Yousician Ne Kadar Gereklidir?

Merhaba ben 2.5 yıldır gitarı amatörce çalan birisiyim. Bundan sonra hep aynı gidiyor hep aynı şeyleri çalıyorum. Yousician sizce beni ilerletir mi ?
 
Ben önceleride tavsiye etmiştim. Metronom ile aşama aşama çalıştıran bir uygulama, ben başarılı buldum. Yani kendim çok ilerlemedim uygulama içerisinde, bakınmak için indirdim ama eğer ileri seviyelerde başlangıç kadar iyiyse bir solo gitar metodunun yerini gayet tutabilir. Hep aynı şeyleri çalma sorunsalı için gam çalışabilirsiniz.
 
yousiciandansa her türlü ders youtubeda bulunabiliyor. Onların üzerinden gitmek daha faydalı. Gam ezberlemeyi çok mantıklı bulmuyorum, gitar çalmak değil mekanikleşmek oluyor bir yerden sonra. Gitar üzerindeki notaların yerini öğrenip, gamlar nasıl kurulur formülasyonu nasıldır gibi daha teorik işler pratiğe göre uzun vadede daha faydalı. En önemlisi iyi dinleyebilmek, dinlerken neler yaptığını az çok kestirebilmek.
 
yousician'ın telif sorunu olduğu için bilindik parçaları öğretemiyor. kademeli olarak klasik rock parçalarını öğretebilse aslında oldukça faydalı olurdu. hem repertuar yaparsın hem de tekniğini ilerletirsin. ilerde bu telif sorununu bir sekilde aşacaklardır, ancak o zaman faydalı olur.
 
Geri
Üst