Youtube Videorı Için Içerik Planlaması

Kardeşler, abiler, dostlar hepinize selam. Bazılarınızın bildiği üzere bir youtube kanalım var fakat uzun zamandır video yükleyemiyordum. Kendime uygun şekilde bi planlama yapıp tekrardan haftada bir video falan yüklemeye çalışıcam. Fakat öncelikle sizlerin fikirlerinize de ihtiyacım var.
Napcan bizim fikrimizi çek kafana göre de diyebilirsiniz tabi :D ama youtube iş ortaklığı oluşturduğum bir kanal var yani videolardan çıkan reklamlarla orantılı gelir elde etmeli. Bende bu işe biraz asılmayı düşündüm son günlerde ama "kafamı yapay sümük dolu kovanın içine soktum" şeklinde aptalca videolarda çekmiyorum tabi ki :D
Kanalda daha çok loop station ile yaptığım bestelerim ve bir kaç tane nasıl yapılır tarzı (foot switch, mini mixer vs.. ) videolarım var.


-Öncelikle yapmayacaklarımı söyleyeyim, müzik dersi içerikli ders verecek ileri seviye videolar yükleyebilecek bir bilgi birikimine sahip değilim ve çeşit çeşit ürün tanıtımı yapacak kadar da param yok:)) Bir de gitar yada bas cover videoları ( her seferinde telif yiyorum )

-Yapabileceklerime gelirsek eğer,
Loop Station kullanımı ve teknikleri konusunda kendime bolca güvenirim,
Elektronik ile ilgili işlerde fena değilimdir (kendi çevremdeki arkadaşlara butik pedallar ve başka bazı ekipmanları yaparım)
Ev stüdyosu tarzın da çok ileri seviye olmayan kayıt ve mix işleri için bazı ipucu videoları yapabilirim.
Birde ilerleyen zamanlarda stüdyo provalarında, otel, bar programlarında eğitim ve muhabbet içerikli vlog kafalarında videolar çekebilirim.

Bunlar aşağı yukarı kafamdaki işler, peki sizce başka hangi konularda videolar hazırlanabilir Türkçe içerik olarak eksik gördükleriniz yada öneride bulunabileceğiniz neler vardır. Konu başlığı olabilir, içerik çeşidi olabilir, öyle çok ciddi konuların dışın makarası yapılabilecek işlerde olabilir. Yukarıda yapamayacaklarım dışında kafanıza göre yani,

Bu noktada sizlerin fikirleri benim için ep ey bir önem teşkil edecektir.

he bu arada Kanalın adı Stüdyom Mütevazı idi ben onu kendime adıma çevirmek zorunda kaldım çünkü teknik olarak dönüşü olayan bir hata yapmışım, artık Turan Akkale olarak devam edeceğim.
Şurada adımın yazdığı yere tıkladığınızda kanala bir göz atabilirsiniz Turan Akkale

Sevgiler saygılar..
 
Bence düşük bütçe ile kurulmuş bir ev studyosu üzerine bir seriye başlayabilirsin. Nasıl kurulur, mix nasıl yapılır gibi. Anlatımın sade ise bir DAW için tutorial çekebilirsin ayrı bir seri olarak.
Ben şuan Audacity ile ev ortamında kayıt yapmaya çalışıyorum, EQ ve Compressor gibi elemanların nasıl kullanılacağını öğrenmeye çalışıyorum. :headphone:
Bunun yanında ben kanalda herkesin yapabileceği temel elektronik modifikasyonlar görmek isterdim. (Kill switch gibi, o gayet güzeldi)

Vlog bence zaman kaybı, hem izleyenler için hem de üretenler için. Vlog üzerine önyargım var, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de boku çıkmış bir format. :poop:Gerçekten oturup gününün bir saatini Vlog izleyerek geçiren var mı bilmiyorum? :D
 
