Single H Setup

Merhabalar, yakin bir zamanda single nazgul pickup single bridge setup + killswitch modification yapacagim gitarima ancak bir sorum var. Neck pickup boslugunu kapatan plakalar var, onlarin yabanci isimleri nedir? Internette cok arasitmama ragmen bir bilgi bulamadim. Tesekkur ederim!
 
Şimdi fiyat ve isim/marka olayı kafanı meşgul etmesin ama, şöyle bir şeyler var:

Vintage Alvarez Dana Neck Pickup Cavity Cover used rare | eBay

"Pickup cavity cover" gibi bir arama yaptım, sonuç bu.

Çok özel istenen birşey yoksa, eğer ağaç isterseniz marangoza, plastik isterseniz pickguard yapanlara ya da reklamcılara kendiniz de yaptırabilirsiniz. Hatta ben yaptırsam vida deliği bile olmaz, direkt çift taraflı bant ile yapıştırırdım.

Reklamcılarda plexi kesiliyordu, mat ya da renklileri vardır belki. Hatta metal plaka bile kesilebilir. Ölçüleri verirsiniz, çok ucuza halledersiniz.


Edit: Eğer araştırıp okumak istersen yine Google'da "pickup cavity cover" diye aratabilirsin, yabancı forumlarda da konuşulmuş, hatta görsellerde bir iki plan bile gördüm. Umarım işine yararlar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
tesekkur ederim hocam, plastik istemiyorum mat kodlama metal istiyorum. tornaciya falan gidicem buyuk ihtimal sonunda... cavity cover yazinca genelde arka aksanlara ulasim kapagi cikiyor. pickup eklersek de pickguardlar cikiyor!
 
tesekkur ederim hocam, plastik istemiyorum mat kodlama metal istiyorum. tornaciya falan gidicem buyuk ihtimal sonunda... cavity cover yazinca genelde arka aksanlara ulasim kapagi cikiyor. pickup eklersek de pickguardlar cikiyor!

Doğrudur, yukarıdaki editte Google sonuçlarından bahsetmiştim. Forum sonuçlarında belki bir şeyler çıkabilir?

Çıkmazsa da sanayide falan halledilecek bir işe benziyor. Hani metal olmazsa da siyah mat plastik bir kapak iş görecektir.

Daha iyi bilen biri görürse o da yazar ama kendin yapacaksın sonunda gibi geliyor bana :)
 
74267


fırçalanmış aluminyum.

www.fretsonthenet.com, elemanın ismi Dave. marka model söylersin onda ölçü bulunur. parlak mı olacak, fırçalanmış mı olacak, satin mi olacak yapar istediğin gibi. görüldüğü üzere custom işleme de yapıyor.
 
:) başka seçenek yok gibi. keşke bu işlere ilgili tezgahı olan bir babayiğit çıksa da bizi uğraştırmasa.

ben bu işi yaptığımda dolar 4 lira değildi tabi.
 
sadece manyetik boşluğu dolacaksa plexi kesebilecek reklamcı ıvır zıvıra da ölçü ile başvurulabilir emm'nin dediği gibi. phil x mesela kafes yaptırmış telden içine oyuncak koymuş. doğrudan dokunacağın bir yer değilse, fabrika çıkış aluminyum olsun fln uğraşma bence. bende rr vardı bu yola gittim, rr olmasaydı gitarı killswitch için deldirmezdim zaten.

not da eklemek lazım: benim gitar rr1t, benim takip ettiğim kadarıyla baya bir el değiştirdi benden önce. ben ağzını yüzünü kaydırdım, özel olarak hatta modifiye için aldım.elinizdeki iyi bir gitarsa iyi düşünmeniz lazım, değilse ucuz çözümler iyidir. ben bu gitarı hayatta satmam mesela, başka birşey olsaydı reklamcıya kestirirdim bi kapak.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst