Demin roni'nin mesajini okuyunca idrak ettim. Produksiyon hakkinda hic bilgi vermemisim

Where Can I Go'yu Sonar3'de kayit ettim(24/44.1). Ses Karti MOTU 828. Mikrofon Rode NT1, preampli MOTU'nun uzerinde. Gitarlar ritm; G&L Tele ve Gibson Les Paul, solo GnL. Keyboardlar; VSampler (sonarla geldi), acoustic gitar; ovation legend.
Once Tempoyu belirledikten sonra Sonara bir kanal acoustic gitar ve vokal girdim. Sonarda metronom olmadigi icin, bir drum loop koydum, metronom olarak

Davullari Acid'de elimdeki smart loops davul cd'sinden aldigim (yani legal

) looplarla yaptim, sonra bunu stereo wave file olarak Sonar'a transfer ettim. Uzerine basslari caldim. Baslarida genelde birkac mezur calip, groove clip'e cevirdim sonarda sonra copy-paste

Vokallerde sonitus fx suitin compressorlerini kullandim. Parcanin reverbi Lexicon Parthenon.
En son cikisa multiband compressor koydum.
Gitarlari POD II'den MOTU'ya direk girdim.
POD'daki effektleri kapamadim yani "wet" caldim, aslinda cok iyi bir sistem degil bu, cunku sonra degistiremiyor insan.
Sonarda'ki kanalllardaki EQ'yu basda, davulda be ritm guitarlarda kullandim. Vokali mumkun mertebe kuru birakmaya ozen gosterdim

Cruel'u Nashville'deyken kayida baslamistim. Gecenlerde uzerine gitar soloyu ekledim (eski soloyu cikardim). SB audigy kayit, 16 /44.1, mic pre Soundcraft spirit mikser, mikrofon Rode.
Buradaki mixde sesler "muddy", sanirim mp3'e cevirirken iyice bozuldu, bugun yeniden mixledim, tekrar mp3'e cekip yollayacagim. Orta seslerdeki bogulma azalacak, vokali de biraz arttirdim. Parcayi Cakewalk'da kayit etmistim, simdi Sonar'da duzeltiyorum