Burak Tülbentçi Müziği - Yeni Mixler

slm where can i go adli parcayi dinledim gercekten coskusu cok guzel fakat benimde kucuk bir elestirim var solo gitarin tonlari sanki parcanin genel yapisina biraz ters dusmus yani biraz yapistirma olmus 6-7 kez dinledim yanlis bir yorum yapmamak icin sonunda sanirim soyle birsey diyebilirim senin sesine gore(ki cok yumusak ve hos) gitarin tonu ters dusmus yani fazla sert ve keskin olmus diyebilirim birde efektler biraz kapamis soloyu..
 
Where can i go çok güzel bir parçaymış, çok samimi, akıcı ifade ediyor kendini. soloda gitarın tonu şarkının yapısına ters düşmüş gibi görünse de benim sevdiğim sertlikte ben beğendim çok da ters düşmüş denemez.
greenday'in kullnadığı tonlara benziyor yapısı şarkının yanlış anlaşılmasın tabi bu, hiç bunun düşünülmüş olduğunu sanmıyorum.
so cruel'u da dinledim ama o parça da gerçekten çok güzel. ama sesleri temiz alamadım.vokaller kısık geldi bana. ama bütününde çok iyi parça bu da. tebrik ederim burak, sevgiler.
 
Sevgili Burak,
Where2 ve so cruel ı henüz indirdim ve dinleyebildim. Where2 yu ilk duyduğumda sesin (özellikle nakarattaki) bana uzun zamandır dinlemediğim Little Texas diye bir grubu hatırlattı. Çok iyi, tebrikler. Naçizane bir önerim olacak sadece (daha önce de yazanlar olmuş galiba) bana şarkıların gidişatı çok düz gibi geldi. Biraz daha inişli çıkışlı yapsan…Nefes alsa biraz daha şarkı. Mesela 2.09 daki 2.17 deki 2.26 daki 2.33… teki bası biraz daha öne çıkarabilirsin. Şimdi bi daha dinliyorum aslında yapmışsın ama sorun sanırım basın tonunda. Çok fazla mid. Mid frekansa çok yığılmış enstrumanlar. Karışıklığın sebebi sanırım bu. Daha tok sesli olsa, (where2 daki bas soundu daha iyi gider bence bu şarkıya) şarkıyı hem daha iyi toplayacak hem de gitarın frekansıyla çakışmayacak. Gitar daha temiz duyulacak. Şu davul geçişlerini nasıl da yerli yerinde kullanmışsın helal olsun. Kesinlikle şarkılar komple çok başarılı. Yapmayı isteyip de nasıl yapacağımı bilmediğim birçok şey var şarkılarda. Eline sağlık. Alkışlıyorum…
Metin
 
Cok sagolun elestiriler icin. So Cruel'u yeniden mixliyorum o yuzden :)
Bu arada Little Texas grubunu ben de cok severim What Might Have Been parcasi en favori sarkimdir.
3 sene Nashville'de yasayip muzik yaptigim icin vokallerde bayagi country stili oluyor :)
 
:) Playmaker cım bende cok tebrik ederim.Öncelikle parça çok güzel tarz günümüze tam anlamıyla uymasada birkaç küçük oynamayla bence felaket tutacak bir parça olabilir.Aradaki bazı gitarları beyenmedim,sound dada problemler var bir sefer evde dinledim fena degildi ancak arabada dinledigimde kulaga bazı problemler geliyor hatta yanımda kız arkadasım vardı onada dinlettim oda birşeyler eksik dedi bende aynı kanıdayım.Parça mükemmel olmasına karşın birşeyler ters gidiyor bence birsüre hiç dinleme ve sonra yeniden dinlediginde dahanasıl geliştirebilirim diye bak..Çok daha mükemmelleştirebilirsin bence.Bunun dışında vokal kaydında sanırım tam emindegilim belki genel olarak küçük bir odada kaydedilmiş hissi veriyor.sanki senin söyledigin odanın kapısından dinlermişim gibi ki yanlış olabilirim ama bence solistin veya enstrumanların açık havada duyuldugu gibi gelmesi gerekiyor parçalarda,sanırım eger kulandıysan reverbler biraz sıkı olmus.HErzamanki gibi bütün açıksözlülüğümle eleştirdim umarımkırılmazsın.Ayrıca beste cok süper sanki eskilerden bayagı ünlü bir grubun parçasını cover yapmışsın gibi geliyor insanın kulagına buda demekki cok cok ünlü olabilirsin bu parça ile, bilmiyorum beni nekadar ciddiye alırsın.Ama, nezaman bir sarkı duydugumda bu kesin cok tutucak dedigim de tuttu.Umarım bu devam eder..Görüşmek üzere tekrardan tebrik ederim.
 
