Bilgilendirmedir

Arkadaslar Merhaba

Asagidaki bilgiyi okumanizi onemle rica ederim. Bu maili sahibinden.com adresine gonderdim ve bugun dolandirildim.

Muzisyen kardeslerimin dikkat etmesini rica ederim. Mailim asagidaki gibidir.

Merhabalar

Bugun muzik aletleri bolumunde gordugum bir ilan icin saticiyi aradim her konuda anlastik ve eft yaptim fakat eft yaptigim sahis dolandirici cikti

Get ile almadigim icin tahminen bir sonuc elde edemeyecegimizi biliyorum fakat bilgi ve aksiyon almaniz adina kisi bilgilerini sizinle asagida paylasmak istiyorum.

Sattigi urun ilaninin adi : marshall jvm 410h

Urun rengi kirmizi

Cinsi kafa amfisi ve custom design

Adres: Gumushane Kelkit

Nickname : Kemal Bey
Gercek adi: yahya kemal aksoy
Telefon: 0 (553) 082 57 71

Bilgilerinize...

Kerem Kandemir
 
Selamlar , çok geçmiş olsun :( haftalar'dır enstrüman satan her forumda çok defa dillendi konu , inşallah en kısa zamanda , her türlü zararınız karşılanır ... Tekrardan çok geçmiş olsun ... :(
 
Yapacak bir şey yok sanalpazar'ı deneseydiniz en azından komisyonu daha azdı. Sanalpazar'da güncel işlerde sıkıntı yokmuş. Geçmiş olsun. Yönetim de sabitlesin ki daha fazla insanı yakmasın. Şu ülkede tonla hırsız, yolsuzluk yapan deveyi hamuduyla götüren varken biz orta direkler birbirimize düşerek sınıf atlamayamı çalışıyoruz neyin savaşı anlamıyorum ben. 3-4000 ya da 5000 tl neyse dolandırdın da ne oldu ? 7 sülalen zengin mi oldu..
 
Masraf birkaç A4 kağıdı biraz da zaman. Öncelikle talip olduğunuz ilanın görüntülerini kaydedin. Daha sonra yazılı yazışmaları kaydedin. En son ise havale çıktınızı (açıklama kısmına ödemenin ne için yapıldığı kısmını da yazarak ) muhafaza edin. Baktınız şahıs ürünü göndermedi bulunduğunuz (ikamet ettiğiniz) ilin Adliyesine hazırlık bürosuna gidip Cumhuriyet Başsavcılığına hitaben delillerinizle beraber bir şikayet dilekçesi yazıp vermek. Dilekçeniz nöbetçi savcı yada hazırlık bürosundaki görevli Cumhuriyet Savcısı havale edip yazılı bir de ifadeniz alınıyor hepsi bu. Sonra bekleyin mutlaka size bir kağıt geliyor zaten.

doyle35 demiş ki:
Bunun gibilerden bir tanesine (biraz da bile bile yaklaşık 5-6 ay önce) bir miktar havale yolladım. Hatta burda bu başlıkta daha sonra gördüm ilandan bahsedilmiş. Şahıs ürünü göndermedi , şikayetçi oldum ve yaklaşık 2 hafta önce bana mahkeme celp kağıdı geldi. Şahıs hakkında Ağır Ceza Mahkemesinde Bilişimle dolandırıcılıktan dava açılmış ve şahıs şuan cezaevinde. Bu rahatsızlar aslında sonunu bilse yapmazlar bunu bir şey olmayacağını sanıyorlar ancak yanılıyorlar. Sizlere tavsiyem eğer bu şekilde bir ürün alacaksanız mutlaka ilanın ve varsa diğer ilanlarının da görüntülerini kaydetmek ve iletişimlerinizi olabildiğince yazılı yapmak (SMS , whatsapp gibi) zira delil olarak daha kesin ve sonuca ulaşmada daha hızlı oluyor.
 
