Sap Ayarı Yapılamayan Fender

Merhaba arkadaşlar,

1 hafta önce Zuhal müzikten Meksika Fender strat aldım. Gitar ayarsız olduğundan ve mağzadakiler tel yüksekliğini istediğim konforda ayarlayamadığından gitarı Luthie Feridun Tanrıkut'a götürdüm. Gitarın sapı biraz iç bükeydi. Truss rod ile sıkmaya çalıştık ama dönmüyor. Gevşiyor ancak dönmüyor. Son noktaya gelmiş gibi...Feridun usta böyle durumlarla Suhr, amerikan Fender'lerde bile karşılaştığını, şimdi ayar tam sınırda doğru şekilde olsa da, sap oynadığı zaman sıkıntı yaşacağımı söyledi. Şunuda belirteyim gitar 2010 üretimi, 7 yıldır bir şekilde satılmamış. Bu durumla karşılaşan, tavsiyesi olan var mı? En son seçenek gitarı geri vereceğim.
Teşekkürler.
 
Bu sapla ilgili cok ciddi bir sorun; benim basima hic gelmedi ama sizin yerinizde olsam vakit kaybetmeden hemen gitari geri vermeyi denerdim. Gitari Zuhal Muzik'e geri verip oradan baska bir Meksika Fender strat almayi deneyin. Bu kabul edilmezse de gitarin tamir edilmesini isteyin.
 
Tamirle uğraşmayın, luthier belirtmiş aslında sonradan sorun çıkarabilecek olması hiç bulaşmadan geri ver demek aslında. Geçmiş olsun, daha önce satılıp geri gelme ihtimali var. O senelerde meksika stratların fiyatları çok uygundu.
 
Benim başıma gelmişti sanırım.
2009'daydı galiba.Amerika'dan arkadaşıma gelirken getirttiğim bir american standard strat vardı,guitar center'ların birinden 2.el almıştı.gitarda bızzlama problemi vardı.fatih yılmaz'a göndertmiştim.fatih usta bana içerideki milin dönebileceği son seviyede olduğunu söylemişti.O haliyle truss rod ayarı yapmak mümkün değildi yani.O zaman bana "amerikada olsan bu gitarı fender'e geri gönder derdim,alıyorlar böyle gitarları" demişti,ve daha önce bu sorununun yaşandığı amerikan fenderler gördüğünü söylemişti.

Şöyle çözdü ;
İçerideki mili yuvadan çıkarttı ve yeni bir mil taktı.yanılmıyorsam böyle yapmıştı.gitar tertemiz çalışıyordu,ne akort stabilitesinde ne de entonasyon ayarında sorun vardı.Sadece 1.ve 2. frette hafif bir yanık izi kalmıştı (sararma).Onun sebebi de sanırım o mil'in takılması ya da çıkartılması esnasında yüksek ısıya maruz bırakılması olsa gerek.Böyle hatırlıyorum.

Öncelikle zuhal'le görüşün,sıfır almışsınız,garantisi vardır ürünün.Geri almaları ya da en kötü ihtimalde onarımını sağlamaları gerekir.Dilerseniz Fatih usta'yla da görüşebilirsiniz (Luthier Fatih Yılmaz).
Kolay gelsin
 
Geri
Üst