Sevgili Burak.

Eleştirilere bakınca, bu mesajı yazmak geldi içimden.

Parçalarla fazla oynama derim. Eğer, çok inceden eleştirilirse, Beethoven' de bile kompozisyon hatası bulunabilir.

Beatles' ın antolojisi muhakkak vardır sende. Orada, bir çok parçanın gitarla çalınmış ilk halleri mevcut.

Beatles, bile fazla oynamamış parçalarıyla. İyi ya da kötü, o ilk hali devamlı korumuşlar.

Bence, CD' ni mümkün olduğu kadar çabuk, piyasaya sürmelisin. Gerçek tepkiyi halk verecektir. Biz burada müzisyen ve sanatçı olarak eleştiri yapıyoruz. O yüzden de bazen uçuyor ve her bocka maydanoz oluyoruz. İlk eleştirimde gerçekten parçan kayıt olarak kötü idi. Benim Mp3 çalardan çok kötü geliyordu ses. Ama, sonraki mikslerin harika. Mp3 çalardan harika patlıyor o güzel bestelerin..

Sen işi bitirmişsin. İki ille imzamı atarım. Ama, halkın beğenisini bilemem.

Kendine güveniyorsan, herkesi dinle ama kimseyi pek fazla takma sevgili Burak.

Bu forumda John, George, Ayşe ya da Mehmet' ler yok. Halbuki, parçayı dinleyecek olan kişiler onlar. Foruma, bir iki istisna dışında, Türkiye' den katılan sanatçıların ise, amerikan kültürüne senin kadar vakıf olmalarına imkan yok. Şark kafasıyla batılıya gazel okumak gibi bir şey oluyor o zaman. En doğru karar, senin kararın bence.

Birçok grup var. Birinci albümlerinde hatta ikinci üçüncü albümlerinde bile başarıyı yakalayamamışlar. Ama, adamlar kendilerine güvendikleri için, bıkmadan denemişler. Sonunda başarmışlar.

Ama, gerçek eleştiriyi ve tepkiyi görmek istiyorsan, halkın önüne çıkmalısın. Buradaki 3-5 kişiyi bir noktaya kadar dinlerim, eleştirilerine saygı duyarım. Ama, hepsi o kadar...Sonra dinlemem. Kendi bildiğimi okurum. Millet devamlı tınılardan bahsediyor...Halbuki, olayın ruhu bestedir.

Senin besten ise çok güzel. Tınılar da güzel. Eeee...Daha ne o zaman? Kıl ararsam, çok kıl bulurum benim kedi de... :) Not: Bu son cümle bana aittir...:)

Bu açılardan dolayı, ben bestelerimi kimsenin beğenisine sunmuyorum. Sadece ve sadece çocuklara ve 14-18 yaş gurubu gençlere dinletiyorum. Çünkü, onlar saftır. Ön yargılı değillerdir. Parça gencin kulağına hoş geliyorsa, işlem tamamdır. Bu taktiği şu anda Amerika' da yaşayan Norayr Demirci' den öğrendim.

Cd' mi sürerim piyasaya. 1000 kişi bile beğense yeter. Tutmadı, ikincisi..Tutmadı üçüncüsü...Ta ki, bir beste hit olana kadar.

