Meksika Stratı Amerikan Ayarına Getirmek

Sene 2010, Amerikan Stratratocaster ve Mexico Telecaster' ım mevcut. Çoğu stüdyoda ve dış çevremde Mexico olmasına şaşırdıkları bir gitara sahiptim. Amerikan Tele' lere çok "benziyordu" ses tonu. Bakın aynısı demiyorum sadece benziyordu. En az 10 gitar deneyerek satın almıştım Tünel' den. İşte burada dinlemek ve size en uygun karakteri yakalamak çok önemlidir. Bir Mexico diğeri ile tutmayabiliyor. Yalnız! herhangi bir Mexico gitarı Amerikan ayarına çekemezsiniz sadece o tonlara ya da o karaktere benzetebilirsiniz. Yeni başlıyorsanız zaten size tüm Mexico' lar Amerikan gibi gelecektir o heyecan ile. Eğer imkanınız var ise tabiki Amerikan bir gitar ile başlamak en doğru seçenek olduğunu düşünenlerdenim ama para biriktirecek, 1 sene düşünecek, yer yer vazgeçip soğuyacak iseniz o 1 yılı çöpe atma gibi bir lüksünüz olmamalı ve en kısa sürede bir Mexico edinip başlayabilirsiniz.
 
Ton mesele değil bence. Subjektif konu çünkü. Benim kendime göre bir Strat tonum var mesela, çoğu kimsenin beğenmediği noiseless manyetiklerinin tonunu beğeniyorum örneğin.

Aradığınız şey işçilik ise bence American tarafına yönelmekte fayda var. Köprü değiştirirsiniz, akort kulakçığı değiştirirsiniz, nut değiştirirsiniz ama daha zahmetli olan fret tarafı, sap işçiliği, ağacı derken Amerikan ayarına getirmeye çalışmak astarından pahalıya gelir.

Bu arada eğer Amerikan tarafına yakın strat istiyorsanız Japon Fender'lere bakabilirsiniz. İşçilik gayet iyidir ama piyasası bence ülkemizde az yukarıda. Tonları aşırı sürpriz, tam Strat diyebilirim. Japon gitarların piyasası yüksek gibi dursa da neden diğer uzak doğu üretimlerinden ayrı, batı üretimine daha yakın olduğunu anlıyorsunuz.
 
Geri
Üst