bilgisayarda dip gürültüsü sorunu

Herkese merhabalar..Kayıtları yaparken bütün kanallarda bir dip gürültüsü sesi geliyor. Eğer mikrofonu açmasam bile bilgisayarda boşa kayıt yapsam dahi bu ses geliyor. Gelen sesi tarif etmem gerekirse, saniyede 5 vuruş yapan bir ses. Elektrikten kaynaklı bir ses gibi geliyor. Bunu nasıl çözebilirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Kullandığın ekipmanları yazmamışsın. :?:

1- Dediğin mevzu elektrik hattının topraklamasında bir sorun olduğunu düşündürdü. Topraklama varmı ilk önce onu kontrol et/ettir.

2- Ses kartın amatör veya onboard bir kart ise böyle gürültüler olması normal.

3- PC' nin topraklamasında bir sorun var veya bazı anakartlar böyle dip gürültüsü yapabiliyor.

Ekipmanları yazarsan daha iyi olacak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ekipmanlarım,

AMD Athlon 64 3200+ 2.01 Ghz
2GB Ram
320 GB HDD
Epox EP-9NPAJ Anakart ( Nvidia Chipset )
ASUS 256 MB Ekran Kartı
ASUS Kasa

Terratec DMX 6fire 24/96 ses kartı
M-Audio, Audio Buddy Mic Preamp
Studio Projects C-1 Mikrofon
Sennheiser U-441 Mikrofon
Edirol UM-2 Midi interface.

Bu sistemle yaklaşık 2 aydır kayıt yapıyorum fakat bu gürültü yeni çıktı. Ses kartımı iptal edip, on-board ses kartını aktif ettiğim zaman cubase de ses kesiliyor ancak ses kartımı tekrar aktif ettiğim zaman ses tekrar geliyor ve kayıda sızıyor. Toprak hattında bir problem yok. Ses kartını anakartın farklı slotuna taktığım zaman da birşey farketmiyor. Mikrofon veya preamp kaynaklı bir sorunda değil çünkü hiç bir kablo takılı değilken bile kayıda bastığımda ses geliyor. Ayrıca mouse ile bir işlem yaptığımda veya pencere açıp kapattığımda da bu ses geliyor. Daha önce forumda bununla ilgili olan yazıları ve çözümlerini de okudum. PCI Slotu değiştirdim, bütün slotlara taktım kartımı ancak sorun çözülmedi. Teşekürler..
 
Board'un voltaj ayarları yada hertzlerinde değişikilik yaptıysan olabilir. Kasanı değiştirdiysen olabilir yada oturduğun yerin voltajlarında değişme olmuş olabilir. Aslında bu voltaj değişiklikleri yada bu tür etkenlerden oluşabilecek arızaların önüne geçebilmenin en iyi yolu ups eğer ups kullanırsan voltaj ile ilgili hiçbir sorunun kalmaz. Bence kasanı aç komple sök temizle ve tekrar monte et kasanın içine biriken pisliklerden (bunların içinde yalıtkan şeylerde olabilir metal tozu v.s) dolayıda olabilir. Kayıt için kullandığın jaklarda da problem olabilir. Topraklama hattında problem olabilir. Birde kasanın kapaklarını aç bilgisayar çalışırken dokun eğer bir akım hissedersen kasanda problem vardır. Board'unu monte ettiğin vidaların altına conta koy.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Cevap için teşekükrler. Ancak tavsiye ettiğin çözümleri ups dışında yaptım fakat bir değişme olmadı. Vidaların altında conta zaten alırken koydurmuştum. Dediğim gibi önceden böyle bir sorun yoktu zaten yeni oldu. Yüksek ihtimalle anakartın slotlarında bir sorun var. Hiç bir jak takılı olmasa bile kayıta ses giriyor. Onu normalize ettiğim zaman zaten sesten hiçbirşey duyulmuyor. Yinede saol.
 
Geri
Üst