Burak Tülbentçi Müziği - Yeni Mixler

İlk besteni dinledim. Çok tatlı olmuş. Sıcak kanlı ve enrjisi yüksek. New York tarsı bir miks gibi duruyor ama kanımca biraz kuru bir kayıt. Hani "larger than life" unsuru vardır müzikte: onu yakalamak için sadece biraz reverb ile atmosferlendirmek yeterli sanırım.
Eline ağzına sağlık.
 
Burak vokaller, gitarlar dort dortluk. Yalniz hi-hat disinda zilleri hic duyamiyorum. mp3lestirmeden mi acaba? Senin miksajda onlari bu kadar geride birakacagini hic sanmam. Neyse CD cikinca alir gercegini dinleriz :D

Hi-hat'ler 16'lik vuruslara gectiginde (Took your pictures out, laid them on the bed...) her mezurun 3. vurusunda hi-hat'lere bir vurgu vermissin. Fakat bu vurgunun geldigi sample hi-hat'lerle ayni yere pan edilmemis gibi. Hi-hat snare ile birlikte pan edilmis ama o vurgu geldigi zaman kucagima atliyor sanki.

Simdi kulaklikla bir kez daha dinledim hersey yerli yerinde, belki benim monitorlerin bir azizligidir bu.

So Cruel'in sozleri mukemmel. Alternative yapmak istemissin ama o ture yakismayacak kadar guzel olmus bence :D

**************

Mahcem... islerini ayarlar ayarlamaz gel hocam. Sam Adams'lar benden ;)
 
domokun demiş ki:
Mahcem... islerini ayarlar ayarlamaz gel hocam. Sam Adams'lar benden ;)

That's what I wanna hear, buddy, that's what I wanna hear :)

Zaten geldiğimde ilk iş WalMart'a gidip yeni bir buzdolabı alıp içini crate dolusu doldurduktan sonra Burak'ın eve getirip fişe takmak olacak. Hatta bunu biz oraya varmadan bir gün evvel yapmak lazım ki bir de soğumalarını beklemekle vakit kaybetmeyelim.

Burak da eşek değil ya, belediyeye önceden telefon edip kapının önüne bir skip çektirsin boşlar için :D
 
Freeware basliginda bahsettigim digitalfishphones pluginlerininden endorphin'i kullanarak, SoCruel'u maximize ettim ve yeniden mixledim.
Sanirim simdi cok daha guzel oldu :D

So Cruel
 
Sarkıyı acaip değiştirmiş, bende çok daha güzel duyuluyor :) Başta bas frekanslarda biraz fazla yogunluk ve seslerde distortion olmus gibime geldi- ki benim müzik seti bassları zayıf veriyor. Bir de vokal biraz daha önde olabilir zannımca tüm sarkı boyunca.

Bu plugine bayıldım ben de bu arada, adamakıllı kullanmaya vaktim olmadıysa da cok güzel bir şey :D
 
Abicim,

İlkini indirdim ve de hos guzel her zaman ki gibi. Yani cidden sadece sunu acik soyluyeyim senin kac senedir bildigim bir tarzin var. Iyi kotu ayri mevzuudur baskalari ile de, ama kesin olan daha (soz olmadan) bir iki saniyede DANK ediyor al bu Burak Tulbentci diye.

Tabi buradakiler bilmez o senin dort track'e 10 20 defa deneyip bir soloyu giremedigimi, hatirliyormusun?

Neyse haddim olmayarak iki sey. Birincisi clean to semi-overdriven rythm guitar ile alakali. Bas ritmik gidiyor hos! Ritmi de ayni ritmde tutunca fazla hoy hoy hoy olmus gibi geldi bana. Hani istedigin oysa elbette. Hasha yani. Vellakin bir de arkadaki ritim gitari biraz daha drive verip biraz daha cok hafif ama on plana alip ritmi telleri susturmadan (daha dogrusu ritim sonunda 1'i yada 5'i o akorun yani, susturmadan) yaparsan hani daha bir Van Halen durumlari ile karsi karsiya kalacaz guzel olacak gibi... Bir de 40. saniyede falan davul 1/16 mi 32 mi ne gidiyor, o biraz fazla batmis gibi geldi. (ama onemli degil cok yani)

İkinci olarak da gitar solosunda ''tone & formal execution'' falan gayet iyi. Bir tek olay ki bunu cidden ben de elime oturtmaya calisiyorum ve biliyorum zor bir hadise: Sanirim pena vuruslari cok ''scratchy''. Bundan kurtulmanin bir yolu tirmak. Ise yariyor ama surat gidiyor bu sefer. Ikinci yol ise, bir dusuk incelikte penaya gecmek. Hani bakarsan ve onemli bir husus dersen diye...

Herkese selamlar,

B
 
DrB dediklerini deneyecegim, en azindan ilerideki kayitlarda :D
Pena olarak Jim Dunlop Jazz 3 kullaniyorum, sanirim ondan, belki ilerde biraz daha ince ile calabilirim. Elle caldigimda direk aklim chicken pickin' olayina kayiyor o zamanda distorsiyon kullanamiyorum. Ender de olsa Les Paul'u aldiktan sonra ZZTop vari, seyler yapiyorum, o zaman penasiz olaylari da deniyorum. Ikinci parcada LP ile soloyu attim, sanirim tonunu begeneceksin daha koyu ve sustainli tele'ye gore :)
 
Bestenin yeni halini henüz indirdim....