Sevgili Burak. Yeter artık beklediğin...Bestelerinin modası geçecek ...:)

Sendeki aletler ben de olacak idi, şimdiye kadar, 2 CD çıkartmıştım bile...:)

İddia ediyorum: "Senin, dinlediğim 2 parçanı da, şu anda Türkiye' de icra edebilecek, aynı kayıt güzelliğini yakalayabilecek tek kişi ya da grup yok. Bu bir. İkincisi de şu: Aynı renkleri yakalayacak, tek tonmeister' de yok. Çünkü, değerli tonmeisterlerimiz, fantezi müzik yapa yapa kafayı sıyırmış haldeler.

Sana sonsuz başarı dileklerimi iletiyorum.

Sevgiler, saygılar.
 
Zeos, elestirilerin icin tesekkurler. Genelde benim soundum cok dolu degil, biraz country etkisi bir de herseyi kendim yaptigim icin cok fazla aranjmanlarin uzerinde durmuyorum. Muhtemelen daha iyi kayitlar yapabilmem lazim, fakat insanin vakti kimi zaman cok sinirli oluyor cunku muzik haricinde de calisiyorum.
Vokallerin azligi her sesi sadece bir kere kayit ettigim icin; ilerde biraz layering yapacagim sanirim o daha dolu hissi verecek.
Kazma, mesajin icin cok tesekkurler. CD'yi bitirdim. Yarin (cumartesi) bizim lokantada "Release Party" yapiyorum. Ondan sonra ozellikle yazin orada burada calip muzigimi biraz ortaliga duyurmaya calisacagim :) cdbaby sitesi uzerinden online olarakta satacagim.
Turkce bir CD projesine de basladim yakinda burada bir iki parcayi gorucuye cikaracagim :)
 
:) Bakalım album buraya sıcrayacak mı?Sarkılarla ilgili yorumuma alınmadıgına cok sevindim..Kazma yere göge sıgdıramamış seni ama bence sen yinede benim yazdıklarımı bence dikkate al genç bi kafa olarak söylüyorum birde bu parçayı müzikle çok fazla uğraşmayan 3 kişiye dinlettim ondan sonra yazdım.unutmadan bu yorumu yazarken senin daha iyisini yapabilecegini gördügüm için yazdım.Sende belirtmişsin yogunlugunu ve özenini..
Kazma'cım dün bütün sabah beatles ın karışık bir cd sini dinleyip iç geçirdim kendi kendime.İlk halleri konusunda haklısın, benimde bir bestem de nekadar yeni bilgilerimle daha temiz bir sound yakalasam da aynı duyguyu yakalayamıyorum..Ancak burda durum biraz farklı bana gore müzik geride kalmış.yani bozuk bir mixer dan dinler gibi..Bu arada bu parçayı 100bin kişiye dinletsen belki 9990ı süper diyebilir demek istedigim, dışarıdan biri parçayı begenir, sesten anlamaz belli olmuyor ama önemli olan herkesi tatmin edebilmek genel olarak türkparçalarının yarısında önemsenmedigi belli oluyor, bir kısmındada baslar özellikle tizler maximumda baskada ortada birşey yok cok az bir kısım iyi sound için ugraşıyor..Bukadar avrupai bestenin can alıcılıgını hiç bir müzik setinde kaybetmemen iyi olur senin için.
 
playmaker demiş ki:
Kazma, mesajin icin cok tesekkurler. CD'yi bitirdim. Yarin (cumartesi) bizim lokantada "Release Party" yapiyorum. Ondan sonra ozellikle yazin orada burada calip muzigimi biraz ortaliga duyurmaya calisacagim cdbaby sitesi uzerinden online olarakta satacagim.
Turkce bir CD projesine de basladim yakinda burada bir iki parcayi gorucuye cikaracagim:)

CD' yi bitirmene çok sevindim. Harika bir heyecen vardır şimdi sende. Ne mutlu sana.

Demek ki mesajı yazmasam, CD release partisinden haberim olmayacak..Desene tam zamanında yazdım mesajı..:)

Online sitesinin adresini verirsen, anında CD' yi alıyorum.

CD' ni kutluyorum, hayırlı satışlar ve başarılar diliyorum.

Kendine iyi bak.

Sevgiler, saygılar.
 
