En Çok Beğendiniz Manyetik Hangisi?

Evet arkadaşlar bir kısmımızda aldığı her gitarın manyetiklerini değiştirme hevesi oluyor ki bende buna dahilim, diğer yandan kimimizde nokta atışı yaptığını düşünüp aynı manyetiklerden vazgeçemiyor ve bir kısmımız da daha önce keşfetmediği karakterde manyetikler arayışı içinde.

Peki sizin en çok sevdiğiniz/beğendiniz manyetik ve o manyetiği listenizde ilk sıraya almanızın sebebi nedir?

Böyle bir başlık açarak hem arayanların istediğini bulmasını hemde tecrübelerin bilgi alışverişi beraberinde sentezlenen bir tartışma platformunu oluşturmak istedim. Lütfen modeli de belirtelim.

İyi forumlar. :)
 
Phatcat kesinlikle. Sahip olduğum her gitarda olmasını istediğim tek manyetik(sapta). Belki stratlarda Patb-1 de olabilir.

P90'ın karakterini çok seviyorum fakat görüntüsünden pek hazetmiyorum. Phatcat'i tam benim için yapmış S. Duncan'daki amcalar.
 
Ritim'de Emg 81'den başka manyetik kullanmam. Güçlü ve net cevapları var. Karakterini seviyorum.
Lead'de Emg 60. Diyar diyar gezdiriyor high gain'de. Yeri gelir duygusal olur yeri gelir speed/sweep picking yapaken nirvanaya ulaştırır.
 
@EMM yi sahneye alalım. İyi anlar manyetiklerden :)
Est. ama denediklerim arasindan bir iki yorum yazayim. :)

Gitarina göre degisir ama cogu gitarda;

Köprü: Seymour Duncan SH4/TB4: JB diyeyim kisaca, cok hafif compressed, low end'ler dolgun, PM'ler ve riffler güclü geliyor, high frekanslar detayli. Split ettiginizde ise tertemiz bridge sesi, Strat tarzi. Alnico bir manyetiktir, tizleri biraz ondedir.

Orta: Dimarzio HS-3: Bu manyetigi ara pozisyonda sevme sebebim, HSH dizilimde ara pozisyonlari dengelemesi. Direkt orta manyetikte calmam hicbir zaman, tonunu da sevmem ama 2. ve 4. pozisyonlarda oldukca kritik. Manyetik cikislarina dikkat etmek gerekir.

Sap: Dimarzio Air Norton S: Sapta pastel tonlar, low end yine guclu fakat high kisimlarda inanilmaz bir detay yok. Bu sebeple Petrucci tarzi sap tonlari sevenlerin ilaci. Ek olarak split edildiginde sasirtici derecede basarili.

Telecaster olsa sapa Phat Cat 90 takmadan rahat etmezdim, ben de hastasiyim @owlyeah gibi... @RebelYell ile konustugumuz gibi cogu kisinin bilmedigi ve nadir bulunmasi sebebiyle kullanamadigi Seymour Duncan PATB3 de (Blues Saraceno) harika bir manyetiktir. Tizleri birazcik geride ama detayli bir manyetik.

Son olarak en sevdigim manyetik, eger tek hakkim var ise S.D. TB4 JB.
 
Maun gövdede Seymour Duncan Custom TB5 Köprü - SD Sentient Sap
Swamp ash gövde SD Nazgül Köprü - SD Sentient Sap

Aktif manyetik EMG 81/85 orjinal
 
Geri
Üst