Gitarımın Klavyesi Çok Sert

Arkadaşlar dün cangözden ltd gh600 modelini aldım mağazada denediğimde gayet güzeldi fakat eve gelince klavyede bi rahatsızlık hissettim. Telleri kaldırıp abanoz tuşeye elimle dokundum ve çok sert olduğunu anladım. Böyle nasıl desem kaymıyor tıkana tıkana gidiyo parmağım. Abanoz tuşeyi en hızlı kaygan diye almıştım ama denediğim en kaymayan gitar oldu. Bu bir üretim sorunu mu yani mağazaya gidip geri veriyimmi yoksa kolay bi çözümü var mı ? Alır almaz böyle bi sorun çıkınca insanın morali bozuluyor.
xlarge.png
 
Arkadaşlar dün cangözden ltd gh600 modelini aldım mağazada denediğimde gayet güzeldi fakat eve gelince klavyede bi rahatsızlık hissettim. Telleri kaldırıp abanoz tuşeye elimle dokundum ve çok sert olduğunu anladım. Böyle nasıl desem kaymıyor tıkana tıkana gidiyo parmağım. Abanoz tuşeyi en hızlı kaygan diye almıştım ama denediğim en kaymayan gitar oldu. Bu bir üretim sorunu mu yani mağazaya gidip geri veriyimmi yoksa kolay bi çözümü var mı ? Alır almaz böyle bi sorun çıkınca insanın morali bozuluyor. 100725 eklentisini görüntüle

Gitarın telleri eskiyse ondan rahatsız hissetmiş olabilirsin,yeni tel tak bakalım nasıl hissediceksin.
 
Ya tellerdendir ya da sizin sol elinizin biraz daha kuvvetlenmeye ihtiyaci var. Gozenekli klavyelerde kirlenmesi durumunda kaymamasi normal ama yeni gitar dediginiz icin ihtimal disinda.
 
Ya tellerdendir ya da sizin sol elinizin biraz daha kuvvetlenmeye ihtiyaci var. Gozenekli klavyelerde kirlenmesi durumunda kaymamasi normal ama yeni gitar dediginiz icin ihtimal disinda.

Maple tuşeli fenderimde ve rosewood tuşeli ibanezimde böyle bir sorun yok. Mağazayı aradım getirin limon yağı sürelim düzelir dediler. Normalde bu yağ olayı fabrikada yapılıyormuş ama ltd de masraftan kaçmak için yapmıyolarmış falan böyle bişeyler dedi :D
 
kulaktan dolma bilgiyle gitar alırsan öyle olur. Abanoz en sert ağaçlardar biridir taş gibi olması normal ama bu rahatsız edici seviyede olmaz başka bir sorun olabilir.
 
Abanoz klavyeye limon yağı sürülür, sürülmez yabancı forumlarda da bayağı bir tartışma konusu. Bazılarına göre "sürülmez" fikri, bazı firmalar tarafından, rosewood vs. fretboardu siyaha boyayıp abanoz adı altında satması, uygulanan limon yağı sonrasında da fretboardun renginde açılma olması nedeniyle çıkartılmıştır. Bazılarıysa limon yağının abanozu fazla nemlendirdiği nedeniyle kullanılmaması gerektiğini söylüyor. Öte yandan, bazıları abanozun kuru bir ağaç olduğunu ve nemli tutulması için limon yağı sürülmesi gerektiğini söylüyor.

Ben gitarı satın aldığımda, abanoz klavyeye hiçbir işlem yapmıyordum. Çok ufak kırıklar oluşmaya başlamıştı, sonrasında da her tel değişiminde limon yağı kullanmaya başladım. Birkaç hafta önce fark ettiğim üzere, bir tane çok da küçük olmayan bir kırık oluşmuş ağacın damarı boyunca (1 cmlik). Deneyimime göre sanırım çok da abartmamak koşuluyla yılda iki, üç kez limon yağı ile temizlemek yeterli, fazlası da azı da zarara yol açıyor. Yanlışım varsa düzeltirsiniz.
 
Geri
Üst