ZEOS demiş ki:
Kazma'cım dün bütün sabah beatles ın karışık bir cd sini dinleyip iç geçirdim kendi kendime.İlk halleri konusunda haklısın, benimde bir bestem de nekadar yeni bilgilerimle daha temiz bir sound yakalasam da aynı duyguyu yakalayamıyorum..Ancak burda durum biraz farklı bana gore müzik geride kalmış.yani bozuk bir mixer dan dinler gibi..Bu arada bu parçayı 100bin kişiye dinletsen belki 9990ı süper diyebilir demek istedigim, dışarıdan biri parçayı begenir, sesten anlamaz belli olmuyor ama önemli olan herkesi tatmin edebilmek genel olarak türkparçalarının yarısında önemsenmedigi belli oluyor, bir kısmındada baslar özellikle tizler maximumda baskada ortada birşey yok cok az bir kısım iyi sound için ugraşıyor..Bukadar avrupai bestenin can alıcılıgını hiç bir müzik setinde kaybetmemen iyi olur senin için.

Sevgili Zeos.

Mesajımdan sizi hedef aldığım izlenimi çıkmasın. Mesajınızı okudum. İçtenlikle, ne duyduğunuzu yazmışsınız.

Burak' ın parçaları benim adi CD çalar da ve 15 $ lık desktop hoparlörerde bile patlıyor. Siz ise aynı kanıda değilsiniz. Burada, sizinle aynı fikirde değilim. Bu algılama farkı nereden doğuyor, anlamadım.

Ama, öyle arkadaşlar var ki, kıl tüy beş bilip bilmeden, garip önerilerde bulunuyorlar. Polemik olmasın diye, bunları açıklamak istemiyorum.

Mesajınızın diğer bölümlerine tamamen katılıyorum.

Saygılar.
 
Kazmacım, hedef aldıgınızı düşünmedim. :) Karşılıklı fikir alışverişindeyiz sadece.Bende evdeki müzik setinde dinlerken baya beyendim ama arabada farklı duyuldu.Ben sadece uyarmak istedim bunun dışında bir türkten dinledigim en güzel parça.Çoook içten söylüyorum ve gurur duyuyorum.
Birde bu konu biraz garip ve anlamadıgım birşey forumdaki daha bilgililer belki açıklayabilir..geçen senelerde bestelerin soundunu başkalarının parçalarına göreyapıyordum(creative 4.1 ile).Mesela parça bitiyor, sonra açıyorum justin timberlake in bir parçasını aynı rengi yakalıyorum müzik süper dinleniyor, hersey yerli yerinde.Sonra sonra cd ye basıp evdeki müzik setinde dinliyorum önce Justin'i, gayet güzel ardından benim parçayı bir abuş sound geliyor kulagıma sonrada arabada dinliyorum ama oda ne, justin aynı duyuluyo benim beste yerlerde sürünüyor nasıl iş anlamadım.
 
Zeos. mp3 olarak PC hoparlorinde dinlediginde tabi butun detaylar duyulmadigi icin benim parcalar kimi zaman diger profesyonel kayitlar kadar iyi oluyor ama tabi iyi bir stereo'da pro kayitlar kadar olmuyor. Bunun bircok sebebi var; bir bu kayitlari yapanlar benden daha bilgili ve yetenekliler. Iki benden cok daha fazla zaman harciyorlar (ben muzigin yanisira lokantamizda ahcilik da yapiyorum :D ). Uc, cok daha iyi ekipmana sahipler.
Simdilik benim yaptigim her gecen gun bu uc faktorun getirdigi farki azaltmak. Birincisi zamanla olacak, ikincisi icin artik cok daha az vardiya calisiyorum, projelere vakit ayirmak icin, ucuncusu icinde param biriktikce daha iyi ekipmana geciyorum. Sanirim kisa sure icinde (umarim bir sene zarfinda) cok daha iyi neticeler yakalayacagim.
Butun bunlarin yanisira ben hala kendimi besteci olarak goruyorum, sarkicilik, gitaristlik, produktorluk cok cazip gelse de.
 