Bu sahis daha once burda mimlendi.keske satin almadan once burda sorsaydiniz ya da google da fotografli arama yapsaydiniz.Butun fotograflari Ebay'den kopyalayip sahibinden.com da ilan aciyor.Sadece siz degil kimbilir kac kisinin canini yakti.Ben defalarca sikayet ettim Sahibinden.com'a ama ilani bile silmediler.Sahis hep kendi kapatti ilani insanlari dolandirdiktan sonra.
hatta simdi bir ilani daha var Ebru Ak adina acilmis
https://www.sahibinden.com/listing/...im-gitar-amfisi-acil-satilik-420019064/detail

Ben sikayet etmekten biktim.Sahibinden.com sikayet ve sorulariniza dunyada belkide en yavas cevap alabileceginiz bir site.Yaklasik geri donme sureleri 48-72 saat.
Cok gecmis olsun.

Edit: Mutlaka ama mutlaka savciliga sikayette bulunun.Elbet birgun yakayi ele vericek.Hakkinda ne kadar cok sikayet varsa o kadar cok ceza alicak.Mutlaka sikayette bulunun.
 
Son düzenleme:
Bu amfi kafası forumda baya konuşuldu ilgi alanıma girmesede ben bile gördüm. Alışveriş yapmadan önce araştırmak şart diğer insanlar bilinçlenir umarım, siz de zararınızı umarım kapatabilirsiniz.
İlanlardan şüphe duyan arkadaşlar için öneri bırakmak isterim; bu durumlardan kurtulmak için google images'i kullanabilirsiniz ilan resimlerini aratıp eski tarihli yabancı site ilanlarında çıkıyorsa ilan kesinlikle sahtedir.
 
Son düzenleme:
Geçmiş olsun,ilanı sahibinden de gördüm,diğer ilanlarına bakınca dolandırıcı olduğu bariz belli oluyordu. Banka aynı gün eft iptali yapabiliyor hatta bazı bankalar ertesi sabah 8.30 a kadar talebiniz üzerine eft yi bloke edebiliyor aklınızda bulunsun.
 
Geçmiş olsun,ilanı sahibinden de gördüm,diğer ilanlarına bakınca dolandırıcı olduğu bariz belli oluyordu. Banka aynı gün eft iptali yapabiliyor hatta bazı bankalar ertesi sabah 8.30 a kadar talebiniz üzerine eft yi bloke edebiliyor aklınızda bulunsun.

Para hesaba yatsa bile eft iptal edilebiliyor mu?

Şu ölü fiyatına alet düşürme sevdanızdan bi kurtulabilseniz dolandırıcıların %90'ı vazgeçecek bu işlerle uğraşmaktan. Sözüm meclisten dışarı.

Çok doğru bir cevap. Sıfırı 5000 TL olan gıpgıcır ürüne 2000 TL olur mu diye sorup şansını deneme canım kardeşim, paran yok işte bu kadar basit. Bütçene uygun birşey bul.
 
Son düzenleme:
Para hesabına geçtiyse ve çektiyse mümkün değil ancak dün mesaiden sonra yaptıysanız eft yi para pazartesi hesabına geçer ve bu sürede bankaya durumu açıklayıp iptali için uğraşabilirsiniz.
 
Hiç tanımadığım insanlarla alışveriş yapmadan önce Facebook'tan ekleyip isimlerini internette aratırdım bu yüzden kendimi paranoya zannederdim ama bunun o kadar kötü olmadığını farkettim. Çünkü bu şahsı Google da arasanız bile nasıl bir dolandırıcı olduğu ortaya çıkacakmış adam master yapmış bilgisayar sektöründen kahvecilik sektörüne kadar her yere dadanmış.
Sahibindende kullandığı isimleri buraya yazayım ki internet araması yapanlar görsün.

Yahya Kemal aksoy
Ebru aksoy
Ebubekir aksoy
.... ak diye de bir nickname görmüştüm aynı ilanları veren.ahmet olabilir emin değilim .
IMG_0616.PNG
IMG_0617.PNG
IMG_0618.jpg
 
Bu aralar sayilari baya artti. Hukuk sistemi neredeyse hirsizi korudugundan dolayi bu kadar rahat hareket edebiliyorlar. Ilk sucunda 5 10 sene verseler cezayi ve indirmeseler bakalim bir daha olacak mi. Nitelikli dolandiricilik adamlarin yaptigi ve eminim bir kac ay bile surmez yatacaklari sure.
 
