılar...
 
ben POD XT Live! kullanıcısıyım.Benim şimdiye kadarki tüm isteklerimi karşıladı bu alet,harmonizer dışında.Drive ve efekt kanalları yeterince güzel.birkaç örnekte benden olsun.Alttaki linkteki kayıtlardaki gitarları mixlenmedi.isteyen arkadaşlara bi fikir olabilir ;)

www.myspace.com/alicemyilmaz
 
Geri
Üst