Kazma burada adresi verip, reklam yapacagim CD icin. CDBABY sitesi uzerinden satisa cikariyorum.
Sitenin iyiligi almak isteyenler, sarkilari dinleyebiliyorlar. O konuda da tecrubelerimi buradan herkese aktaracagim :)
 
playmaker demiş ki:
Zeos. mp3 olarak PC hoparlorinde dinlediginde tabi butun detaylar duyulmadigi icin benim parcalar kimi zaman diger profesyonel kayitlar kadar iyi oluyor ama tabi iyi bir stereo'da pro kayitlar kadar olmuyor. Bunun bircok sebebi var; bir bu kayitlari yapanlar benden daha bilgili ve yetenekliler. Iki benden cok daha fazla zaman harciyorlar (ben muzigin yanisira lokantamizda ahcilik da yapiyorum :D ). Uc, cok daha iyi ekipmana sahipler.
Simdilik benim yaptigim her gecen gun bu uc faktorun getirdigi farki azaltmak. Birincisi zamanla olacak, ikincisi icin artik cok daha az vardiya calisiyorum, projelere vakit ayirmak icin, ucuncusu icinde param biriktikce daha iyi ekipmana geciyorum. Sanirim kisa sure icinde (umarim bir sene zarfinda) cok daha iyi neticeler yakalayacagim.
Butun bunlarin yanisira ben hala kendimi besteci olarak goruyorum, sarkicilik, gitaristlik, produktorluk cok cazip gelse de.

Kutlarım Sevgili Burak.

Mesajın kısa, ama, resmen bir ders niteliğinde. Müzikle uğraşanlar için bir manifesto gibi.

Bugünler de Türkiye' de enteresan bir olay yaşandı. Aynen aktarıyorum.

Yalın adında bir delikanlı, CD' sini sadece ve sadece radyolara gönderdi. "Zalim" adlı parçası, marş oldu. CD satışı 1 ayda 200.000 lere vurdu. Ancak, bu noktadan sonra, TV söyleşilerine çıkmaya başladı.

Bu arada, Serdar Ortaç ve Kenan Doğulu' nun da yeni kasetleri çıktı. Hem Serdar hem Kenan, gündüz gece TV' leri dolaşıyorlar. Kenan, sevgilisinden ayrılma olayını bile malzeme yaptı. Ama, yine de satışlar iyi değil.

Yukarıda ki Serdar ve Kenan yorumu benim desturumdur.

Desturum şudur:

CD satışını çoğaltmak için, TV' lere ve bazı sözüm ona uzman kişilere yalakalık yapmak, kıç yalamak insanı küçültür. Beste güzelse, CD satar O kadar! Ciguli bile, "Esnaf Karısı Binnaz" adlı parçasıyla bunu başardı. Ciguli' nin prodüktörü arkadaşım Galip Kayıhan, Ciguli sayesinde, 1.250.000 $ kazandı.

Ama, baktım ki, tüm müzik eleştirmenleri, aynı paralelde yazılar yazıyorlar. Yani, Serdar' ı ve Kenan' ı, yalakalık yaptıkları için, yerin dibine batırıyorlar. Demek ki, Türkiye' de bir şeyler değişiyor. Halk uyanmaya başladı. Yemiyor...:)

Beste güzelse, isterse kayıt sıradan olsun, tutar!

"To be or not to be, işte bütün mesele burada!"...:)

Ama, senin işin daha zor Burak. Çünkü sen, devlerin arenası Amerika' da savaşıyorsun. Kırmızı ışıkta durdu diye, cinayet işleyen İstanbul' da yaşamıyorsun. Burada şöhret olmak çok kolay.

Senin yaptığın büyük bir cesaret. "Amerika' da CD çıkartmak"

Senin gibi kişileri gördükçe, Türk olmamla öğünüyorum.

Cd online satış linkini sabırla bekliyorum.

Başarı dileklerimle, sana yolun açık olsun diyorum.

Sevgiler.
 