Bu konu geçende de tartışıldı. Tam net bir cevabı Yok. Çekmese bile sanırım mahkeme kararı ile hesap donduruluyor ve süreç sonunda parayı geri alabiliyorsun yoksa banka direk geri alamaz
Parayı alamazsınız hesap sahibinin rızası olmadan. Siz talepde bulunursunuz banka tarafından talep oluşturulur karşı tarafa bildirilir karşı taraf da kabul ederse para iade edilir. Durum zaten ortada öyle bir ihtimal yok zaten. Asıl sorun ödeme yapan arkadaşın elinde delilleri muhafaza edip etmemesi. İnanın Adalet yapışacaktır bu tilkinin yakasına. Size şunu söyleyeyim ne kadar uyduruk telefon numarası ne kadar uyduruk email vb. kullanıcı hesapları da kullansa savcılık bankadan yada ATM 'den paranın kimin çektiğine kadar güvenlik kameraları görüntüleri de dahil ilgili bankaya resmi yoldan yazılı soruyor görüntüleri istiyor. Kaçışı yok zira uyduruk banka hesabı açma şansı yok ve o parayı birisi mutlaka bankadan yada ATM'den çekti ve aldı. Yılmayın ve peşine düşün.
 
Size bir de şikayet dilekçesi örneği göstereyim. Hiç moralinizi bozmayın sizi dolandırdığını düşünen zavallılar asıl üzülmesi gerekenler. Dilekçedeki isimler, tarihler ve adresler temsilidir. Kendi durumunuza göre yazarsınız.


Konu: Suç Duyurusu
16.03.2017​





CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA,
BARTIN





08.03.2017 tarihinde www.sahibinden.com adresinde ikinci el olarak 2.950 (ikibin dokuz yüz elli) TL ye satılan Fender Delux Amfi başlıklı 3334465419 numaralı ilanda yer alan amfi için ilanda adının Demir Ativan olduğu yazılı şahsın Akbank hesabına (IBAN TR050004600004778000125434 ) , bu ilanda yer alan telefon numarası ( 0546 123 45 67) aracılığı ile anlaşarak kalanını amfiyi teslim aldıktan sonra yatırmak üzere önce yarısını 09.03.2017 tarihinde Vakıfbank hesabımdan 1.000 (bin) TL ‘yi SMS olarak bildirdiği IBAN TR050004600004778000125434 numarasına havale yaptım. Ancak şahıs ilanda bahsettiği amfiyi göndermemiş, kendisine paramı iade etmesi için talepte bulunduğum halde paramı iade etmemiştir. Adı geçen şahsın verdiği sahibinden.com ilanın çıktısı, banka havale dekontu ile SMS yazışma dökümü dilekçemin ekindedir. Daha sonra internette yaptığım araştırmalarda aynı şahsın yabancı sitelerde yer alan fotoğrafları kullanarak hayali ilanlar açtığı, şikâyete konu ilanın da yabancı bir siteden temin ettiği resimleri kullanarak açtığı bir ilan olduğunu ve beni dolandırdığını anladım. Bu konu ile ilgili olarak internet sayfaları çıktıları da dilekçemin ekindedir. Yukarıda yaşadığım mağduriyetten dolayı ve başka dolandırıcılık olaylarının yaşanmaması için Demir Ativan isimli şahıstan şikâyetçiyim.

Bilgilerinize arz ederim.




İMZA
Ayhan YERAV
(şikayetçi)​




EKLER :


1 adet www.sahibinden.com 3334465419 nolu ilan çıktısı

1 adet EFT dekontu

1 adet SMS yazışma dökümü

4 adet İnternet sayfa çıktısı (diğer sahte ilan çıktıları)





ADRES :



Alaca mh. Cemre cd. Satı Apt. No:11 D2

Merkez- BARTIN

GSM: 0505 500 00 00 (kendi cep telefonunuz)
 
Geri
Üst