Kutlarım sevgili Burak.

Bu ikinci mix tek kelime ile profesyonel işi olmuş.

Parça patlamış bu sefer. Geçen sefer yaptığım gibi, Dido' nun parçası ile bir mukayese yaptım. Volümler resmen ikisinde de aynı. Geçen seferkide, biliyorsun seninkinin seviyesi çok düşüktü. Bu sefer işlem tamam. Besteye zaten itirazım yoktu.

Tekrar kutlarım.

Önemli bir not

Vokal introsunu en az 20 kere dinledim.

Belki ben yanılıyorum. Ama, yanılmıyorsam, çok vahim bir hata var gibi.

Vokal introsunun, senin parçanda, kitaba göre 8 mezur olması gerekir. Ama, sayıyorum sayıyorum 8.5 mezur çıkıyor.

5 inci mezurda 1/4' lük bir es verdikten sonra "what can i do" ' ya giriyorsun. "what can i do" nun "do" sunu 6 ıncı mezurun birinci dörtlüğüne oturtmuşsun.

Sonra 6 ıncı mezurda 3/4 lük + 7 inci mezurda 2/4 lük bir süre kadar bekleyip "to get over you" ya giriyorsun.

İşte bana göre burada bir problem var gibi. Bence, bu hatanın sebebi
7 inci mezurda 2/4 lük bir süre kadar bekleyip "to get over you" ya girmen. Halbuki, hemen 7 inci mezurun başında "to get over you" ya girsen, bu hata ortadan kalkardı.

Çünkü, kulak 7 inci mezurda "to get over you" ya girmeni bekliyor. 8 inci mezurda da bridge olur. 9 da da A' ya girersin. Kitap öyle söylüyor çünkü...

Yanlış saymış ta olabilirim.

Bu konuda bir açıklama yazarsan çok sevinirim. Hasta oldum çünkü. Hiç olmazsa, hatalı isem nerede hata yaptığımı öğreneyim.

Sevgiler.
 
kazma demiş ki:
8 inci mezurda da bridge olur. 9 da da A' ya girersin. Kitap öyle söylüyor çünkü...
Sevgiler.

Hocam hangi kitaptan bahsediyorsun hemen gidip alayım..:p. Vallahi her şey girmesi gereken yerde girmiş bence. Belki orda daha fazla es verip bize bişey anlatmak istemiş nerden biliyorsun, sanat bu bellimi olur ;) :)
 
Kazma; giris zaten 8 mezur :)
Sarkiya 1. mezurda 1/8 esle giriyorum.
"what can i do" 1/4 esle, "to get over you" da 1/2 esle giriyor.
Sanirim senin canini sikan benimde ilk basta da degistirmeyi dusundugum sey. Sarkida nakaratlarda "to get over you" 1/4 esle giriyor ;)
Ama bilerek introda 1/4 es fazla yaparak to get over you biraktim. Klasik copy paste olaylari olmadigi belli olsun ve kulaga yeknesat gelmesin sarki boyunca diye :)
Lakin gerek nakaratlar ve gerekse de intro 8 mezur, kitaba uygun :)
A (verse) melodisi ise 9.mezurda giriyor.
Nakarat bolumunde saymak daha kolay arkada davul oldugu icin :)
 
playmaker demiş ki:
Kazma; giris zaten 8 mezur :)
Sarkida nakaratlarda "to get over you" 1/4 esle giriyor ;)
Ama bilerek introda 1/4 es fazla yaparak to get over you biraktim. Klasik copy paste olaylari olmadigi belli olsun ve kulaga yeknesat gelmesin sarki boyunca diye :)
Lakin gerek nakaratlar ve gerekse de intro 8 mezur, kitaba uygun :)
A (verse) melodisi ise 9.mezurda giriyor.
Nakarat bolumunde saymak daha kolay arkada davul oldugu icin :)

Çok teşekkürler sevgili Burak..

Ama bilerek introda 1/4 es fazla yaparak to get over you biraktim.

Gereken cevabı aldım.

Nakarat bolumunde saymak daha kolay arkada davul oldugu icin

Dediğin gibi yapmıştım bende.

Nakarat ta sayıyorumda neden introda sayamıyorum?

Bir de başlangıçta eksik ölçü ihtimaline karşı, parçanı 5 inci mezurdan itibaren sayıyordum.

5/4 ölçülük o vokal susması bende fazla bir bekleme varmış hissi uyandırmıştı...O duygu hala da var. Ama, yine de sen bilirsin.

Parçanı tekrar kutlarım.

Sevgiler.
 
hasicktear demiş ki:
Hocam hangi kitaptan bahsediyorsun hemen gidip alayım..

