Tame Impala Soundu Için Ekipmanlar?

Merhaba,
Kısaca özet geçmek gerekirse Tame Impala sound'una yakın bir sound elde etmek için hangi ekipmanlar lazım? Bütçe meselesini tam çözemedim çünkü hangi pedallari veya hangi amfiyi alacagima tam karar veremiyorum. Gitarım kore yapimi epi sheraton (GFS Dream P90 modifiyeli). Önerebileceğiniz ne varsa bu sound hakkında tüm pedaller veya ne biliyim bu tarz için en uygun amfi falan çok iyi olur. Ortalama bütçem 2000 TL civarı. Birde manyetik tercihini iyi yapmış mıyım bu sound için? Cevaplarınız benim için çok önemli şimdiden teşekkürler..
 
Equipboard - tame impala diye bakıp onun muadillerini bulmak gerek. Epi Sheraton, vox gitar muadili olabilir bence ama tam bilmiyorum vox kullanıyodu sanırım
 
Son düzenleme:
muhakkak small stone lazım phaser olarak ve onunla beraber kullanmak için bir vibrato pedalı (behringer uv300 öneririm). Boss BD2 veya muadili, fuzz ve overdrive için işine yarayabilir (iki tane kullanıyordu Kevin Parker biri fuzz gibi ayarlı diğeri çok hafif kirli). Delay olarak Ibanez DE7 fiyat performans olarak öneririm. Compressor için Biyang Baby Boom Compressor X bence güzel bir Dyna Comp klonu.
 
Kevin Parker'ın gitar tonunun en karakteristik özelliği bir Rickenbacker olması. Rickenbacker aynı zamanda Beatles ekibinin kullandığı gitar.
'50-'80 yılların arasında türkiyede de yoğunlukla rickenbecker muadilleri kullanıldı. O nostaljik gitar soundu gibson-fender gibi gitarlardan çıkmaz maalesef.

Onun haricinde parametresi bolca ayarlanabilen bir phaser (bad stone olabilir) , 1. nesil chorus pedalları (smal clone , ce-2 olabilir) , muhtelif delay tiplerini barındıran bir delay pedalı , iyi bir plate reverb , biri yüksek biri düşük kazançlı 2 fuzz pedalı , bir tane de standart overdrive iş görür. Rickenbecker biaz az sustainli olduğu için kesinlikle iyi bir compressor ile desteklenmesi lazım.

Özellikle kayıtlarda ciddi miktarda otomasyon kullandığı son albümde anlaşılıyor. Performansları izlediyseniz çıplak ayağıyla sürekli pedalların ayarlarını değiştirip duruyor.

Bu söylediklerim tamamı gitar için. Ancak Kevin Parker'ın olayı synthler gitar değil. Onu da hatırlatırım.
 
Tame Impala'yı iki başlıkta incelemeliyiz bence.Currents öncesi ve Currents sonrası. Currents'taki gitarlarda zaten çok özel bir ton yok fakat önceki albümlerdeki gitar sound'unu yakalamak istiyorsan kesinlikle yukarıda önerilen gibi ben de small stone phaser önereceğim.Reverb olarak da Kevin Parker Holy Grail kullanıyor ancak daha uygun bir fiyata reverb bulabilirsin.Aynı zamanda ilk iki albümde bolca fuzz kullanılmıştı.Bir fuzz pedalı da lazım dolayısıyla.Amfi olarak da yine yukarıda bahsi geçen Vox marka amfileri önerebilirim.2. el olarak alabilirsen kesinlikle çok güzel bir ekipman yapabilirsin kendine.

Kevin Parker benim de etkilendiğim isimlerden biridir.Çalışmalarınız var ise dinlemekten de zevk alırım.

Ayrıca, aramızda synthesizer'dan anlayan varsa synth tonlarında yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Synth konsunda bir röportajında izlemiştim. Lonerism döneminde özellikle eski analog synthleri satın alıp denediğinden bahsediyor. Lonerism özellikle saw padlarin etkisini görmek baya mümkün. Anam babam analog synthleri efektler ile destekleyerek kullanabilirsin. Bilgisyarda plugin kullanıyorsan sylenth'i öneririm.
 
Synth konsunda bir röportajında izlemiştim. Lonerism döneminde özellikle eski analog synthleri satın alıp denediğinden bahsediyor. Lonerism özellikle saw padlarin etkisini görmek baya mümkün. Anam babam analog synthleri efektler ile destekleyerek kullanabilirsin. Bilgisyarda plugin kullanıyorsan sylenth'i öneririm.
synth efekt icin ayriyaten bi bütce ayirmam lazim, önceligim amfi ve pedaller. bu konuda bi tavsiyen var mıdır dostum?
 
Geri
Üst