Kazma, yazdiklarin cok enteresan. Ben de son gunlerde Turkiye'yi takip etmeye calisiyorum. Cunku Turkce CD projesine basladim. Turkiye'de ilerlemeler olmasi umutlandirici. Tam olarak ne yapacagimi bilmiyorum elimde 20 tane kadar Turkce beste var. Bunlarin yarisi Turkiye'de iken yazdigim MFO, Baris Manco tarzi parcalar. 87-89 yillarinda yazmistim, bir de burada gecen sene yazdigim parcalar var, bazilari oldukca bati kaliplarinda oldugu icin bana daha ilginc geliyor, sanirim oncelikle onlari kayit edecegim. Yaz boyunca bu isle ugrasmak istiyorum, sonuclarina gore bir sure Turkiye'ye geri donme durumu bile mevzu bahis :)
bazilarini buraya koyacagim, bakalim millet nasil bulacak :)
 
playmaker demiş ki:
Kazma, yazdiklarin cok enteresan. Ben de son gunlerde Turkiye'yi takip etmeye calisiyorum. Cunku Turkce CD projesine basladim. Turkiye'de ilerlemeler olmasi umutlandirici. Tam olarak ne yapacagimi bilmiyorum elimde 20 tane kadar Turkce beste var. Bunlarin yarisi Turkiye'de iken yazdigim MFO, Baris Manco tarzi parcalar. 87-89 yillarinda yazmistim, bir de burada gecen sene yazdigim parcalar var, bazilari oldukca bati kaliplarinda oldugu icin bana daha ilginc geliyor, sanirim oncelikle onlari kayit edecegim. Yaz boyunca bu isle ugrasmak istiyorum, sonuclarina gore bir sure Turkiye'ye geri donme durumu bile mevzu bahis :)
bazilarini buraya koyacagim, bakalim millet nasil bulacak :)

Kutlarım Burak.

Her zaman söyledim. Rolling Stone 25.000 kişilik İnönü stadyumunu ful doldurdu. Biletler, bugün kü kurdan 30 $ idi.

İbrahim Tatlıses dahil, hiçbir yerli sanatçı İnönü' yü dolduramadı. Biletler 2 $ olsa yine doldurmaz. Kültür meselesi.

Türkiye, Burak Tülbentçioğlu gibi sanatçıları bekliyor. Amerika' da ingilizce CD çıkartmanı saygıyla karşılıyorum.

Ama, orada devlere karşı savaşmak zorundasın. Türkiye' de ise cüceler var. Elit kesim, senin gibi sanatçıları bekliyor Sevgili Burak.

Bu açıdan, Türkçe CD proje fikrine çok sevindim.

Sen, mevcut İngilizce CD' ni Türkiye' de, bir plak firmasından çıkartabilirsin. 1-2 ay içerisinde de, TV' lerden ve basından teklifler yağmaya başlar sana. Bence bunu bir düşün.

Öyle bir boşluk var ki burada, anlatamam. Sanatçı yokluğunda, koyunlar aslan oluyor burada...:) Yani, körlerin olduğu yerde şaşılar kral olurmuş hesabı...

Bir tek Pop sanatçımız, uluslararası arenada başarılı olamadı. Çünkü, batılı, İbo, M. Sandal ya da Tarkan ve benzerlerinin parçalarını yemiyor. Hayvan terli...

Marş müzik, Universal müzik ya da DMC ile kontakt kurabilirsen,
balıklama atlarlar gibime geliyor. Amaaa....Bir güzel Türkçe beste şart...

Benim bir lafım vardır:

"Yirmi yaşına kadar sosyalist olmayanda ruh yok, 30 yaşına kadar kapitalist olmayanda kafa yok."

Paraya önem vermeyenlere sadece gülerim...:D

Ticari açıdan bestelerini değerlendirme yoluna gitmende büyük yarar var diye düşünüyorum.

Sevgiler.
 
Yazdiklarina katiliyorum. Malesef Turkiye'den ayrilali 10 sene oldu birkac isim haricinde Turkiye'deki muzik piyasasindaki onemli kisileri bilmiyorum. Bu yaz besteleri kayit ettikten sonra bu kisilerle iliskiye gecmeye calisacagim. Umarim enterese olurlar. Olmasalar da sevdigim parcalari istedigim sekilde kayit etmekte beni mutlu edecek :)
 
Geri
Üst