Sokakta Çalmak Için Looper Ve Diğer Gerekli Ekipmanlar

Merhabalar. Öncelikle söylemem gerek. Ben sadece gitarı olan ve kendi kendine çalan bir gencim. Yani aşırı bir bilgim yok ama araştırmayı seven biriyim.

Uzun süredir videolarda gezinirken sürekli denk geldiğim ve benimde yapmak istediğim bir konu var. Kayıt yaparken bazı kişiler looper kullanarak harika müzikler yapıyorlar ve orjinalini aratmayan muhteşem işler ortaya koyuyorlar. Mesela gitar sesini birkaç kere kaydederek ve üstüne davul, keman vb. enstrumanlarda ekleyerek tek başlarına mucizeler yaratıyorlar.

Benim merak ettiklerim şunlar;
* Ev stüdyosunda değilde sokakta bu tarz birşey yapmak isteyen biri için hangi ekipmanlar gereklidir
* Fiyat olarak ortalama ne kadara patlar
* Önerdiğiniz markalar varsa nelerdir

Örnek videolar:



Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..
 
Son düzenleme:
Bir adet boss rc1,rc2,rc3 hangisini istersen butce olarak hepsi farkli. Hepsi looper pedalı. Bir adet akustik gitar amfisi. Marshall as50d, roland cube street, fishman loodbox vs. Bu amfilerin mikrofon girişleri de ister vokal ister mikrofon destekli sound konusunda işine yarar. Mikrofon sehpasi , mikrofon , jack kablolari vs. Sonra tertemiz muzik yapabilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bir adet boss rc1,rc2,rc3 hangisini istersen butce olarak hepsi farkli. Hepsi looper pedalı. Bir adet akustik gitar amfisi. Marshall as50d, roland cube street, fishman loodbox vs. Bu amfilerin mikrofon girişleri de ister vokal ister mikrofon destekli sound konusunda işine yarar. Mikrofon sehpasi , mikrofon , jack kablolari vs. Sonra tertemiz muzik yapabilirsin.
Bilgilendirmeniz için teşekkürler
 
@Aretias @haşmet selam dostlar sağolun öncelikle. kendi fikirlerimi paylaşabilirim burada ama tabi illaki öyle olacak böyle olacak demiyorum çok spesifik işler çünkü bunlar. ilk olarak şunu belirteyim looper ile müzik yapmaktaki setup genellikle kullanılacak enstrümanlar ve müzik tarzı ile ilgili değişkenlik gösterir. Konun en başında sadece gitarile dediği için ona göre bi şeyler söyleyeyim en iyisi. bi çok markanın loop station modeli var fakat bunların arasında ben boss (rc serisi) ve digitech (jam man serisi) markaları öneririm, diğerlerine göre biraz pahalı olabilirler ama ciddi avantajları. en önemlisi bu iki markanında loop stationları usb ile bağlanıp ses kartı gibi kullanılabiliniyor, seri içerisindeki bazı modellere import ve export yapılabiliniyor, başka bir avantaj ise "ilk loop" süresi diğer markalara göre çok daha uzun süreli. bu sayede şarkı ölçülerini istediğiniz rahatlıkta ayarlayabiliyorsunuz tabi bunların dışında ses kalitesi, dosya formatları, içerisindeki efektler fonksiyonlarda cabası tabi. eğer mikrofon da var ise işin içinde boss rc30 ve üzeri modellere bak derim, çünkü farklı trackler içinde kayıt yapabiliyorsun bu sayede çaldığın müziğin tansiyonunu değiştirme şansın oluyor ve müzik sıkıcı sürekli aynı gidiyormuş gibi duyulmuyor. tabi rc30 üstü modellerde mikrdofon ve aux ile bağlanacak herhangi bi alet için(pc, mp3 gibi) de ayrı girişler ve volume ayarları olduğu için seçenekler ciddi bi şekildede artıyor.

şimdi bunlar hallettin bi de işin sokakta çalma kısmı var:)) sokakta çalmak için roland markası baya kullanışlı çeşitli enstrüman seslerine uyum pille çalışan hibrit amfiler üretiyor tabi amfi işini pille çözersin ama loop station sıkıntı malesef. sokakta hiç loop yapmadım ama bi kaç set up görmüştüm youtube da ya 24volt akü kullanıp onları power supply ile dağıyorlar yada 12 volt aküler ile çözüyorlar, açıkcası çokta hakim değilim o konuya fakat bi yandanda bir çoğu belediyelerinin prizlerini kullanıyor. ülkemizdede bazı noktalarda priz olan yerler var yaşadığı şehre iyi hakim olan insanlar bilir fakat ülkemizde zabıta diye bi şeyde var:D niye prizi kullanıyon diye seni kovalar ama elektrikli bisiklet aküsünü şarj edene dokunmaz :D

sonuç olarak loop station ile ilgili sorularınız olursa bildiklerimi, işin ipuçlarını paylaşırım seve seve ama sokak konusunda pek tecrübem yok maalesef..

edit: baya bi yazmışım sanki, yazım yanlışlarım var mı diye okuyup düzeltmeler yapmadım, varsa kusuruma bakmayın artık :D
 
Son düzenleme:
geçen yıl ankaranın merkezi kızılaya kamera şakası gibi bişey yapmaya gittik. elimizde amfi ve uzatmalı fişle yarım saat elektirik aradık. zabıta polis de yardım etmedi en son telefoncu bir abi olur dedi de yapabildik. priz çekerek sokakta çalınacaksa illaki izin, planlama yapılması lazım
 
Evet elektrik konusunda izinsiz iş yapmak sıkıntı olabilir. Bu arada dün yazdıktan sonra merak edip baktım boss rc30 da pil girişi varmış. Ben her zaman elektrikli ortamda kullandığım hiç bu fonksiyona takılmamıştım. Yani bi roland pilli amfi, bi boss rc30 ile güzel işler yapılır. Hatta konunu başında paylaşılan videolarda aynı şekilde. Gitar, mikrofon, kablo vs. işleri sana kalmış bi durum bi sürü seçenek var. Bunlar üzerinden bi bütçe çıkarabilirsiniz kendine.
 
Geri
Üst