Abi elektronik işlerinden aliyorsun.Nejdet delioglu kanalına bakmanı öneririm onun dışında youtube algoritmasi genelde trenddeki videoların basliklarina göre seçiyor videolari.Mesela trendde stres çarkı videoları var.Başlığa gitara stres çarkı taktım yaptığın an en çok izlenen videoların yanında senin videoların görünmeye baslar.O yüzden trendi sen belirlemedigin ve trende uymadigin surece videoların çok az kişiye ulaşacak.Bir çok içerik ureticisi bu konudan rahatsiz.Çünkü gereksiz vidyolar sırf içeriği trend diye snowball etkisiyle 1m ulasiyor izlenmeleri ,senin videoyu ise 1000 kişi izliyor
 
Ben twitchte yayın açmamı öneririm çünkü ramazan yaklaşıyor ve millet iftarla sahur arasını twitchte geciriyor.Gitarlı sohbetli yayınlar açarsan güzel olur izlenir.Genelde tüm yeni yayıncılar ramazanda sivriliyor :D.
 
Ben bir öneride bulunmak istiyorum. Açın amfiyi, bağlayın gitarı ve pedalları ve gittiği yere kadar jam yapın tek başınıza. Beş dakika mı sürer, yirmi dakika mı yoksa birkaç saat mi bilmiyorum. Ama ilginç bir şeyler çıkar diye düşünüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
@greenfish önerin güzel kendi evimdeki kayıt ortamımı ve kullandığım daw (reaper) ile birlikte bi tutorial serisi ve bazı imkansızlıklara karşı ufak ip ucu videoları hazırlayabilirim. sadece ekipman kurulumu ve daw kullanımı dışında evdeki kablo ve ekipman karmaşasına karşı önlem almak için bazı ipuçlarıda olabilir güzel şeyler geldi aklıma şuan ;) vlog konusu da evet tipik vlog kafasında gereksiz olabilir ama benim kafamdaki daha çok stüdyo ve sahne içerikli olacağı için müziğe yeni başlayan hiç stüdyoya girmemiş hiç sahneye çıkmamış arkadaşlara kardeşlere bi ön tecrübe olsun diye düşündüm açıkçası. bu arada kayıt ile ilgili bi kaç ip ucu almak istersen Bedük ün youtube kanalına bi bak derim gayet anlaşılır bir dil ile anlatıyor adam.

@Buddy Guy kardeş elektronik işleriyle ilgili bi çok şey geliyor aklıma fakat hakkaten şu algoritma olayı sinir bozucu ama bi yolunu bulup o trend videolardan da prim yapıcam bi şekilde dalga geçerek falan artık yapcak bi şey yok ( minecraft guitar :p ) twitch olayına gelirsek orayı daha çözemedim bi iki defa baktım abuk subuk tiplerin yayınları oyunları yada kadın programı formunda çoluk çocuk kavgaları vardı anlamadım kapattım :D sadece gitar üstüne gitmeyi de düşünmüyorum. zaman ilerliyor teknoloji gelişiyor bir çok alet var artık efekt cihazları olsun midi enstrümanlar, synthesizerler vs vs ..

@anarko gitarist kardeşim jam de yaparız sen iste yeter ki. Kanalımda zaten kendi şarkılarımı canlı performans olarak paylaşıyorum. Ama benim şuan asıl amacım hem Türkiyedeki dostlara yerli içerik sunup bilgileri paylaşabilmek hemde keyif alarak üç beş kuruş internet üzerinden kazanabilmek.

Güzel fikirler için teşekkürler dostlar,önerilere her zaman açığım.
 