Hocan sana cevap versin sevgili evlâdım...:LOL:

Bak sayın playmaker ne demiş evlâdım? :LOL:

playmaker demiş ki:
Lakin gerek nakaratlar ve gerekse de intro 8 mezur, kitaba uygun

Kitapçının adresini herkes biliyor bir tek sen bilmiyorsun sevgili evlâdım.
:LOL:

hasicktear demiş ki:
Vallahi her şey girmesi gereken yerde girmiş bence.

Girrişlerin hoşuna gittiğine sevindim sevgili evlâdım.. :LOL::LOL:

Hoşçakal...

Not:
Bana Hocam dediğin için sana evlâdım demekte sakınca görmedim. Umarım kızmamışsındır.:LOL:
 
playmaker demiş ki:
kazma ikinci parca hakkindaki yorumlarini da bir musait zamanda yazarsan sevinirim.

Merhaba.

Doğrucu Davut olduğum artık biliniyor sevgili Burak.

İnan ki, besteni didik didik ettim. Hata bulamadım...Bazı arkadaşların buldukları eksikliklere de kesinlikle katılmıyorum. Seçenekler sonsuzdur çünkü. 100.000 lerce sound var, renk var. Sonu yok ki, bir beste ile oynamanın.

Besten, icra tekniklerin, enstrümanların ses renkleri, tınılar ve kayıt, tam bir profesyonel işi.

İntro ve A melodisinde ki armoni yapısının D - A bölümlerinin A majörlerinde, bas gitara C# çaldırmak herkesin harcı değil. Başta bir garip geldi bana. Kafamdan diğer notaları denedim. Uymadı. Nefis bir yaratıcılık. Parçaya çok değişik bir tat ve hava vermiş o minik C#...

Bu noktada bir tek tavsiyem olabilir. Belki teferruat ama, faydası olabilir.
Yanımda enstrüman yok, armonilerden tam emin değilim.
2 başlangıç mezurundan sonra, intro armonisi "D - A7 - D - A7 - D - A7 - D - A7"...
İşte burada, intronun 8 inci mezuru olan A7 majör yerine D majör de kalıp, çok daha kuvvetli bir bridge ile A melodisine geçiş, oradaki sallanma ve belirsizliği yok edip, A melodisinin girişini daha da patlatır gibime geliyor.

Yani, "D - A7 - D - A7 - D - A7 - D - D"...

Doruk daha iyi bilir, ama, 7 inci ve 8 inci mezurlarda D majörde 2 mezur kalmak, A melodisine geçiş için gerekli ortamı daha çok sağlar gibi. Sakın yanlış anlama. Bu hali de mükemmel. Ama, ben dayanamayıp maydanoz oluyorum işte...Kusura bakma.

A melodisinden B melodisine geçiş köprüsü harika olmuş. O geçiş, nakarat bölümünün patlamasına sebep olmuş. Çok profesyol bir iş yapmışsın nakarat bölümüne geçerken.

Bir bestede benim en nefret ettiğim nokta şudur: "A melodisinden sonra, eğer ben, B melodisini ya da nakaratı % 30 bile tahmin ediyorsam, o beste bana göre kötüdür.

Senin nakarat bölümünü % 1 bile tahmin edemedim. A melodisinden, birdenbire, bambaşka sürpriz bir nakarata geçişin mükemmel olmuş. İnsanı resmen sarsıyor...Kendisine getiriyor.

Seni can-ı gönülden kutlarım.

İnan, bizim İstanbul' da 100 lerce cıbıldak gurup var. 100 lerce de besteleri var.
Ama, bir tanesi senin bestene ve icra şekline % 10 yaklaşsın. Mümkünatı yok. Ondan sonra "beğenmedim" diye bana kızıyorlar. Adamlar okumadan alim gezmeden seyyah maaşallah.

Kişmbilir ne kadar emek verdişn bu çalışmalara.

Son olarak şunu eklemek isterim.

" Senin sesin Tom Petty ve benzerlerine 5 basar. "

Sonsuz başarılar dilerim.

Not:

"so cruel" i daha çok beğendim. Özellikle nakarat bölümü olayı bitirmiş, 12' den vurmuş.
 
Kazma, gunumu gun ettin :D
Bugun isde bayagi yogun ve bezdirici bir gun idi, bu komplimanlar cok iyi geldi acikcasi :)
Yarin da iki vardiya calistiktan sonra 4 gun tatile gidiyoruz esimle, moralim tam yerine gelecek.
Duzenleme ile ilgili onerini o zaman deneyecegim :)
Vakit ayirip boyle dikkatli dinledigin icin cok tesekkur ederim :)
 
playmaker demiş ki:
bu komplimanlar cok iyi geldi acikcasi :)
Vakit ayirip boyle dikkatli dinledigin icin cok tesekkur ederim :)

Sevgili Burak.

Besteni eleştirmeme izin verdiğin için, esas ben teşekkür ederim.

Ayrıca, kompliman değil söylediklerim. Söylediklerim gerçeklerden, müziğinden hissettiklerimden ve bilgim yettiğince yaptığım akademik bir analizden oluşuyor.

Sana iyi tatiller diliyorum....


Not:

Kendine iyi bak. Meşhur olmadan önce, tatildeyken sesine dikkat et...Dondurma yeme emi :)
 
Geri
Üst