Merhaba Turan Bey,
Kanalınızda bir iki video izledim, genel olarak göz attım. Girişte çalan, kendi besteniz olan şarkı gayet iyi bence. Müzik bilgim yok öğretecek kadar diyerek öncelikle ve özellikle kendinize, sonra da sizden 3-5, ne kapsa, kendine faydası olacak arkadaşlara haksızlık yapıyorsunuz. İzlenme sayılarında "Mızıka" eğitimi olan video, en çok izlenen ve diğer videolara açık ara fark atmış. Bunun üzerine eğilin, bir plan yapın, a'dan başlayın, yılmadan z'ye kadar ne biliyorsanız her hafta, uygulamalı olarak anlatın. Sanırım Amerikalıların, country ve hard rock'ta çok hoş ezgili "mızıka" içeren ünlü parçaları var, gerekirse bunları öğrenip, sırf mızıkayı sevdirmek için gitarınızla, çalıp söyleyin, sözleri siz yazın gerekirse Türkçe olsun, Rahmetli Asım Can Gündüz gibi espirili, romantik de olursa tadından yenmez kanısındayım.
Umarım gönlünüzce ve hayırlı olur. Başarılar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Merhaba Turan Bey,
Kanalınızda bir iki video izledim, genel olarak göz attım. Girişte çalan, kendi besteniz olan şarkı gayet iyi bence. Müzik bilgim yok öğretecek kadar diyerek öncelikle ve özellikle kendinize, sonra da sizden 3-5, ne kapsa, kendine faydası olacak arkadaşlara haksızlık yapıyorsunuz. İzlenme sayılarında "Mızıka" eğitimi olan video, en çok izlenen ve diğer videolara açık ara fark atmış. Bunun üzerine eğilin, bir plan yapın, a'dan başlayın, yılmadan z'ye kadar ne biliyorsanız her hafta, uygulamalı olarak anlatın. Sanırım Amerikalıların, country ve hard rock'ta çok hoş ezgili "mızıka" içeren ünlü parçaları var, gerekirse bunları öğrenip, sırf mızıkayı sevdirmek için gitarınızla, çalıp söyleyin, sözleri siz yazın gerekirse Türkçe olsun, Rahmetli Asım Can Gündüz gibi espirili, romantik de olursa tadından yenmez kanısındayım.
Umarım gönlünüzce ve hayırlı olur. Başarılar.


Öncelikle tavsiyen için teşekkür ederim. Müzik bilgim yok dememdeki sebep bu işlerde alaylı olarak yetişmiş olmam. Doğru bi şeyi hatalı bir yoldan anlatarak kendimi konu içerisinde cahilleştirmek istemem çünkü bazen bastığım akorların isimlerini bile bilmiyorum :) Mızıka videosu ilk videolarımdan birisi nasıl olduysa hakkaten baya bi farkla yürüdü gitti, belki onun üzerine dediğin gibi bi kaç video daha yapıştırabilirim. Asım Can abimiz gibi espirili bi şekilde demişsin bunu iyi demişsin çünkü video çekerken kendimi çok kasıyorum (kurgu yaparken tekrar tekrar izlediğim için ayrıca batıyor bana) bundan sonra zaten kurguculuktan ziyade daha sokak dili ile kendi mizacım ile devam edicem. Yani biraz ukalalık ta yapabilirim :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Tekrardan selam dostlar . Bu muhabbetin üstüne yeni video çektim. Yeni kamerama da alışmaya çalışıyorum azıcık :) Buradaki önerileri dikkate alarak kendi stüdyo ortamımı anlatmaya çalıştım. Amatör olarak neler yapabiliriz ve neler bize kolaylık sağlar onlardan bahsettim. Sıradaki videolarda görüşmek üzere, buyurun buradan yakın..

 
Unlu youtuberlarin how to larini dinleyince ışığın ne kadar onemli oldugunu anladim. Eger profesyonel ve bir sekilde artik para kazanmak istiyorsaniz ışık ve kamera stabilizasyonu gercekten onem arzediyor. Icerik olarak teknik puf noktalari bence gayet iyi bir icerik olacak gibi duruyor. Bunlari sahne ve/veya studyo olarak da genisletebilirseniz cok iyi olur. Atiyorum studyoda calarken kabin pozisyonlari ses ayarlari sahne tecrubeleri vs gibi. Kolayliklar dilerim
 
Teşekkür ederim. İleride prova stüdyoları, sahne kurulumları gibi bi kaç bi şey daha var planladığım. Eski videolarıma bakarsanız stabilizasyon ve ışık sisteminde ilerleme kaydetmiştim(soft box tripot gibi malzemelerim mevcut) fakat sahne kurulumu artı bilgisayar video kurgusu yaparken çok zamanımı almaya başladı bende bi süre video hazırlayamadım. Zaman aldığı için prodüksiyon kısmına fazla odaklanamıyorum maalesef. Yinede öneri için sağol, zaten bu videodan sonra daha stabil bir monopod kullanmam gerektiği fark ettim. Bu videoda çakma gorillapod un azizliğine uğradım :)
 
Geri
Üst